• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames

VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

http://www.velogames.com/

Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

Výsledky:
    Procyclingstats.com

Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAESTRO_007: Presne, je to mozna jediny zavodnik, ktery na etapaku dokaze konzistentne Pogacara porazit v jedne z klicovych disciplin.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Red Bull vám dává křídla :-) ..na jednu stranu Remcala v tomto cením, taky za to dostane zaplacené dobře a koho jiného tam za Pogem poslat že

Evenepoel chce být lepší než Pogačar a opět věří, že může vyhrát příští Tour de France | RoadCycling.cz
    https://www.roadcycling.cz/clanek/evenepoel-chce-byt-lepsi-nez-pogacar-a-opet-veri-ze-muze-vyhrat-pristi-tour-de-france#goog_rewarded
    JAZ
    JAZ --- ---
    Perlička k nedávné diskuzi o výši startovného na některé české akce. Dnes přišel newsletter z Itálie, v Toskánsku se příští rok jede seriál osmi závodů (velmi poctivá gran fonda) a prodávají balíček startu na pěti z nich podle vlastního výběru za 100 EUR, případně každé další navíc za 20 k tomu. Takže když má člověk v kapse 160 EUR, může si vybrat, jestli za ně pojede jednou Letape po placce u Pardubic, nebo osmkrát Gran fondo v Toskánsku.
    Circuito Tuscany Bike Challange | Keepsporting
    https://keepsporting.com/cr/68ff9dc73ee72f05647c7ef3/circuito-tuscany-bike-challange
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SUMAC: ono se to peklo už nějaký čas. Např
    “I’d stopped finding any joy. I lost myself as a person” – Fem van Empel open and honest on mental struggles that marred her 3rd Cyclocross World Championship win
    https://cyclinguptodate.com/cyclocross/id-stopped-finding-any-joy-i-lost-myself-as-a-person-fem-van-empel-open-and-honest-on-mental-struggles-that-marred-her-3rd-cyclocross-world-championship-win
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Fem van Empel to ve 23 zapíchla, docela symbolický případ totálního vyhoření vrcholového sportovce a možná nejlepší krosarky současné na světě

Triple world cyclocross champion Fem van Empel puts cycling career “on hold” and leaves Visma-Lease a Bike, admitting “the enjoyment and motivation are missing” | road.cc
    https://road.cc/content/news/fem-van-empel-puts-cycling-career-hold-317391
    ROZI
    ROZI --- ---
    Ad ceny. Ty unsupported závody mi vždy přijdou drahý na to, že v tom vlastně nic není :-D ale já jsem typ člověka co potřebuje zaplatit startovny aby měl pořádnou motivaci.
    V červnu jedu Nordic chase z Kodaně do Osla. To stálo 300€.
    Jejich edice z Berlína do Kodaně je ještě otevřená, kdyby měl někdo zájem o kratší ultra. Cena tuším stejná.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    FLIPPER: No jo a taky je ta cena úplně jinde.o)))

Vždyť vím, ale pro mne cyklistika a cyklistika.o))))
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    MUFLONEK: 4 Islands je etapák s komplet zázemím, ne bikepackingový závod bez podpory :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    BADHORSE: Hele co vím tak za 4Islands chlap dával před chvílemi nějak 1000 eur... za alpine tour letos asi 600 eur?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    BADHORSE: Mno ono ten mediální team kolem, naplánovat trasy... Honza kolem toho lítá celý rok s celou rodinou. A ano, vlastně ho už teď míle živí...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    BADHORSE: Jak píše JAZ: a pak je dobrý rozcestník pro závody u nás a na Slovensku blog Michala Ozogána - https://bezpodpory.cz/bikepacking-a-ultra-cyklisticke-zavody-v-cesku-a-na-slovensku-2026/ - jsou tam i silniční a gravel ultra věci.

Jinak hned za humny se jede skvělý závod Wisla1200, spousta je toho i v Německu ...
    JAZ
    JAZ --- ---
    BADHORSE: koukni na ultrabikers.eu, organizator je super kluk co to dela fakt srdcem. Race across Czechia je pry vyborny vcetne nekolika vybavenych checkpointu (narozdil od mili) a startovne skoro symbolicke. Nebo Six countries challenge, jel jsem ho loni, ale letos bude trasa fantasticka, ze Sumavy do Alp a zpatky, premyslim nad tim znovu.
    JAZ
    JAZ --- ---
    BADHORSE: ale i v ultracyklistice se v poslednich letech vyloupla spousta lidi, co z toho maji slusny byznys. Treba poradatele Transiberica/Trasoyrenees/Basajaun ho rozjeli ve velkym stylu a nijak se tim netaji :) Nebo znam kluka co rozjizdi Ultracycling challenges (Monaco di Baviera classic atd.) a rikal mi ze kdyz vidi ty ostatni zavody tak ma v planu delat to taky na full time.

U tech mili se to da docela dobre spocitat, vyberes 340 x 10 000, plus neco sponzori, vytisknes 340 tricek po dvou kilech a mas to, na vsechnu praci shani dobrovolniky, celkovy naklady s rezervou do 10% vybraneho startovneho a 3 mice doma, ale zkratka tohle ma uz tak silny brand po tech letech, ze si to muze v klidku dovolit :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    FLIPPER: Nelson Trees je muj kamos z dob Transcontinentalu a jsem v s nim porad v kontaktu on to ma taky jako job. A jak rikas je to remote a docela doat ho stoji i uplatky tamnim byrokratum. Ja jen chci zduraznit ze tady nebrojim ze startovne by melo byt za stovku, jen mi prijde jako husty ze ta komunita kolem kopky tohle plati kazdej rok. Ja mu dal tusim dvojku v roce 2014..coz asi tedka po inflaci taky by mohlo bejt podobny.

Nekaky jeste tipy na gravel/silnici neco do 2000km v Cr?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    BADHORSE: Startovné na Silk Road Mountain Race 2026 stojí pro jednotlivce 490 liborů, pokud se bavíme i o mezinárodních závodech. Ten se ale jede v odlehlých oblastech Kyrgyzstánu, kde je logistika o dost složitější než v Česko - Slovensku. 10k za závod bez podpory u nás mi přijde přepal. Vím, že tam jsou checkpointy a zázemí, ale stejně ... i Bohemia Border Bash, který cílí na cizince a má mnohem propracovanější organizaci, byl za 7.5k, pokud si to dobře vybavuji. Příští rok jedu RACZ a tam je startovný 3k.

Jinak Honza Kopka se živí pořádáním akcí, přednášek a zájezdů a má i nějaký drobný sponzory, co vím. Je to takový oldschool magor, v dobrým slova smyslu. Občas ho potkám v zimě v Jizerkách na fatbiku. Bývá následován suitou můžu středního věku, kteří k němu nepokrytě vzhlíží. V určitých kruzích tu má kultovní status. Já jezdím ultra, ale Míle mě nikdy nelákaly, moc mi nesedí takový ten "Míle jsou nejvíc" vibe, který se okolo toho šíří.

Sorry za OT
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    Vuelta byla odhalena, 58000 v.m 7* cil na vrcholu :)
    2026 Vuelta a España route revealed with seven summit finishes and over 58,000m of climbing
    https://www.domestiquecycling.com/en/news/2026-vuelta-a-espana-route-revealed-with-seven-summit-finishes-and-over-58-000m-of-climbing/
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BADHORSE: Tohle nejezdím, takže také nemohu posoudit, jestli je to málo nebo moc.
    Ale co si budeme povídat, on je tak trochu "magor". A to si myslím, že je podmínka nutná k tomu, co dělá. A teda nemyslím, že by cena, pokud je vysoká, mu sloužila jako zdroj obživy. Možná tak max. jako doplněk.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    JONAS3: No ja mam s cim srovnavat. Urcite to ma jako zdroj obzivy na zbytek roku. Neznam jiny zavod bez zapwzpeceni a s trasou co by byl drazsi.

Kazdopadne se tam chci vratit tak i tak protoze je to srcovka ktera se preci penezi nemeri :-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BADHORSE: Večer s ním v hospodě promluvím, optám se ho co a jak ;)
    VITI
    VITI --- ---
    BADHORSE: otazka je, zda to je hodne nebo malo? Nikdy jsem takovou akci neporadal.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    SUMAC: tohle fakt ne, ja uz uplne nedaval ani predchozi ineos dresy... zlata jednoducha SKY cerna varianta s modrym pruhem (2014), v te dobe za mne top v pelotonu a na opacny strane spektra dlouhodobe AG2R La Mondiale v bilo-modro-hnedy variante:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam