• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames

VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

http://www.velogames.com/

Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

Výsledky:
    Procyclingstats.com

Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: tak sem na to koukal, sice maj office v USA, ale je to Čína, pekny, vypada to fakt kvalitne. Tak dik, az budu shanet pristi krabyy, zohlednim je :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: to jen opakujes to, co sem napsal. Nejde to rict, ze se cina rovna nekvalita, ale ani kvalita, je to per vyrobce, protoze ten duraz je na tom vystupu. Za nazvy znacek diky, mrknu co maj.
    Kazdopadne chtel bych videt nekoho, kdo se seriozne venuje kolu a koupi si ram nebo rafky na temu :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: výrobci jako Nextie nebo Light Bicycle jsou ověřený a prdukujou napeosto kvalitní produkty. Nebál bych se říct, že technologicky jsou dál, než zavedený značky. Když jsem viděl výstupní kvalitu Enve , tak o jejich QC nemám moc iluze. Nechci propagovat čínský značky, ale to že čínský = nekvalitní dávno neplatí. Tím nijak nechci propagovat čínský výrobce...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VITI: Tak si nejdřívě definujme, co znamená dobrá čína, protože co tak různě čtu od kámošů nebo na netu, tak to platí hodně (nekvalita, durabilita, křupání), možná tohle není tak jednoduchý napsat, to souhlasím, ale to platí vice versa.
    Neexistuje nic jako "dobrá čína". (pokud nesouhlasíš, už posílej seznam). Ale na tom, že zásadní rozdíl je v quality assurance na výstupu, trvám. Funguje to tak úplně se vším v Číně, to se nemusíme bavit jen o cyklistice, prakticky všechno, co se v číně vyrábí, má definovaný a zaplacený postupy. Pokud to chceš nejlevnější (to bych u ráfku kvůli života ohrožení opravdu nedoporučoval), tak ten ráfek viděl testing jen tak, že ho někdo prohodil testovací místností.
    Samozřejmě jsou kvalitní číny typu ráfkárna.cz, ale to neberu jako klasickou čínu, ale právě už evropskou firmu.
    Čínu beru to, co se v číně výrábí a prodává (ali, temu a další sračky), nikoliv to, že si někdo z číny něco zadá do výroby, jede si zkontrolovat výrobu a pak to tady následně prodává. Mám takovýho člověka v rodině, tak vím moc dobře jak to funguje, dělá pro alzu šéfa nákupu a do shenzen/hk/shang jezdí čtyřikrát ročně, tak trošku tuším, má vždy vydatné storky :)
    VITI
    VITI --- ---
    DRAGON: jsem ten posledni, kdo by se chtel podporovat cinana, ale to co pises proste neni pravda. Dobra china nerovna se nakup na temu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: to jo, ale obrovskej rozdil je v quality assurance, ty brandy si platej za kontrolu vystupni kvality, ty cinsky ne.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    WYMA: o 2 body mi to furt nevycházelo, tak jsem musel vyřadit jednoho "jistého" a zařadit více 4 boďáků.
    VITI
    VITI --- ---
    SMOKY: i neOEM :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    VITI: většina OEM jsou obrandovany ráfky od čínského výrobce (např zmíněný Ekoi)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CUKI: to jo, až na to že vůbec.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAZ: Nasazuješ to vypuštený, takže tohle moc rozdíl nebude.
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: když porovnám tvary těch dvou ráfků tak mi přijde tak nějak logický, že do toho bez patky by měl jít plášť narvat jednodušeji, ale také by mohl jednodušeji při defektu vypadnout :)

WYMA
    WYMA --- ---
    PAN_SPRCHA: ok diky. pred chvili jsem tam byl sam (ted uz jsme 2), tak jsem si rikal, zda neni novej kod.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    WYMA: mělo by platit pořád to samý číslo
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JAZ: vnitřní šířka 21, to je dost outdated
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    P0CIN: klasika, kontrolovat jestli nemají vůli pravidelně. Obecně ta značka je částečný boomerang když to prodáváš. Spousta potenciálních problémů, narozdíl třeba od DT Swiss. To je držák a prodáš to zákazníkovi s klidným svědomím.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    JAZ: na Ekoi je 50prc sleva základ:)
    jinak na papíře vypadaj pěkně
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: Mám to stejně, taky jsem se bál a chtěl jsem to poslat dál, a dal jsem tomu šanci a nemůžu si stěžovat.
    To že tam nejde narvat plášť není ale o háčku přece ;)
    Průsery teda byly, ale nepřišlo mi, že nějak extra moc. Třeba ten poslední s Cadex kolem se tykal ve finále drátů, ne?
    VITI
    VITI --- ---
    COCOBRYCE: fulcrum i dt jsou v pohode.
    Pokud chces cenu/vykon a nevadi ti podpora cinana, tak: https://www.bike-forum.cz/forum/sdilena-objednavka-eie-carbon-iii
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: všechno k tomu směřuje, s tím souhlasím, těch průserů v profi pelotonu s hookless ráfky je už víc než dost.

Mám je na gravelu, původně jsem je chtěl obratem hned po koupi poslat do háje, ale dal jsem jim šanci a překvapilo mě, že plášť na to nejde narvat o nic jednodušeji než na normální ráfky, a i s dušemi si rozumí, což mě uklidnilo a jezdím s tím dál. Ale jinak to v principu furt považuju za nesmysl a slepou uličku a těším se, až se trh vrátí do normálu :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    COCOBRYCE: zippy neber, ty jsou strašně měkký, pocitově skoro jako hliníkový kola.

Budu to brzo taky řešit a asi půjdu do Ekoi. Na papíře nemají chybu a ta značka si hodně hlídá kvalitu. Cena je většinou kolem 25k, na black friday byla dokonce 19k. Ta aktuální je tam jen dočasně, aby brzy mohli říct, že dávají 50% dolů.

Silniční karbonová zapletená kola Ekoï – Lehkost, Rychlost & Výkon - EKOI
    https://www.ekoi.cz/cs/2246-silnicni-zapletena-kola

A ještě jsem nedávno slyšel dobrý reference na český Carbonix, ale mnoho o nich nevím https://www.carbonixvelo.cz/p/carbonix-pulse-45/
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    MAESTRO_007: mam speedy 42, vim ze je třeba pravidelně kontrolovat keramicke loziska, ale jinak co je tam za servis? Kupoval jsem v maxcursoru v ostrave kde je i servisuji takze to neni problem, ale spise me zajima na co si dat pozor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam