• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: já taky můžu jít a chovat se po ulici jak debil, dokud nikomu nic nezpůsobim nebo neublížim. Rozdíl je v tom, že jeho přímo ohrozili svým postupem na životě či zdraví, s čímž je nutný v takový chvíli počítat, když proboužíš člověka uprostřed noci, který má druhý den ušlapat 180 kiláků s čtyřma tisícema nahoru.
    Si představ, že my amatéři tady na nyxu víme, jak je to nebezpečný, myslíš si, že oni to nevědí? Samotná ITA (která pro UCI řeší antidop) přiznala, že noční kontroly jsou invazivní a nebezpečný, ale samozřejmě si kryla prdel tím, že ve výjimečných případech můžou přizabít člověka jim to umožnjou pravidla. Prostě ho ohrozili na životě a takovou píčovinu neudělalo UCI poprvý, Lance neLance. UCI bývá opakovaně kritizovaná za fádní bezpečnost závodů a pak do toho udělá takovouhle kundovinu. A je to vždycky po vážnejch pádech (Fabio, Gino, hromadný pády..), kdy se začnou ozývat tžmy i veřejnost, že UCI sere na bezpečnost pravidel, ostrůvky, kruhový objezdy, sprinty v úzkejch špagetách nebo co teprv nebezpečný sjezdy. Tohle mě osobně sere ve všech oborech, že se musej rakvit nebo chcípat lidi, protože to říděj neorganizovaný debilové, co si rizika neumí nejen zanalyzovat, ale vyhodnotit a jednat. Ale jasný, napiš si bod, můžou.

Mimochodem, když už zmiňuješ toho podvodníka.. zajímavý, že zrovna jemu to takový léta procházelo a to nebyl žádnej moula, ten jel systematickej doping hodně dlouho, proč tehdy nebyli tak přísný a kladivem nevyrazili dveře jeho karavanu?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DRAGON: takze muzou, akorat se ti to nelibi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MARASAN: po tom, co sem si dneska přečetl tenhle článek, když sem o tom hledal informace.

https://www.reuters.com/sports/tour-leaders-pogacar-vingegaard-sleepy-after-anti-doping-tests-small-hours-2026-07-19/

Mohou být testováni bez předchozího upozornění prakticky kdykoliv, ve dne i v noci, ano. To ale neznamená, že je běžné budit je uprostřed noci. Dlouhou dobu se kontroly mezi jedenáctou večer a šestou ranní prováděly jen výjimečně, pokud existovalo konkrétní podezření. Ono to, že existují nějaká pravidla neznamená, že jsou v pořádku a bezpečná, je zcela běžné, že se nejen ve sportu revidují nebo vylepšují a to bohužel skoro vždy poté, co se stane nějakej krutej průser. Vingegaardovi přeju brzký zahojení a organizátorům brutální explozivní sračku od jedenácté večerní do jedenácté dopolední.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DRAGON: a na tos prisel jak? Behem zavodu - 3 tydny - maji jinej rezim nez v obdobi treningu a ja si myslim, ze ITA je muze klidne vytahnout z postele.

No a jak se rika, nikdo je k zavodeni nenuti, jestli se jim to nelibi. Dekovacky Lanceovi a spol.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CUKI: smysl to nedává. Jezdci nejsou povinni být 24 hodin k dispozici a dobrý spánek je základní potřeba každýho vrcholovýho sportovce. Jinak by nebyl vrcholovej a po týhle etapě bych klidně přidal i slovo zdravej. Píšeš pitomost.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CUKI: nebo je je nyní povoleno: Např. Kratom (mitragynin) není na seznamu zakázaných látek WADA
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUMAC: Hlavně pokud sype, tak už to dělá daleko sofistikovaněji.

DRAGON: Je to blbý ale smysl to dává a pokud někdo potřebuje prášky na spaní, ta by neměl jezdit. Spíš si myslím že by měli prověřit všechny, ať jsou na tom stejně.
    DIOM: měřej se rozdíly čehokoliv, tady nejde o vypocení. Teoreticky by se dalo v budoucnu i zpětně odhalit něco co teď ani neznaj. To je největší strašák.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SUMAC: Vuelta a Andalucía se normálně jezdí v únoru, tak letos si to střihnou v září.
    DIOM
    DIOM --- ---
    SUMAC: to asi za jeden den nevypotíš ..ale tak snad ví co dělaj
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    DRAGON: jj souhlas... pěkně mně to ráno nasralo, když jsem to četl...
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    DIOM: před dnem volna nikdo nesype. Šli na ně páč brzo ráno před těžkou etapou bude spíš šance na nějaký doping nebo něco... Samozřejmě nic nenašli ale aspoň se dostali do novin.
    DIOM
    DIOM --- ---
    taky mi to prijde jako prasarna, uplne stejne je mohli otestovat pred dnem volna
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MUCHI: Za mne je to naprostá prasárna, protože prášky na spaní. Tour je brutální fyzický a psychický nápor, často si lupnou před spaním nějaký ten přášek, což je pochopitelné. A jak si dáš prášek, nemáš minimálně plnejch 6 hodin a někdo tě probudí (tím spíš už ve 2 ráno!), tak jsi totálně v pytli, můžou přijít obrazový a zvukový halucinace, můžeš padat, neudržet se na nohou, prostě jsi tím ovlivněnej a u takovýhodle sportu je to na kulku mezi oči pro organizátory. Stalo se mi to několikrát, vím o čem píšu.

Celkově mi přijde, že UCI organizátoři jsou docela sráči, vždyť to je skoro každej rok něco. Vrcholová silniční cyklistika není hod koulí na stadiónu.. Neumí si pohlídat ani to, aby jezdcům poskytli bezpečný podmínky pro průjezdy, viz Žigart.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Ale teda naplánoval to génius, všechno na jihu Španělska tam bude tak 45C celé tři tydny
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Tadej Pogačar opens door to racing Vuelta a España, with royal blessing - Cycling News | Bike Reviews | road.cc https://share.google/Ns41zLWrxMjQqfsVZ
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    ROMI: U Frantiku standartni chovani ve vsem.
    ROMI
    ROMI --- ---
    MUCHI: Ještě pred nejtezsi etapou, Decathlon prekvapive vynechali 🙂
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    ROMI: jj, nechápu... to by měli ráno jako jiný výsledky?
    ROMI
    ROMI --- ---
    MUCHI: Jj hnus a pak Poga v pet
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    Podepsali se na odstoupení Vingegaarda i dopingoví komisaři? - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/jonas-vingegaard-komisari-pad-konec-tour-de-france.A260719_200820_cyklistika_czo?h=855713EDC4782A470071013E8B03195A

Jako vzbudit ho ve dvě ráno je za mně prasárna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam