JONAS3: Hele, nezávodím, zvažoval jsem to amatérsky, ale zavrhl jsem to, protože neuzavřené silnice jsou prostě risk. Možná si někdy dám tu českou etapu Tour, kde to zavřené je, jen tak pro prdel, abych někomu udělal radost, že nebude poslední on, ale já.
Obecně se silnicím na kole vyhýbám jak čert kříži a jezdím 90% tras po cyklostezkách. A když už jedu po silnici, tak mám oči na šťopkách a čekuju dopravu kolem sebe, nijak to nehrotim, abych mohl bezpečně kdykoliv zastavit (tj. 20 km/h max). Od jednoho brněnského Alleycatu, kde mě málem sejmulo auto v protisměru, protože jsem jel s kamošem v duu z kopce od letiště do mírné zatáčky asi 70 km/h a on mě neviděl, jsem začal přemýšlet trochu jinak.
CUKI: Docela se divim, že prostě na tu trasu nedávaj den či dva předem nějaké značky / cedule, které o tom místní informují (oni si to pak můžou klidně večer v hospodě říct a vědět to). Když loni byla etapa té české hobby Tour kolem Červeňáku, tak tam tejden předem byly všude značky, že bude silnice uzavřená tehdy a tehdy. To samý, když se někde dělá výkop nebo blokovka, tak taky dávaj značky klidně 14 dní předem.