• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    4PTODnes jsem viděl veterána a pořídil foto
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    PREDSEDA: No ale stejná diskuze se tu vedla před cca 15 lety a situace se nijak nezhoršila a nejezdí tu desetisíce Favoritů na veterásnkých značkách. Teď to snad bude stejný.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    NYKRUK: já bych se toho naopak bál hodně, protože tak jak to píšeš to mnohdy není a z testaci se stal docela dobrý kšeft.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    CUSTOM1: Nebal bych se toho, pokud budou v komisich sedet opravdovi odbornici. Meli by klast na mlada auta obrovske naroky a hledat chyby v naprostych detailech.
    CUSTOM1
    CUSTOM1 --- ---
    MBL409: Je to o tom citu. Vnímám to úplně stejně. Nemám problém s Astrou F na véčkách, pokud bude úplně původní a naprosto "ve vůni". Ale mám trochu obavy z toho, že se začnou množit obyčejná auta s testací protože je to trend a "protože můžou"...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    MBL409: Úplně stejnou logiku měli dědci, kteří chtěli zabránit tomu, aby veteránský značky mohla mít třeba ta Cortina na tvým obrázku. Pamatuju si doby před 20+ lety, kdy tohle bylo považovaný za "moc mladý".

Teď je holt Ford Ka už taky veterán a pro někoho může bejt úplně stejně zajímavej jako Fiesta z roku 1976. Jen tobě to tak nepřijde, protože jsi to auto zažil nový a člověk si nechce přiznat, že auta, který znal nový, už jsou veteráni.

A dožijeme se dne, kdy budou na veteránskejch jezdit Tesly.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Heh, nj muj saab 9000 CSE je vlastne taky 96 rv :D.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Já kvůli tomu exponenciálnímu nárůstu aut, který se dožívají v dobrém stavu veteránského věku, tak trochu očekávám posunutí hranice HV na 35 let.
    MBL409
    MBL409 --- ---
    Ono to bude chtít spíš trochu citu, než jen legislativní hranici 30-ti let.. To jsou první octávky, Ford Ka, seat Alhambra, opel Astra a spousty jinejch plasťáků.
    Teď nenarážím konkrétně na tu Imprezu, ale spíš na těch často zmiňovaných 30 let.
    V klubu HV, ve kterým jsem léta jezdil, bylo moto:
    “Jezdí Vaše auto dle TP na Natural ??
    Takže neshledanou…”
    Za mě je to dodnes horní hranice zajímavejch veteránů a youngtimerů. Na druhou stranu je tu asi i dost lidí, který se v devadesátkách teprve narodili a ty pak tu optiku mají pochopitelně jinak.
    A abych to tu jen neplevelil, přidávám fotku svého druhého auta ke konci devadesátek - Ford Cortina Estate 1600 R.1978

RANO
    RANO --- ---
    Tohle je zajímavé tím, že je to dvoudvéřové, což produkci posouvá na 1995-2001. Možná ano - možná ne zůstává, ale málo vídané to je.:)
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    BLAAZEN: Jj to vím

23NAUTILUS: Aha, takže možná tenhle kus je možná není :)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    VOJTAM: Od 30 let staří
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    BLAAZEN: Já teda imprezu miluju ale takhle vypadal ročník 95-99 ne ?
    To už je taky veterán ?
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Ja si nekdy musim koupit van. :).
    Meli jsme 1203 a Furgona.
    Jasne neni to ono, ale... :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    MBL409: Jo, když jsem tenhle krám měl půjčenej na test, tak mi asi pět lidí chválilo skvělou renovaci. Koukali trochu divně, když jsem jim řekl, že to je asi půl roku starý auto...
    MBL409
    MBL409 --- ---
    HAR4NT: to se sice vyrábí 60 let, ale tenhle kus nebude o moc starší než 5 let odhaduju.
    Hnijou velice rychle. Tohle nebude veterán.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RASTA: plus ten Scorpio kombi uplne vlevo, tam uz stava roky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam