• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDUniversal Audio UAD DSP
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LEVOS_BOB: Btw. 224 byla v promotion tušim za 149. S promo kódem je to zkousnutelný.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LEVOS_BOB: Já 224 mám a přijde mi to fakt dobrá investice. Jeden z lepších plugin z UAD nabídky resp. z toho mála co mám. Tlustej plnotučnej reverb, kterej ale může za určitejch okolností resp. dokáže působit nemoderně. Někde se toho dá využít tj. dobrý, u dlouhejch decayů akustickejch nástrojů spíš ne. Asi jde o limitaci hw unitu (malá paměť). Na to ale mám PCM96. 224 je použitelná třeba i na jazz. Spolu s EMT140 je to hodně velkej arzenál.

Dobrá věcička na pop, co vim a mám i vyzkoušený, je Eventide 2016. Třebas desky Pink jsou s tim dělaný na lead voc. Už ho ale nemám.
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LIQUID_SOUND: hmm to je jeden z plugu co mi chybi do arzenalu, pouzivam ten NI RC24 misto nej.. kdybych mel octo+quad misto quad+quad tak ho beru a i ten AKG BX20, z toho usiram slusne..
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Sorry hejde to nalinkovat přímo... Nebo to s Fb videama neumim.

Mixing Techniques for Pop Music - Part 2
    Check out this episode of "Mixing Techniques for Pop Music" with Lynda.com as Brian Malouf does a shoot out of select UAD reverb plug-ins against popular competitors.

"If you chose the Lexicon 224, you were right."

https://www.facebook.com/universalaudioinc/videos/vb.23477253356/10155240521208357/?type=3
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    Mne to prijde vyhodne, hlavne co sa tyka drahych pluginov. Tie lacnejsie si viem kupit cez vianoce alebo black friday. Tu viem mat 3 350 eurove pluginy za 399 euri, takze ja to urcite vyuzijem.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Fakt vam to prijde tak moc vyhodny? Mne prijde, ze i ty nejdrazsi plugy maj obcasny vyrazny slevy tj. treba z $349 na $179. Prictu-li si, ze kdyz to porozlozim na ruzny mesice, mam aspon 3x$25 vouchery v mailu. Tady je imo spis vyhoda v rychlosti. Ale mozna se pletu. Ostatne sam jsem psal, ze Massenburg nezlevnujou nikdy...
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    RASTADELIC_T_: jj taky mi to doslo hehe docela vyhodny!!
    RASTADELIC_T_
    RASTADELIC_T_ --- ---
    a co akce vlastni bundle .. tvrdi ze nejvetsi sleva co kdy dali ..
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LEVOS_BOB: Furt ty dražší věci, nespěchám ale na to. Massenburg (nebyl ve slevě snad nikdy), Manley Massive Passive a Vari Mu plus K-Stereo. To jsou věci který bych nejradši. V druhý řadě pak VSC-2, RMX16 a EMT250. Možná SSL G-Comp. To už ve slevě bejvá.
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LIQUID_SOUND: me poslali nejdriv 50 a ted i 25 ale jebat je.. co chces poridit??
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LEVOS_BOB: Mně choděj jenom nudný $25. :/
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LIQUID_SOUND: hehe ja zdarne odolavam voucherum..
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    To vypadá, že neni žádná promotion akce tenhle měsíc... :(
    RASTADELIC_T_
    RASTADELIC_T_ --- ---
    LEVOS_BOB: je to tak. Roland space echo zustalo. Galaxy echo poslali zadara. Podle zbeznych testu je to to samy jen maji jine presety(nazvy presetu).
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Imo pěknej článek s ukázkama

Adding Attitude To Drums Using 1176 Classic Compressor : Ask.Audio
    https://ask.audio/articles/adding-attitude-to-drums-using-1176-classic-compressor
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Mimojiné docela nůďo akce i s thank you couponem :(
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LEVOS_BOB: .co se toho rolandu tyce.. pice..
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    co se toho rolandu tak uz leta pouzivam ten chorus ce1 a i kdyz jsem upgrejdnul na v8.7 tak mam ten starej plug porad funkcni, nezmenil se mi graficky ani jinej nazev nema.. myslim ze ta zmena se tyka pouze tech co si ho poridi po v8.7.. zkratka uz nesmi pouzivat roland/boss pro dalsi marketing..
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    JUNGLE4EVER: Já nevim. Máš nějakej reálnej důvod jim nevěřit? Musí jim bejt přeci jasný, že se hned vyrojí hromada null testů a provalí se to případně okamžitě.

Jinak já to chápu tak, že si naměřili Rolanda tak jako další jinej gear a za prachy od něj pronajali pro ty produkty brand. Tenhle deal ale jednoduše skončil. Proč by sami předělávali svuj kód a přitom prezentovali, že ho nepředělali? Plus by to pro ně znamenalo akorát náklady, žádnej zisk nebo výhodu.

O tom že kopie hw se ne vždy chovaj stejně se bavit nemusíme vůbec. Jenom mizivý procento je skutečně 10O% klon tj. využívá 100% shodnou součástkovou základnu. Navíc u hw dělá hodně charakteru věk zařízení. I do originálu stačí vyměnit lampy nebo ještě jednodušejc kondenzátory a zní jinak. A to nahrazuješ tim samym resp. doporučenym materiálem přímo od výrobce. To už jsme ale ot.

Od Neva už postu nerozumim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam