• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ISLINGTONOzvěny Velké Písně - Letní Kempy 2016
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Dekuju vsem za dnesni sedanku v Elysiu, ted teprve jedu znaven domu, ale bylo to suprove a doufam, ze jsme s Katkou zase zodpovedeli par otazek a nejasnosti...
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    DEMONIC: Ano, byli, nikdo se jako bard neprihlasil.
    DEMONIC
    DEMONIC --- ---
    ISLINGTON: Peldriku... bardi byli z těch tabulek vyjmuti záměrně?
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Vrchované!
    Omlouvám se, že to posílám tak pozdě. Nešlo to dřív. Ale snad vás to potěší a třeba někteří z vás přeci jen stihnou sobě nějakou tu zbraň vyrobit.

Tady jsou propozice ZBRANÍ a ZBROJÍ:
    Zbraně a Zbroje Vrchoviny - Dokumenty Google
    https://docs.google.com/document/d/1Go6eShqx97ZiIhIY8oGobPuLy9uj69QV0T4dHl1h4ws/edit?usp=sharing
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    PULNOCNICE: A se závazky!
    PULNOCNICE
    PULNOCNICE --- ---
    ISLINGTON: Ženatý?
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    ISLINGTON: Tak jestli tam bude jenom Maev Mac Tyra, tak to nevím, jak dopadnu... :D
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Tak co, kdo mi dáte paleček, abych věděl, že se zítra v Elysiu uvidíme? Těším se! :)
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    KRYS: Áaaaach! To je frajer....
    KRYS
    KRYS --- ---
    ISLINGTON: Liam Bouřných očí, to je frajer!
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    STORMAGEDDON: Další známá historka o Liamovi Bouřných očí a jeho přátelích! Sakra, chlapi, toho potkat, hned bych mu potřás pravačkou!
    STORMAGEDDON
    STORMAGEDDON --- ---
    “Nerada o Bledý Smrti mluvím, ale dobře… Udělám výjimku. Vy malý děcka si to nepamatujete, ale zasáhlo to všechny. Dost tvrdě. Pobila snad třetinu celé Vrchoviny a pomáhat nebylo jednoduchý… Ale už tehdy tu byla ta banda kolem Liama Bouřných očí.
    Nepomáhali jen s nemocí samotnou, ale i s dalšími věcmi, které v té době nemocní lidé nezvládali. Hlídali dobytek v ohradách, dováželi do vesnic proviant a léky od druidů, bránili nás proti lapkům, kteří celé situace tak ohavně využili...

Pamatuju si to jako včera, když přijeli k nám do vesnice. V té době už byl několik dní po smrti můj manžel, já zůstala jen s malou dcerkou… A najednou jsem poznala, že ona je nemocná taky. Začalo to jen nechutí k jídlu, ale postupně měla stále silnější a silnější horečky, blouznila a bylo jí stále hůř… Byla jsem zoufalá, ale dva Liamovi přátelé přímo za mnou přišli a pomáhali, jak se dalo. S hospodářství, na které jsem byla sama, dcerce dali léky, několik dní za námi chodili… Až najednou, jako zázrakem, byla dcera zase v pořádku. Zachránili mi ji. A já nikdy nebudu schopná vyjádřit svou vděčnost. Ale jestli je někdy potkáte, zkuste jim říct, že na ně pořád vzpomínám a že s dcerou z celého srdce děkujeme.”
    FICHO
    FICHO --- ---
    ISLINGTON: Suffer not the witch to live.
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Hoho, právě přepisuju v pravidlech destruktivní Mystiky.
    A už se na ně (a na vás) moc těším.
    Třeba takový "Šestnáctý kruh utrpení" je značná libůstka, co by snad zabila i Cúlaina (aaaaarggghhhh....).
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Jinak, jsme moc rádi že můžeme jako Braegora Fearnmoora přivítat VLAJKONOŠE!
    Takže se jeho bratr Brúan má na co těšit (ale hlavně teda vy ostatní) :)
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    KRYS: Jen dodám, že toto je obecně známá historka o skupině Liama Bouřných očí a jeho přátel a často se vypráví u ohňů a v hospodách.
    A moc za ní děkujeme!
    KRYS
    KRYS --- ---
    “Pane soused a slyšel vy jste tu o tom, jak Liam a jeho banda u Tříbřichů vyběhli s tím trollem? Ne? Tak mi objednejte nějakej ten korbílek ať vám tu neumřu žížní a hned vám to povím, to budete koukat. Panečku to bylo k popukání. Moment, přestanu se za břicho popadat a vyprávění hned začne, přísahám.

Oni trollové nejsou až taková rarita žejo, ale málokterý byl tak zákeřný, jako ten u malinké vesničky Třibřichy na samotném jihu Vrchoviny. Teče tam vobrovitánská řeka a místní léta spolupracovali, aby přes ní postavili krásný most z kamenných kvádrů. No a co čert nechtěl, šeredné trollisko se tam usadilo. Most opravovalo krásně, jen co je pravda, ale pažravé bylo za trolly tři.

Za každý přechod si žádalo víc a víc masa a pochutin, až se museli místní každý týden společně skládat na povoz, který jako jediný vyslali přes most do vedlejších krajin za obchodem. Ale běda, kdo trollovi nezaplatil a pokusil se ho podvésti. Dostal pěkně na vyučenou, byl shozen do vody a další den si ta obluda za přechod řekla dvakrát tolik. No zkrátka hrůza. A povím vám, to by byl konec Tříbřichů, nebejt Liama.

Jednoho dne si to přicupital i se svými kumpány, oblečení ve veselých barván a s dobrou náladou. A ani když jim starosta vyložil žalostnou situaci vísky, jejich nadšení nepolevilo. Naopak, prej měli plán. Tři dny a tři noci chodil vždy někdo z družiny na kraj řeky a hlasitě mudroval o vzácném a kouzelném kameni, který přinese majiteli jídla množství nekonečné a který se Liamovi dostal při poslední výpravě do rukou. Až čtvrtý den ráno popadl Liam pár bochníků chleba, dvě kýty šunky a džbán vína, naložil je na poníka a vyrazil k mostu.

Malým jměním podplatil trolla, avšak pár metrů po přechodu se najednou zastavil a pustil se do hlasitého hořekování, že jeho magický kámen neskutečné moci mu vypadnul a zamíchal se mezi kameny poblíž mostu. S hraným zoufalstvím se pak v slzách vrátil za trollem a prosil ho o pomoc s hledáním. Nestvůra byla sice nestvůrná, ale něco fištrónu taky pobrala. A tak Liamovi nabídla vína a začala z něj tahat moudra o kouzleném oblázku.

Ten se ovšem nenechal a za každou informaci nějakou tu odměnu požadoval. Tak získat zpět veškeré jídlo, které trollovi přivezl, stejně tak jako potraviny, které si monstrum nashromáždilo za uplynulý měsíc. A přitom trollovi napovídal jen pár údajných kouzelných slov, které čarovný kámen aktivují. Nezapomněl také zmínit, že je vlastně od obyčejného oblázku k nerozeznání a že musí být hodnou chvíli mimo dosah jiných kamenů, které jinak jeho schopnosti ruší. Pak se v hraném opojení odkymácel stranou, naložil vyhandlované jídlo na poníka a zmizel v dáli.

Jasně sousede, zní to bláznivě. A víte vy co? Tak to tehdy připadalo každému ve vsi. Všichni už bědovali a hladově v hlavě přemítali, koho asi sní jako prvního. Jenže jaké bylo jejich překvapení, když vyslali na zkoušku jednoho vesničana přes most a ten se vrátil s hlášením, že troll za každý přechod vyžaduje jeden pouhopouhý oblázek. Namouduši. Jeden jedinej. A prej ho pak dlouho drží nad hlavou, poskakuje na levé noze a opakuje nějaké dětské říkanky. Liam navíc donesl zpátky všechno jídlo, co od trolla obdržel. I když teda starosta byl formát a to víno i chleba jeho družince nechal. A co víc, uspořádal na jejich počest veselku. Máte rád veselky? Teď prej Frejina mladá se bude vdávat, to panečku bude…”

#selfpromo
    ROWENA
    ROWENA --- ---
    Ví se, jak spolu jednotlivá panství sousedí a co je od čeho daleko? Přemýšlím, kam by se bylo možné dostat a koho tam potkat a tahle informace by mi velmi pomohla.
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Prosím, s pravidly máme i nové info:

1) Vezměte si s sebou čutoru/lahev na vodu, kterou budete moci mít u sebe v terénu. Budete moci pít A ZÁROVEŇ využívat speciální typ schopností zvaných "Přípitky".

2) Vy, kdož plánujete hrát Léčitele, vezměte si s sebou dva váčky, klidně i větší. Máme na vás přichystaný zajímavý RP systém, jak zvedat přátele z agonie.

3) Všichni si můžete vzít nátepníky (stačí malé, prosté). Nejen že vypadají cool, ale také na ně bude možno navázat určité schopnosti.

Díky moc a připomínám v sobotu sraz v Elysiu (etrurština je divná, ale co) od 18:00, kde se vám pokusím zodpovědět vaše dotazy a pokud to půjde, vyřešíme spolu i pár postav :)

A tady písnička... Už se to blíží! A já se do háje fakt teším (i do toho lučkovického)! :)

Dougie MacLean - Caledonia
    https://www.youtube.com/watch?v=wP8A9rtg0iI
    ISLINGTON
    ISLINGTON --- ---
    Tohle by se vám mohlo líbit:

Pravidla jsou hotova, velký dík patří Ondrovi!
    Nesebralo to ani 10 hodin a dali jsme to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam