Takze vzhledem k tomu, ze je tu stejne mrtvo, zkusim tady poprosit o rady ohledne octatracku a jeho pouziti na techno liveset...
Muj setup je - modular, octa, rytm /cely to stoji vicemene na tom modularu a rytmu, s tim se mi pri hrani proste dela dobre a nemusim u toho moc premejslet :)
Muj problem je ten, ze za ty skoro dva roky co octu mam, jsem si nebyl schopnej najit svuj vlastni system, ve kterym bych se dokazal orientovat a sedel by mi... Uz jsem to parkrat, zasadneji zmenil/procistil/predelal, ale furt se v tech svych paternach nedokazu orientovat tak jak bych si predstavoval.
Momentalni stav:
- mam obsazenejch asi 15 bank, v kazdy od 4 do treba 8 patern
- pouzivam master kanal a taky mam vsude udelanej "transition trick"
- v kazdy paterne je jeden track obsazenej na thru track pro efekteni rytma - to chci ale zrusit, protoze hrajeme ve dvou a vozime vetsi analogovej mix, kde se mi to proste lip micha/posadi do mixu + tam mame zajimavy veci na sendech, cimz v podstate resim vse, proc jsem si na to placal kanal
- taky jsem takhle puvodne chtel hnat modular, ciste jen direct thru, ale stejnak musim pres mix, abych udelal aspon lowcut
- pouzivam nase samply nahazene na kartu, ktery jsou sem tam jen prehravany, nekdy i pres resampling a tuny efektu na nejbr tracich predelany v plochy atd atd... nejedu zadny backing tracky, nebo cokoliv delsiho nez 16tkovej loop, spis spousty slicingu
- sceny v podstate nevyuzivam... respektive fakt zakladne, vadi mi ze si proste nepamatuju co ta scena dela :/ nejak se s tim nemuzu smirit
Jde mi o to, ze se v tom proste nevyznam, treba u rytmu je to mnohem jasnejsi, v BD tracku proste nebude hajtka nebo dron... Hrajeme jen z HW, kolega ma dost podobny setup - modular, tempest, machinedrum atd... Snazime se mit toho pripravenyho co nejmin dopredu - v modular sekvencerech nemame nic ulozenyho atd.
Nevim moc jak to rict, ale s tim octou se mi proste blbe jamuje. Pri tom poctu vsech tracku a jeste kdyz jsou v nich dost casto takovy abstraktni knikance a skreky, se v tom ztracim, casto to zesiluju zesiluju az tam vylitne neco co necekam, delam proste chyby a tak se pri setu casto uchylim k tomu co mi jde a to je modular a rytm... z toho ale nejde hrat do nekonecna a ty veci z octy mi proste chybi, spoustu veci co mi prijdou dobry ani nezahraju atd...
Zkousel jsem ruzny veci
- sluchatka
- prejmenovat si party na neco co mi pripomene obsah paterny
- spis veci vytahovat z ticha a cekovat co to vlastne je, neodmutovat tam neco co bude rusit
- zapamatovat si to :)
Chci se na to ted zamerit, tak pokud nekdo muze poodhalit svuj setup, nasmerovat na studijni material, pripadne me utvrdit v tom ze chce jen proste vic drit... Dekuju