• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    SMETI
    SMETI --- ---
    ty midi usb hosty jsou hrozne drahy, koukal jsem asi za 2,5 se da sehnat neco nejlevnejsiho
    SMETI
    SMETI --- ---
    VIRUS31: ja pouzivam treba ipad na kontrolu Analog Four bud pres camera kit a usb midi nebo pres IO dock, (na ipadu pak lemur template primo pro a4 ale da se pouzit i neco free)

SPOQ
    SPOQ --- ---
    VIRUS31: Do Digitaktu budes muset jit pres MIDI. Obecne pokud ma masina hranatej USB(B). konektor, tak nejspis nebude fungovat jako Host.

Ja mam k OT tohle, ty fadery jsou teda uz hodne titerny, ale jinak je to sikovna vec, ma normalni i USB MIDI.
    Faderfox UC4
    http://faderfox.de/uc4.html
    WTK
    WTK --- ---
    VIRUS31: tak existujou, ale s trochu jinou cenovkou.. hezky veci dela faderfox, pak je treba 16n, 60knobs.. jako u vseho - zalezi co od toho cekas a co jses za to ochotnej dat
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Eh.. a existuje nejakej podobnej kompaktnejsi controller, kterej dalsi krabicku nepotrebuje?
    WTK
    WTK --- ---
    VIRUS31: potrebujes usb midi host
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Pls pro pripojeni Novation Launch Control XL do Digitaktu staci jen usb? Nebo je potreba jeste nejakej midi host?
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    CZARINA: update, už je volný pouze rytm :)
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    VIRUS31: poslal jsem ti do PM popis ;)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    CZARINA: a co chces za ten rytm?
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    ahoj, uvažuji o prodeji Rytmu mk1 (ještě dva roky v záruce) a A4 mk1 (záruka vyprší tento měsíc) - oba to byly jedny z posledních kusů, co jsem kde sehnal. Celou dobu ve studiu, nikdy nikam netahané, vážně vypadají jako nové. Včetně původních krabic a všeho co k tomu má být. Jen zkouším než to hodím na web. ;)
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    VIRUS31: to mi spíš příjde jako hrozná cena, za chvíli ta moje A4ka nebude mít žádnou cenu :)
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    nejaky updaty fw, ob a tak :)

Support | Elektron
    https://www.elektron.se/support/?connection=overbridge
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    KRAIF: to je právě to, co by tě nepřekvapilo, kdyby ses první podíval jak to funguje :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: tak to jsi se spletl, tady trenujeme bejt hnusny uz z dob pred facebookovych...

Na druhou stranu jsme my zase tak staromodni a naivni, ze si myslime, ze kdyz clovek chce pouzivat midi, na synchronizaci hw, tak si o midi neco treba i neco precte...

Takze na konci "kdyz rikas kucharovi, ze se ma kouknout jak jde varit s plamenem" muzes holt vypadat trochu hloupe...

Hotl s facebookvymi typy dotazů tu moc nepochodis, nejsme tu jesle... Jinac ti tu samozrejme urcite kdokoliv rad poradi... Kdyz z nej nebudes delat vola svou neznalosti zakladu...
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    GREGOR_PRIDE: a já myslel, že jsou lidi na sebe hnusný jenom na fcb :D chtěl jsem jen s něčím poradit, nevyznám se v tom a nikdy jsem takhle synthy nepropojoval... jelikož neumím ani pořádně anglicky a ani nejsem hudební inženýr tak jsem to zkusil tady...to snad ze mě ještě nedělá debila a na černej humor chodim jinam...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: tak si nejdřív nastuduj co umí midi, at tu ze sebe neděláš debila :)
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    CZARINA: Sice jsem nijak nestudoval, co umí midi...Ale mrkni na tohle a možná tě překvapí jak se dá jedním syntakem ovládat krásně jinej syntak...

KORG EMX MIDI TO TB-03: TUTORIAL (ITA)
    https://www.youtube.com/...kROw&fbclid=IwAR2VezbPFIu5jRfVkC2N5DMcRWrHUedQqXZO_pAGIt5U0VUODA_jDtgTNdU
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    CZARINA: Jak jsem psal, nejdřív jsem zkoušel jako sequencer použít korg emx.Ten mám jako master (takže jako prví zařízení), z toho to jde do ESX, dále do roland TB03, Elektron Rytm a radias na úplném konci.Nemám žádnej rozbočovač na midi nebo jinou krabičku, takže vše pomocí kabelů (IN, THRU), stačilo nastavit pouze stejnej kanál a fungovalo to i tak, navíc jsem na EMX mohl ovládat část synt filter (cutof,resonance,drive...).Abych to rozjel na tom rytmu (jak už jsem psal) musí být Radias jako druhý přístroj a ještě k tomu jsem musel nastavit Localctrl na hodnotu Off.Což je podle mě lokání kontrola, po vypnutí tohohle parametru totiž už radias nelze ovládat na klávesách, což jsem u EMX nastavovat nemusel a mohl jsem hrát na EMX i na Radiase.Mě to ale vůbec nevadí, co je pro mě důležitý, že na tom elektronu můžu ten seqencer naprogramovat přesně tak jak kdybych mačkal ty klávesy ručně, což ani na samotným radiasu nelze, délka zahraného tónu v sequenceru je tam omezenější.Samozřejmě jsem se teda taky musel v tomhle směru omezovat a nebo jednou rukou mačkat klávesy a další ovládat ostatní synťáky, což je docela náročný :D Takže nakonec, co umí Rytm mi naprosto vyhovuje a je to přesně, to co jsem potřeboval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam