• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    TMH
    TMH --- ---
    Mám takovej dotaz, ve videu od Davida Mecha: https://www.youtube.com/watch?v=pEkC-kD3fpU&t=469s se v 7:10 dostane k pseudo sidechain duckingu ve Digitone skrze midi LFO v Digitaktu, nicméně mě by zajímalo zda je to možné udělat is AR MKI, triggerovat amp volume v Digitone, AR nemá midi lfo, nebo jsem něco přehlídl? díky za rady!
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: dobre :D
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SMETI: vis jak, whatever... :)
    SMETI
    SMETI --- ---
    DOSTA:
    GREGOR_PRIDE: este me napadlo vlastne zapojit ten mikrokontrol do toho raspbery, on umi bejt pres midi i pres usb, tim ale prijdu o jednu midi periferii, coz je ve vysledku ale asi jedno
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: hmm ten uz mam plnej :D budu muset koupit dalsi

DOSTA: hele ma midi in, to sem prave taky zkousel, on umi poslat START STOP ale neumi clock bohuzel : (
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    DOSTA: vypada to ze to neumi, takze potrebujes mergebox jak pise gregor ten ti mergne midi out z digitaktu a midi out z micrkontrolu a posle vse do A4 (microkontrol nesmi v tu chvili posilat clock, nevim jestli to vubec umi asi ne, kdyby jo rak by tempo z midi out bylo dvojnasobne ,)
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    SMETI: microkontrol ma midi in ne? Mohl by digitakt posilat clock do microkontrolu, kdyby mel microkontrol nastaveni na softthru + merge, aby sloucil co prichazi do midi in a poslal dal + to co posila sam do midi out tak by pak sel clock z digitaktu i do A4, podivam se do manualu microkontrolu...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SMETI: pokud to mas na pocitaci, tak to clockuj ovverbridgem, jinac midi megre
    SMETI
    SMETI --- ---
    hele este bych potřeboval poradit se zapojením, nevím jestli je to vůbec proveditelny, idea je následující : Korg mikrocontrol ovládá A4 (midi in klasický přes midi interface) nastavenej na midi Channel 2 a v raspberry zapojeny Akai midimix a Korg nanokeys kontrolujou digitakt (odzkouseno, funguje) ale ještě potřebuju ty mašiny syncnout a jaksi mi chybí ještě jedno midi in :D zkoušek jsem to přes midi thru, že bych zapojil to raspberry do toho korgu ale to nefachalo.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SKRIN: neznal jsem dik
    SKRIN
    SKRIN --- ---
    Kdybyste narazili s tim RPi na problem se zemnima smyckama(jakoze me to pres to usb prolejzalo dost), tak doporucuju na audio https://www.audiodigital.cz/...stereo-groundloop-isolator-35mm-jack-male-35-jack-female-I120233.html . Predopkladam, ze tady to asi znate, kazdopadne funguje to. Btw. taky je super pouzit to rpi i jako midi router - na to je soft, kterej se jmenuje mididings. V tom se da krasne filtrovat/prekladat a jinak routovat veskery midi, akorat syntaxe je python style a chvilku mi trvalo nez jsem to pochopil. Btw. pro naklikani, kterej device je pripojenej k cemu je celkem dobra utilitka qjackctl - primarne slouzi pro nastaveni a start jack(RT audio) daemona v linuxu, ale na zalozce alsa-midi se daj hezky ty devicy propojit. Pak je taky fajn aj-snapshot (aka alsa,jack snapshot). S tim se daj ty nastaveni mid routingu celkem elegantne ulozit(pokud teda nemate, jako ja, vic zarizeni se stejnym ID, pak je potreba ten aconnect).
    SMETI
    SMETI --- ---
    yesss facha to diky 1
    SMETI
    SMETI --- ---
    W3R: to je boží dík moc za tip ! konečně pro něj najdu uplatnění!
    W3R
    W3R --- ---
    SMETI: to ne, neni treba. zapnu na psu spolecne se zbytkem - tim to hasne, jen to rpi bootuje nejdyl. nastavil jsem to pred lety, od te doby jsem na to nesahnul. foto
    SMETI
    SMETI --- ---
    LEJN: dik
    SMETI
    SMETI --- ---
    W3R: ja to myslel tak jestli pak potrebujes nejak accessovat to raspberry a neco tam nastavovat pokazdy kdyz to treba potrebujes prepojit tzn jestli potrebuju comp (display) pokazdy co nekam pojedu hrat nebo to funguje nejak standalone plugnplay
    LEJN
    LEJN --- ---
    tady už maj hotovej image, kterej jen nahraješ na SD kartu a mělo by to fungovat https://neuma.studio/rpi-as-midi-host.html
    W3R
    W3R --- ---
    SMETI: nevim jestli rozumim, jak to pouzivam dovedu posilat midi z portu na port (ac jsou to na maline usb) - to je ten aconnect prikaz. pokud bys ta data chtel jeste nejak zpracovavat, nepujde to tak snadno a uz neporadim. na to jsem pouzival pro propojeni usb slavu laptop s bezicim midiox kde udelas totez a vic a vizualne (ostatne to byla ta primarni inspirace). idealne tedy kontroler ktery je sam konfigurovatelny, synth to pak dostane 1:1

jestli displej k maline na pocatecni konfiguraci? pohodlne, ne nezbytne. muzes ji pripojit na sit a prihlasit se k ni z pc pres nejaky terminal. ja to potreboval abych zjistil pod jakym jmenem se pak ty usb zarizeni v systemu objevi, abych je tomu aconnectu zadal k propojeni

technicky zdatnejsi necht me prosim pripadne doplni
    SMETI
    SMETI --- ---
    W3R: jestli to vubec najdu lol

ale ted sem se este mimojiny pustil do vycisteni svyho staryho korg microkontrol coz je docela idealni kontroler zrovna pro elektrony, ma to aspon minikeyboard, akorat knobu a silderu, ve velikosti mikrokorgu a ma to normalne midi

kazdopadne na digitakt mam jeste akai midimix kterej ma celkem idealni rozlozeni na ovladani, ale nechtelo se mi prave kvuli nemu kupovat ten midihost, by byla pecka kdyby se to povedlo s tou malinou, nepotrebujes k tomu ten displlej ale ?

W3R
    W3R --- ---
    SMETI: jj klidne pis, ja taky nejsem zadnej sysadmin
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam