• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    SMETI
    SMETI --- ---
    LEJN: dik
    LEJN
    LEJN --- ---
    tady už maj hotovej image, kterej jen nahraješ na SD kartu a mělo by to fungovat https://neuma.studio/rpi-as-midi-host.html
    W3R
    W3R --- ---
    SMETI: nevim jestli rozumim, jak to pouzivam dovedu posilat midi z portu na port (ac jsou to na maline usb) - to je ten aconnect prikaz. pokud bys ta data chtel jeste nejak zpracovavat, nepujde to tak snadno a uz neporadim. na to jsem pouzival pro propojeni usb slavu laptop s bezicim midiox kde udelas totez a vic a vizualne (ostatne to byla ta primarni inspirace). idealne tedy kontroler ktery je sam konfigurovatelny, synth to pak dostane 1:1

jestli displej k maline na pocatecni konfiguraci? pohodlne, ne nezbytne. muzes ji pripojit na sit a prihlasit se k ni z pc pres nejaky terminal. ja to potreboval abych zjistil pod jakym jmenem se pak ty usb zarizeni v systemu objevi, abych je tomu aconnectu zadal k propojeni

technicky zdatnejsi necht me prosim pripadne doplni
    SMETI
    SMETI --- ---
    W3R: jestli to vubec najdu lol

ale ted sem se este mimojiny pustil do vycisteni svyho staryho korg microkontrol coz je docela idealni kontroler zrovna pro elektrony, ma to aspon minikeyboard, akorat knobu a silderu, ve velikosti mikrokorgu a ma to normalne midi

kazdopadne na digitakt mam jeste akai midimix kterej ma celkem idealni rozlozeni na ovladani, ale nechtelo se mi prave kvuli nemu kupovat ten midihost, by byla pecka kdyby se to povedlo s tou malinou, nepotrebujes k tomu ten displlej ale ?

W3R
    W3R --- ---
    SMETI: jj klidne pis, ja taky nejsem zadnej sysadmin
    SMETI
    SMETI --- ---
    W3R: do toho se asi pustim vecer, helpnul bys mi stim pls kdyztak kdybych si nevedel rady ? kdyztak napisu :D
    SMETI
    SMETI --- ---
    W3R: wait wut ?? to de ? malinu mam nekde !
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    WTK: idealne by to mel byt grid s 4 nebo vic knoby per track. Na Faderfox jsem se dival, pekny.. ale uz trochu mimo muj rozpocet.
    WTK:W3R: to je na me dost geeky )
    SMETI: 1.9k — https://kytary.cz/miditech-usb-midi-host/HN183286
    W3R
    W3R --- ---
    uz jsem tu nekdy nekomu radil, pardon za opakovani, spolehlive pouzivam jako host propojujici dva slave (usb kotroler a synth) stary raspberry. zjistit nazvy periferii, pak aconnect (ala aconnect 'Teensy MIDI' 'Blofeld') ve startupu rc.local a jede to headless samo
    a jses pod litrem. nebo uz tu malinu doma stejne mas jako ja
    WTK
    WTK --- ---
    tohle by mozna stalo za pokus https://neuma.studio/rpi-as-midi-host.html
    SMETI
    SMETI --- ---
    ty midi usb hosty jsou hrozne drahy, koukal jsem asi za 2,5 se da sehnat neco nejlevnejsiho
    SMETI
    SMETI --- ---
    VIRUS31: ja pouzivam treba ipad na kontrolu Analog Four bud pres camera kit a usb midi nebo pres IO dock, (na ipadu pak lemur template primo pro a4 ale da se pouzit i neco free)

SPOQ
    SPOQ --- ---
    VIRUS31: Do Digitaktu budes muset jit pres MIDI. Obecne pokud ma masina hranatej USB(B). konektor, tak nejspis nebude fungovat jako Host.

Ja mam k OT tohle, ty fadery jsou teda uz hodne titerny, ale jinak je to sikovna vec, ma normalni i USB MIDI.
    Faderfox UC4
    http://faderfox.de/uc4.html
    WTK
    WTK --- ---
    VIRUS31: tak existujou, ale s trochu jinou cenovkou.. hezky veci dela faderfox, pak je treba 16n, 60knobs.. jako u vseho - zalezi co od toho cekas a co jses za to ochotnej dat
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Eh.. a existuje nejakej podobnej kompaktnejsi controller, kterej dalsi krabicku nepotrebuje?
    WTK
    WTK --- ---
    VIRUS31: potrebujes usb midi host
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Pls pro pripojeni Novation Launch Control XL do Digitaktu staci jen usb? Nebo je potreba jeste nejakej midi host?
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    CZARINA: update, už je volný pouze rytm :)
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    VIRUS31: poslal jsem ti do PM popis ;)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    CZARINA: a co chces za ten rytm?
    CZARINA
    CZARINA --- ---
    ahoj, uvažuji o prodeji Rytmu mk1 (ještě dva roky v záruce) a A4 mk1 (záruka vyprší tento měsíc) - oba to byly jedny z posledních kusů, co jsem kde sehnal. Celou dobu ve studiu, nikdy nikam netahané, vážně vypadají jako nové. Včetně původních krabic a všeho co k tomu má být. Jen zkouším než to hodím na web. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam