• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: jako pěkný, ale to by chtělo i bedňáka k tomu ne?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    RAZZOR Elektron Octatrack MK1 Case Sampler case
    https://kytary.cz/razzor-elektron-octatrack-mk1-case/HN215031/
    kdyby mel nekdo zajem
    i s tema bocnima drzakama na posledni fotce
    SKRIN
    SKRIN --- ---
    Jen jeste jedno maly OT k tomu MIDI hostu na raspberry Pi, co se tady tyden/dva zpatky resilo. Nasel jsem tenhle peknej navod, kde se to vsechno samo hezky connecti pri jakykoliv zmene/pripojeni/odpojeni a je to vcetne bluetooth. Treba se to nekomu bude hodit: https://neuma.studio/rpi-midi-complete.html .
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Octatrack OS 1.40 Release information
    Elektron Music Machines
    December 2, 2020
    !!!! OCTATRACK FW UPDATE

Support | Elektron
    https://www.elektron.se/support/?connection=octatrack#resources
    TMH
    TMH --- ---
    GREGOR_PRIDE: no dostal jsem se do stejne fáze, nicméně dostal jsem od Mecha i odpověd,
    Dave Mech
    3 months ago
    Use same tactic. Midi lfo on amp volume :) ... která teda nevím uplně jak je myšlená
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    To kdyz uz, tak ten kontroler, ktery by hybal tim modwheelem, locknout (vytahnout silu) jen na urcitych krocich sequenceru...
    Pokud to LFO das jako trigger (sync start s notou) = rychlost LFK tim padem bude "decay" toho ducku...
    Dle tvaru LFO a rychlosti dosahnes jinych "obalek" toho ducku

Tim bys měl byt schopny - pri locknuti stejnych kroku jako mas v tom paternu kopak - dosahnout verohodnejsiho sidechain ducku, nez pokud by to jelo "jen na syrovo" dle LFO...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    GREGOR_PRIDE: tim ze zna CC modwheelu druhe masiny, hybe tim mw a na te ddruhe masine ma mw prirazeny na hlasitost ...
    S kompresi to nema nic moc spolecnyho...
    Ztlumujes hlasitost, ale ne mas zadny pomer jak a kolik natoz attack, release...
    Navic jestli to jede jen podle prubehu tech lfo, tak to nemusi vzdy vzdy sedet s beatem... Napr kdyz nemas rovnej beat...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: ne

AR sice posila midi ven (posledni fw)
    Noty seq urcite, ale nemas kde nastavit jake CC to LFO posila.

Umel by to Digitone, Digitakt a Octa...
    Ty maji "plnohodnotne" midi controlery...

Mech rika ze posila MIDI LFO...
    - skutecnost je takova, ze ma na napr midi tracku1 8knobu (midi controlery), ktery maji od nej prirazene nejake CC...treba 35
    To LFO na tom Midi tracku 1 nasledne posila na nektery z tech 8mi kontroleru...
    Cimz dosahne LFO na CC...treba tech 35...
    TMH
    TMH --- ---
    Mám takovej dotaz, ve videu od Davida Mecha: https://www.youtube.com/watch?v=pEkC-kD3fpU&t=469s se v 7:10 dostane k pseudo sidechain duckingu ve Digitone skrze midi LFO v Digitaktu, nicméně mě by zajímalo zda je to možné udělat is AR MKI, triggerovat amp volume v Digitone, AR nemá midi lfo, nebo jsem něco přehlídl? díky za rady!
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: dobre :D
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SMETI: vis jak, whatever... :)
    SMETI
    SMETI --- ---
    DOSTA:
    GREGOR_PRIDE: este me napadlo vlastne zapojit ten mikrokontrol do toho raspbery, on umi bejt pres midi i pres usb, tim ale prijdu o jednu midi periferii, coz je ve vysledku ale asi jedno
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: hmm ten uz mam plnej :D budu muset koupit dalsi

DOSTA: hele ma midi in, to sem prave taky zkousel, on umi poslat START STOP ale neumi clock bohuzel : (
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    DOSTA: vypada to ze to neumi, takze potrebujes mergebox jak pise gregor ten ti mergne midi out z digitaktu a midi out z micrkontrolu a posle vse do A4 (microkontrol nesmi v tu chvili posilat clock, nevim jestli to vubec umi asi ne, kdyby jo rak by tempo z midi out bylo dvojnasobne ,)
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    SMETI: microkontrol ma midi in ne? Mohl by digitakt posilat clock do microkontrolu, kdyby mel microkontrol nastaveni na softthru + merge, aby sloucil co prichazi do midi in a poslal dal + to co posila sam do midi out tak by pak sel clock z digitaktu i do A4, podivam se do manualu microkontrolu...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SMETI: pokud to mas na pocitaci, tak to clockuj ovverbridgem, jinac midi megre
    SMETI
    SMETI --- ---
    hele este bych potřeboval poradit se zapojením, nevím jestli je to vůbec proveditelny, idea je následující : Korg mikrocontrol ovládá A4 (midi in klasický přes midi interface) nastavenej na midi Channel 2 a v raspberry zapojeny Akai midimix a Korg nanokeys kontrolujou digitakt (odzkouseno, funguje) ale ještě potřebuju ty mašiny syncnout a jaksi mi chybí ještě jedno midi in :D zkoušek jsem to přes midi thru, že bych zapojil to raspberry do toho korgu ale to nefachalo.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SKRIN: neznal jsem dik
    SKRIN
    SKRIN --- ---
    Kdybyste narazili s tim RPi na problem se zemnima smyckama(jakoze me to pres to usb prolejzalo dost), tak doporucuju na audio https://www.audiodigital.cz/...stereo-groundloop-isolator-35mm-jack-male-35-jack-female-I120233.html . Predopkladam, ze tady to asi znate, kazdopadne funguje to. Btw. taky je super pouzit to rpi i jako midi router - na to je soft, kterej se jmenuje mididings. V tom se da krasne filtrovat/prekladat a jinak routovat veskery midi, akorat syntaxe je python style a chvilku mi trvalo nez jsem to pochopil. Btw. pro naklikani, kterej device je pripojenej k cemu je celkem dobra utilitka qjackctl - primarne slouzi pro nastaveni a start jack(RT audio) daemona v linuxu, ale na zalozce alsa-midi se daj hezky ty devicy propojit. Pak je taky fajn aj-snapshot (aka alsa,jack snapshot). S tim se daj ty nastaveni mid routingu celkem elegantne ulozit(pokud teda nemate, jako ja, vic zarizeni se stejnym ID, pak je potreba ten aconnect).
    SMETI
    SMETI --- ---
    yesss facha to diky 1
    SMETI
    SMETI --- ---
    W3R: to je boží dík moc za tip ! konečně pro něj najdu uplatnění!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam