• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    mimochodem 16.12. vydali Octatrack OS 1.40A, ktery opravuje nejake bugy, mam rad tuhle company
    LDS
    LDS --- ---
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: novy okno, jje privat
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: Oops, we couldn't find that track.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    GREGOR_PRIDE: ten bas synth je prave oct a tyhle wavy
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    A4+AR+OCT
    *vubec nevim jak to hraje, protoze mam na hlave uz asi 5 hodin sluchatka
    **pac ted jedu beaty hodne z AR a na nem jsou

TMA012 B1
    https://soundcloud.com/dialect-technokracie/tma012-b1-1/s-HnrYKlBWYd3

***prikladam Single Cycle Waveformy ze soundbank od Monomachine pro nase/vase elektron samplery, aby vam to trochu posyntezovali ;)

GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: :)) no nejdriv sem si rikal, Vole curaci dete do pici kokoti vole !
    ale pak rikam ... seru na ne na curaky at jdou do pici

.)))))))

ne cajk ;)
    uz jsem s tim parkrat jel, a da se na tom sedet... :D
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: aha :) snad se Tě to nějak nedotklo, ať je to rychle pryč ;)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    to jsem si nechal udelat ja, pro me
    a dalo se to na web
    existuje jedna a tu mam ja...
    TMH
    TMH --- ---
    Taky bych řekl v praxi ti to víko sedí pod stolem většinu času, ještě bych chápal kdyby to mělo kolečka, ale tahle big rig filosofie je trošku z devadesátek. To navrhoval nějakej kulturista co má rád Elektrony, Octa ma tak 2,3 kg, druhej elektron stejně + 5,8 kg hmotnost kejsu a jsme na krásných 11 kg bez kabelů.
    VANJA
    VANJA --- ---
    to je tak když produkty vymejšlí někdo bez praktickýho backgroundu. Marně jsem přemejšlel kdy by se to mohlo hodit, a na nic moc jsem nepřišel.
    Možná tak to mít jako stálou instalaci ve studiu, a pokaždý když stěhuješ studio tak to přiklopíš a stěhuješ. Ale jak často stěhuješ studio?
    Možná ještě pro nějaký top top profi hudebníky s velkou show, ale taky s bandou bedňáků. Kolik jich takových může být, co hraje na Elektrony? to by se možná dalo spočítat na prstech jedný ruky.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Hele ma to z boku ksandu...
    Pridelana k jedny, strane vic, aby s tim slo chodit...
    Chycena na bednu, a zajistena skobama
    Kdyz si to chytnes jeste zespod za zadama, tak je to porad uplne na picu, ale ne NA PICU...

Je to modular adam hall...
    *ve smyslu ze mas program na kompu, kterej ti to sklada a pocita a rika co muzes a co ne... Na cnc nejakym pro to custom, rezeme ty desky a tym kluku to sklada...

"a je to voblepeny vsema stickerkama co sem v kytarach nasel, takze je jedinecna, cool a urcite toho hrozne moc zazila, jeste tam prilepim banana"
    (1/3tvrzeni je pravdiva)

TMH
    TMH --- ---
    VANJA: jsem to mel rozepsany ze to je super na cesty
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: jako pěkný, ale to by chtělo i bedňáka k tomu ne?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    RAZZOR Elektron Octatrack MK1 Case Sampler case
    https://kytary.cz/razzor-elektron-octatrack-mk1-case/HN215031/
    kdyby mel nekdo zajem
    i s tema bocnima drzakama na posledni fotce
    SKRIN
    SKRIN --- ---
    Jen jeste jedno maly OT k tomu MIDI hostu na raspberry Pi, co se tady tyden/dva zpatky resilo. Nasel jsem tenhle peknej navod, kde se to vsechno samo hezky connecti pri jakykoliv zmene/pripojeni/odpojeni a je to vcetne bluetooth. Treba se to nekomu bude hodit: https://neuma.studio/rpi-midi-complete.html .
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Octatrack OS 1.40 Release information
    Elektron Music Machines
    December 2, 2020
    !!!! OCTATRACK FW UPDATE

Support | Elektron
    https://www.elektron.se/support/?connection=octatrack#resources
    TMH
    TMH --- ---
    GREGOR_PRIDE: no dostal jsem se do stejne fáze, nicméně dostal jsem od Mecha i odpověd,
    Dave Mech
    3 months ago
    Use same tactic. Midi lfo on amp volume :) ... která teda nevím uplně jak je myšlená
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    To kdyz uz, tak ten kontroler, ktery by hybal tim modwheelem, locknout (vytahnout silu) jen na urcitych krocich sequenceru...
    Pokud to LFO das jako trigger (sync start s notou) = rychlost LFK tim padem bude "decay" toho ducku...
    Dle tvaru LFO a rychlosti dosahnes jinych "obalek" toho ducku

Tim bys měl byt schopny - pri locknuti stejnych kroku jako mas v tom paternu kopak - dosahnout verohodnejsiho sidechain ducku, nez pokud by to jelo "jen na syrovo" dle LFO...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    GREGOR_PRIDE: tim ze zna CC modwheelu druhe masiny, hybe tim mw a na te ddruhe masine ma mw prirazeny na hlasitost ...
    S kompresi to nema nic moc spolecnyho...
    Ztlumujes hlasitost, ale ne mas zadny pomer jak a kolik natoz attack, release...
    Navic jestli to jede jen podle prubehu tech lfo, tak to nemusi vzdy vzdy sedet s beatem... Napr kdyz nemas rovnej beat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam