• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    TMH
    TMH --- ---
    GREGOR_PRIDE: bych čekal že overdrive u takový analogový bestie to otočíš do půlky a vyrve ti to repráky, ne že budu mít potřebu tahat heat, shermana nebo něco co na podpoření co je skoro stejně tak velký jenom aby to bylo slyšet, na to už moje záda bohužel neslyší.

Moc rád bych ale zkusil tu MKII, mít možnost dělní na basslines, leads, fx a plucks z toho dělá ultimativní groovebox, možná už vyřešili ten overdrive issue...
    LDS
    LDS --- ---
    Euclidean Rhythm Generator [Digitakt] #Jamuary2021 Day 28
    https://www.youtube.com/watch?v=sRMFz1Q38XI&feature=emb_title
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Ajo je to overdrive, sry, ja myslel ze to je distortion...
    Me to totiz zvukove prijde spis distorze nez overdrive, proto ted cumim, ze tam mam fakt OVR :)
    Do prava ji jedu porad...
    VANJA
    VANJA --- ---
    overdrive u A4 zni fakt divne, a i u AR to pouzivam spis jako saturator, nez klasicky znejici zkresleny bici.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: nebylo to tim, ze A4 nema amp overdrive?
    TMH
    TMH --- ---
    SMETI: no mě vždycky přišlo že amp overdrive u MKI zabírá až v krajních vysokých hodnotách, ve srovnání s rytmem to bylo vždycky do uší bijící. Řekl bych že to bylo architekturou toho obvodu, ale nevím jestli přecejnom tohle nevyřešili softwarově v pozdějším update u kterýho jsem už nebyl. Také by mě zajímalo srovnání s MKII která teda díky individual outs bude mít mnohem lepší uplatnění a flexibilitu pro HW livesety.
    SMETI
    SMETI --- ---
    TMH: tos mel spis poridit heat k ty a4 :}
    ale digitone ma taky svuj zvuk
    TMH
    TMH --- ---
    SMETI: bohužel jsem jí prodal, přišlo mi že není slyšet v mixu a ted mi chvílemi chybí, ale nahradil jí Digitone.

GREGOR_PRIDE: napadlo mě že to má co do činění s výrobou, už dříve jsem si všiml že Analog řada má deviace mezi jednotlivými "vrhy", at už samovolně se zapínající pady, random zamrzání či další věci.
    VANJA
    VANJA --- ---
    me to blblo jen ze to proste prestalo komunikovat. Vlastne asi 2x se mi kousnul AR. pravda. Ale pouzivam uz dlouho :)
    obecne nevim proc jim to trva tak dlouho. Já treba čekal na OwerBridge k Digitonu tak dlouho až jsem ho prodal :( a to to vzdy slibujou hned od kraje co to uvedli do provozu. to mi moc fer neprijde, ale to je stara pisnicka.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: zajimavy, tyhle exp vubec nemam...
    SMETI
    SMETI --- ---
    TMH: zas ta a4ka ziskala novej rozmer co :D
    TMH
    TMH --- ---
    SMETI: Za celou dobu co se OB Elektron snaží implementovat jsem s tím téměř vždy měl issues, at už náhlé zastavování sekvence uprostřed session, audio buffer errors, modrá smrt, divný USB haluze s kontroléry a další nepříjemnosti. Původně jsem myslel, že jde o WIN issues ale problémy přetrvávali i po přechodu na Mac. Je to velice zvláštní protože spousta mých přátel to provozuje už nějaký čas bez problémů a cítil jsem dlouho méněcenně.
    SMETI
    SMETI --- ---
    TMH: nice presne, je to bozi
    TMH
    TMH --- ---
    SMETI: přidávám se, mě OB s AR mki nikdy skutečně nefungovalo a až ted je na to skutečně spoleh a využívám AR konečně pořádně v produkci. The waiting was more than worth it.
    VEX
    VEX --- ---
    GREGOR_PRIDE: Takhle jsem si to právě představoval, ale nesedělo to s vysvětlením, že "release je dojezd pod úrovní tresholdu" jak se často říká.
    sorry za OT, pojďme jinam
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VEX: tim padem bacha...
    Pohym attackem, je zaroven pohyb startu releasu...
    **pokud mam nekde rls ok, a hybnu s attackem... O tu zmenenou hodnotu atacku SE POSUNUL i CAS ZACATKU release... a tedy muze byt potreba lehce hybnout i releasem...
    VEX
    VEX --- ---
    GREGOR_PRIDE: chování attack a release mi nikdy úplně nesedělo podle toho jak to zjednodušeně vysvětlovali na internetech, ale většinou jsem to přisuzoval "charakteru" konkrétního kompresoru. Teď už to dává větší smysl.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VEX: a takhle si tu zijem :D
    VEX
    VEX --- ---
    GREGOR_PRIDE: damn... to je první člověk, kterej mi nelhal jak funguje attack a release u compressoru! fuckers youtubers si všechno zjednodušují.

MYTH #1: ATTACK IS THE TIME IT TAKES FOR A COMPRESSOR TO BEGIN COMPRESSING ONCE A SIGNAL CROSSES OVER THE THRESHOLD

- Attack is the length of time it takes a compressor to apply roughly two-thirds of the targeted amount of gain reduction.

- the compressor starts applying gain reduction as soon as the signal crosses the threshold. Which means that attack is not a delay before action, nor is it even a measurement of time per se; instead, it is a rate, a measurement of the speed at which the process of gain reduction is occurring.

Gregory Scott: Demolishing The Myths Of Compression - Attack Magazine
    https://www.attackmagazine.com/features/columns/gregory-scott-demolishing-the-myths-of-compression/
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: hele myslim ze jedna verze pred tou posledni ? nevim z hlavy ted cislo, strasne mi to blblo fakt, vzdycky se to chytlo treba na minutu a pak ztratil signal. Ale taky je mozny, ze se to spravilo po cistym reinstalu woken, buh vi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam