• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    TMH
    TMH --- ---
    GREGOR_PRIDE: dobrý vole!
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    GREGOR_PRIDE: treba "4 hrdla" ,))
    SPOQ
    SPOQ --- ---
    GREGOR_PRIDE: Zajimavy videt neco v cestine. Asi bych mel problem spoustu veci vubec cesky pojmenovat :)
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    GREGOR_PRIDE: pekny to mas a ten cernej a4 je fakt hezkej ,)
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: dobrý !
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: dobrý !
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    :) v sest se odemkne video
    Elektron Analog Four MKII: akční minirecenze | frontman.cz
    https://www.frontman.cz/elektron-analog-four-mkii-akcni-minirecenze

**zadosti o autogram na adresu divackeho centra kavci hory
    TMH
    TMH --- ---
    OTZ: tak ne vzdycky je upgrade zadouci, at uz kvuli stavajicim rozdelanym projektum nebo to proste pro tebe funguje a neni duvod to resit. Nebyl bych tak prisnej ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    technicka, vetsinou je zahodno cist release notes pred upgradem, aby cejek nebyl nemile prekvapen..
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    GREGOR_PRIDE: arogantne? ani jsem si nevsiml ;) rozhodne je to posun niz...mistama to buhuzel je znat az moc, skora jak nepovedenej pitch, ale tak nastesti to jde poladit na obou strojich, tak s tim nejak povalcim
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    **sry jestli znim nekdy arogantne... je to mysleno spis "strojove".
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    offset je posunuti...

pokud byl zaklad 0 offset o 2 nahoru je +2

takze je mozne ze pred tim to meli o 2 vys posunute...
    a z nejakeho duvodu to posunuli niz
    /nerozsirili
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    TMH: no asi mi nic jinýho nezbyde :) v některých případech to zní i dokonce lépe než předtím :))) jinak na takhle starou mašinu je ten sekvencer ideál...přece jen na rytmu je 64 dob krát osm, což neumí zrovna každej synth... :) Děkuji za reakce pánové ;)
    TMH
    TMH --- ---
    KRAIF: no píšou offset, nevím jestli nahoru nebo dolů. Každopádně bych to doporučil celý předělat, proč si to neprocvičit a neudělat nějakou novou hudbu, že :)))
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    TMH: sry měl jsem dopsat že jsem měl 1.50a a teď jsem tam nahrál 1.60a....Rytm je jako první takže midi out do Radiasu midi in a přes midi thru do rolandu tb 03 a nasledně do electribů...Na všem mám nastavenej jinej midi ch, takže by to nemělo z ničeho nic přijímat ani odesílat...

ty dvě octávy to zní docela jako celej problém...tzn. o 2 octávy větší rozsah ? mě to spíš přijde jak kdyby se to právě o ty dvě oct šouplo všechno dolů...mimo jiné rozsah je pořád stejný -24 až +24...leda by jedno číslo znamenalo hned několik tónů naráz...Zkoušel jsem samozřejmně celý rozsah a už mi to nejde nastavit tak, aby to hrálo, jako to původní...skoro mi přijde jak kdyby najednou vysílal ten elektron víc nebo míň informací, protože vše zní tak trochu jinak...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: to bude ono ty 2oct...
    TMH
    TMH --- ---
    KRAIF: je blbý že AR mkI nemá na sekvencing externích synthů dedicated MIDI stránku jako ostatní (Digitakt, Digitone etc), ale víceméně "vyhazuje" stejný noty, který jsou zapsaný v sekvenci a nenabízí velký množství nastavení. Tzn. když máš nějakou sekvenci hajtek v C3 tak to vykope ven sekvenci v C3 jak je zapsaná na sekvenceru.

Imho to může bejt více věcí, po tom co jsem zběžně prolítnul release notes z 1.5 do 1.6 FW:
    "Added the functionality that the tracks set to SEND MIDI now also forwards the incoming data from external MIDI controllers to the MIDI OUT port for control of an external device." - Neleze ti tam něco dalšího z jiný mašinky? Nevím tedy jak vypadá tvuj setup.

Nejvíc zajímavý je pro tebe imho asi toto:

List of changes from OS 1.50 to 1.50A
    Bug fixes

MIDI notes output by sequencer was offsetted by two octaves. - otázka jestli to nebylo předtím "špatně" a ted' je to "dobře" :)))

Sequencer incorrectly sent out MIDI notes on lock trigs.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: downgrade mozny je, resp pokud mluvime o nahrani fw do masiny...
    co se tyce nejaky kompatibility projektu zpatky netusim
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    GREGOR_PRIDE: pravě, že moje znalost aj a midi (travalo mi x hodin, než se mi podařilo ty dva synthy - rytm + korg radias spárovat dohromady....) je tak mizerná, že to zkouším raději tady :) nejraději bych to zpátky downgradoval, ale to asi nebude možné...?:-/
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: koukni na electronauts forum jeste
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    GREGOR_PRIDE: jj o tom vím, tam si jen nastavíš jestli má ten pad posílat midi nebo ne...tam se nic nezmněnilo. Ale díky za reakci ;)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: klikni si Func + Page Trig, nebo page synth...

Tam je nekaje midi nastaveni padu, ale mimo to netusim
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    Zdarec, dneska jsem přehrál firmware v rytm mk I z verze 1.5 na 1.6 Používám ho jako externí sekvencer a nastaly bohužel dvě změny :( Předtím jsem na rytmu mohl mít na padu vypnuté synt + sampler a stejně lezly zvuky z dalšího zařízení...teď už to tak nejde, musím mít synt nebo sample na hodnotě 1...což se dá vyřešit tím že dám sample na 1 a pak v menu sample prostě dám off a žádnej sample nepřiřadím...Ale druhá věc je, že vše hraje teď v úplně jiném tónu (notě), což pro mě znamená vše předělávat...už jste se s tím někdo setkal? nemůže to být jen něco v nastavení ?
    WTK
    WTK --- ---
    audio breakout pro dt/dn, zajimavy
    Digitone/Digitakt breakout box [work in progress] - General Discussion - Elektronauts
    https://www.elektronauts.com/t/digitone-digitakt-breakout-box-work-in-progress/143049
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: jinac ten pisalek na kytarach... co nam rekne dodavatel/vyrobce, to pisem :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: mk2 jsem pouzival na prodejne, kdyz byl vystavenej, a jako na to na cem to tam hralo, nejaky monitory a sluchatka... jsem si rozdilu nejakyho nevsim (NEHLEDAL JSEM)

vim o tom, tyhle 2 veci se k te mk2 uvadej... ale nevsiml jsem si pri beznem pouziti, ze by neco bylo UPLNE jinak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam