• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    GREGOR_PRIDE: jj o tom vím, tam si jen nastavíš jestli má ten pad posílat midi nebo ne...tam se nic nezmněnilo. Ale díky za reakci ;)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    KRAIF: klikni si Func + Page Trig, nebo page synth...

Tam je nekaje midi nastaveni padu, ale mimo to netusim
    KRAIF
    KRAIF --- ---
    Zdarec, dneska jsem přehrál firmware v rytm mk I z verze 1.5 na 1.6 Používám ho jako externí sekvencer a nastaly bohužel dvě změny :( Předtím jsem na rytmu mohl mít na padu vypnuté synt + sampler a stejně lezly zvuky z dalšího zařízení...teď už to tak nejde, musím mít synt nebo sample na hodnotě 1...což se dá vyřešit tím že dám sample na 1 a pak v menu sample prostě dám off a žádnej sample nepřiřadím...Ale druhá věc je, že vše hraje teď v úplně jiném tónu (notě), což pro mě znamená vše předělávat...už jste se s tím někdo setkal? nemůže to být jen něco v nastavení ?
    WTK
    WTK --- ---
    audio breakout pro dt/dn, zajimavy
    Digitone/Digitakt breakout box [work in progress] - General Discussion - Elektronauts
    https://www.elektronauts.com/t/digitone-digitakt-breakout-box-work-in-progress/143049
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: jinac ten pisalek na kytarach... co nam rekne dodavatel/vyrobce, to pisem :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: mk2 jsem pouzival na prodejne, kdyz byl vystavenej, a jako na to na cem to tam hralo, nejaky monitory a sluchatka... jsem si rozdilu nejakyho nevsim (NEHLEDAL JSEM)

vim o tom, tyhle 2 veci se k te mk2 uvadej... ale nevsiml jsem si pri beznem pouziti, ze by neco bylo UPLNE jinak
    TMH
    TMH --- ---
    TMH: na kytarách nějaký pisálek napsal:

• Přepracovaný analogový okruh s výraznějšími a konkrétnějšími basy
    • Vylepšený analogový overdrive

Nejspíš to bude pravda!
    TMH
    TMH --- ---
    hafo šikovnej soundpack s presety (ne samply) pro AR mki a mkii.... Viva la double VCO bass!

Více info zde: https://www.elektron.se/soundpacks/double-voltage/

GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    ...taky kdyz nahravam a jeden z tech tracku chci zmenit... mam tim padem uz nahrany audio sendu s tou predchozi verzi... cili premejslim ze to vratim...
    sice si to budu muset nejak dopredu rict co chci nahrat... ale narhaju vzdy se spravnyma sendama :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    trochu me na ovb mrzi ze nejsou ty kanaly stereo...
    ze kdyz uhnu s PANem na tracku, tak se to jen lehce promitne do send fx... ale nic poradne stero, mozna to vratim zpatky na master out
    TMH
    TMH --- ---
    GREGOR_PRIDE: bych čekal že overdrive u takový analogový bestie to otočíš do půlky a vyrve ti to repráky, ne že budu mít potřebu tahat heat, shermana nebo něco co na podpoření co je skoro stejně tak velký jenom aby to bylo slyšet, na to už moje záda bohužel neslyší.

Moc rád bych ale zkusil tu MKII, mít možnost dělní na basslines, leads, fx a plucks z toho dělá ultimativní groovebox, možná už vyřešili ten overdrive issue...
    LDS
    LDS --- ---
    Euclidean Rhythm Generator [Digitakt] #Jamuary2021 Day 28
    https://www.youtube.com/watch?v=sRMFz1Q38XI&feature=emb_title
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Ajo je to overdrive, sry, ja myslel ze to je distortion...
    Me to totiz zvukove prijde spis distorze nez overdrive, proto ted cumim, ze tam mam fakt OVR :)
    Do prava ji jedu porad...
    VANJA
    VANJA --- ---
    overdrive u A4 zni fakt divne, a i u AR to pouzivam spis jako saturator, nez klasicky znejici zkresleny bici.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: nebylo to tim, ze A4 nema amp overdrive?
    TMH
    TMH --- ---
    SMETI: no mě vždycky přišlo že amp overdrive u MKI zabírá až v krajních vysokých hodnotách, ve srovnání s rytmem to bylo vždycky do uší bijící. Řekl bych že to bylo architekturou toho obvodu, ale nevím jestli přecejnom tohle nevyřešili softwarově v pozdějším update u kterýho jsem už nebyl. Také by mě zajímalo srovnání s MKII která teda díky individual outs bude mít mnohem lepší uplatnění a flexibilitu pro HW livesety.
    SMETI
    SMETI --- ---
    TMH: tos mel spis poridit heat k ty a4 :}
    ale digitone ma taky svuj zvuk
    TMH
    TMH --- ---
    SMETI: bohužel jsem jí prodal, přišlo mi že není slyšet v mixu a ted mi chvílemi chybí, ale nahradil jí Digitone.

GREGOR_PRIDE: napadlo mě že to má co do činění s výrobou, už dříve jsem si všiml že Analog řada má deviace mezi jednotlivými "vrhy", at už samovolně se zapínající pady, random zamrzání či další věci.
    VANJA
    VANJA --- ---
    me to blblo jen ze to proste prestalo komunikovat. Vlastne asi 2x se mi kousnul AR. pravda. Ale pouzivam uz dlouho :)
    obecne nevim proc jim to trva tak dlouho. Já treba čekal na OwerBridge k Digitonu tak dlouho až jsem ho prodal :( a to to vzdy slibujou hned od kraje co to uvedli do provozu. to mi moc fer neprijde, ale to je stara pisnicka.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    TMH: zajimavy, tyhle exp vubec nemam...
    SMETI
    SMETI --- ---
    TMH: zas ta a4ka ziskala novej rozmer co :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam