• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    GREGOR_PRIDE: dik , ja prave resim ze furt a stale nemam bici masinu , absolutne nic (jen buranuv lunchbeat ale ten se ani za bici masinu povazovat neda), ted si hraju s myslenkou ze si vezmu od mlady starej netbook na kterym bych rozjel AL jen na bici a mel to zaroven jako master vec , nicmene zase se spolejhat na stary PC s atomem kdyz chce clovek dawless ... neprijde mi to ideal (ackoliv by to bylo bez nakladu), nicmene M:C se mi docela zamlouva, jasny to FM je docela omezeny ale veci co z toho dokazou vylizt se mi strasne libej :) a mohla by mi s tou master potrebou docela pomoct ... clock z toho predpokladam leze takze bych si z M:C vzal jen hodiny nebo jeden kanal jak rikas a zbytek bych sekvencoval z cravea, potazmo SQ1 (o mym TD3 a jeho seq pomlcim, doted jsem ho vubec nepochopil :D, mam ho spis z lasky k 303), plus bych tim clockoval treba i UNO ... tim M:C bych se vyhnul kompu jako masteru coz je muj cil (nicmene by semtam ten netbook misto asi v setupu mel , spis jako slave vec s doprovodnejma drum vecma nebo jednim ,dvema VST:) ktery bych pres clipy ovladal treba APC mini)

vlastne si rikam ze mam strasne moc veci a hudba kterou bych delal by byla hromy blesky tresky plesky, uz si taky hraju s myslenkou ze se veci zacnu zbavovat , necham si toho min (pac min je obcas vic) a poridim si prave nejakej groovebox a k tomu mit par synthu .... jenze ono u me se tech veci zas zbavovat nechci , vim , sem jak zenska nerozhodna , furt si rikam ze to ze toho mam hodne mi dela prostor si samplovat veci do kompu na pripadny kompozice nebo sample zakladnu

ideal by bylo asi vymyslet cast setupu na live veci a pak komplet jako studio pro kompozici
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    CHINOXR: m:c je groovebox ..
    kazdej kanal muze bejt cokoliv z 6ti typu syntez...
    6tracku, ktery umej posilat i midi ven (muzes notama...hajtek(kazdej kanal hraje na jeden midi ch.) hrat do jinejch syntu ty noty...

neutron crave nts... to jsou vsechno prevazne (imho) "tóňáky" ... mohl bys mit 6bicich/perc...
    nebo tam poailat nejaky akordy z "chord" syntezy...

jestli m:c nebo m:s...kdyz si nacpes m:s bude barevnejsi, nez cycles...

cycles nema filtr, tim ze je to fm, tak filtrujes nizkym zaberem fm, odfiltrovavas (pridava harmonicky) kdyz fm pridavas...

samples ma ferovej filtr...

mel jsem chvilku oba... sli dal, na me je tam malo kontroly a malo barev(cycles)
    ty perc syntezy jsou celkem podobny rytmu, ale nemaj tolik parametru...
    SMETI
    SMETI --- ---
    GREGOR_PRIDE: No dyt sem psal boum cum
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SMETI: :D no musis vedet aspon jak se to pise
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    CHINOXR: a taky jakej organ obetovat :D
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    CHINOXR: no me by spis zajimalo jak moc se to da kombinovat s dalsim synth setupem (Neutron,Crave,NTS atd) nebo jestli je to fakt nejvic usefull jako standalone vec na blbnuti
    OTZ
    OTZ --- ---
    to bysme meli udelat vsichni :))
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    premejslim o M:C , ma to smysl? :D a nebo se mam na tejden zavrit do sklepa bez PC a nekoukat na videa ? :D
    SMETI
    SMETI --- ---
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: chtel jsem nejaky hladitko, tohle umi navic kreslit, coz mi krasne staci, dobry, dekuju :) tohle nepotrebuju, uz mam Samson C.com16, umi 2x mono s-ch, staci. A treti kompresor v DT na perkuse.

JANDIS_01: "masterovat"..na to nemam akustiku ani naradi. spis budu s timhle EHX zkouset co to umi a kde je to nejuzitecnejsi, dal uvidim. Vsak ho pouziva(l) i sam velky Bela :)) takze se nebojim, kdyby me to sralo, poslu to dal..a maximizer uz je na me moc "ezo", nevim co to dela a jak, nechci to studovat ani potrebovat. temhle "allinonemagicbox" moc neverim.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    ja kdyz nevim tak zjistim jestli to je synth nebo efx a pak napisu "boum efx":D
    a jsem chytrej jak radio
    SMETI
    SMETI --- ---
    WTK: jo tohle ! dik
    SMETI
    SMETI --- ---
    boumbox?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    :D
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    srdce...
    SMETI
    SMETI --- ---
    LDS: cozeto pouzivas na lajvko ?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VIRUS31: je to zvlastni, leda by s tim neco delal menil ceny a ty ses trefil nekam mezi...
    LDS
    LDS --- ---
    WTK: Na heat sem pomoci envelope follower dělal jakoby kompresi, pekne to tmelilo zvuk, i sem občas používal přes overbridge v abletonu, kolikrát jenom na filtr, trochu dist. Teď už mám v kompu víc tools co mi přijdou super a nemusím zapojovat další masinu, boumbox používám jenom na livko a megaspoko navíc je menší,lehčí. Nemá ale sluchatkovej výstup, kteréj heat měl ale zase nesla regulovat hlasitost resp byla stejně jako když to člověk posílal ven-tzn si většinou pekne odpaloval palici.to sem teď koukal te dave mech v novým tutorialu řeší nějakým dalším sluchatkovym predzesilovacem. Na posledním hraní byl dost zlej zvuk,slyšel sem takovou divnou kouli,toužil sem použit sluchátka ;)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    GREGOR_PRIDE: odkaz je stejnej.. pisu, ze vam to tam problikava. Ted uz ne teda ) byla tam sleva 14 %
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    GREGOR_PRIDE: teda ve sleve -9%
    17.1xx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam