• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: dobre ti tak :)
    nemas ve 40ti mutovat :))
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: no prave todle mi prijde naprd jak se to lockne, protoze to vetsinou delam v rychlosti, a udelam prechod pomoci perf. padů, a pak vetsinou chci rychle odmutovat nebo zamutovat nakej zvuk jakoze zmena po prechodu, akorat ze jak to prepnu rychle na mute pady, tak to zustane lockly a to nepotrebuju vid a musim se zase vratit na ty perf pady :)) nic no, to jen tak trochu ze zivota livesetáře :)))
    WTK
    WTK --- ---
    SUOTAM: tak muzes si k tomu taky pichnout nejakej midi kontroler namapovanej na tyhle cc na perf channelu
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Jde tak docílit podobnýho efektu,ale není to ono,s potakem má člověk větší kontrolu nad tim co dělá,než u padu,kterej je ještě každej jinak citlivej.

Třeba kdybych tím chtěl u všech samplů lehce posunout start,tak to stiskem padu nemám sanci
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: jasne perf pady ..

dezet je nemusis, staci v tu chvili kdy to drzis prekliknout na...treba ty sceny, a ta hodnota perf padu zustane "locknuta" v ty "pozici" jakou jsi tlacil na ten pad...
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: jasně, nejen filtr, pouzivam temer u jakyhokoliv parametru (delka samplu, pitch, hall send, ... ) jako rozmrdavku v setu a reload spatky pattern, jasně každej parametr má jinou výchozí pozici, takže to neni dokonaly, ale lepsi nez dratem do nosu :))

TVL a místo fillu? fill in je naprosto zásadní věc, to je věc která mi dřív hodně chyběla (elektron ji nastesti dodal i do AR mkI)

SUOTAM: stáhnout decay funguje dobre jen kdyz más podobný dýlky zvuků. Já tam mám fakt různý, některý i delší z kterejch si vyloupávám jen určitou část, pak to zas tak dobre nefunguje, ale jak jsem psal, aspon neco :)

jinac scény, ale Gregor spís asi myslel 'performance pady', na ty se daj namapovat takovydle vykruty, ale je fakt ze to zas musis drzet. Ja ale kdyz pouzivam to 'control all' tak to mam jen na chvilku na ten break kratkej, a pak zas valim dal s reloudlym patternem.
    trochu jsem bojoval s tim, že se nedá pouzivat ty 'performance pady' a pritom vypnout nakej zvuk, nebo prepnout pattern. Jako lze, ale obtizneji. Ono si to pak pamatuje to co si v tom 'performance' modu mackal naposledy, a musi ze ten efekt zas potom odmáčknout, nebo jak to rict :)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Třeba stáhnout decay u všeho najednou může fungovat dobře. Scény jasný, ale musíš si to nastavit dopředu a je tam omezenej počet parametrů .. tohle vnímám spíš jako rychlou změnu během přechodu u zivyho hraní.ja bych to využil,ty možná ne
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: rikaj tomu "control all"
    me to sere, prave u tech filtru... obcas mas jeden tak druhej onak... a hejbnutim vsema se dostanes ... /treba chces/ ja casto do mist, kam jsem nechtel...

ale v kombinaci s pitchem treba a reloadem... mozna decay... jak na to asi...
    naopak bych ocenil napr misto fillu... kdyby sis mohl "zamknout parametry"... jakoby scena s nejakymi locky...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    SUOTAM: dit mas sceny...
    a to nechces - si kroutit vsema filtrama, kdyz jeden je hp a druhej lp...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    VANJA: tahle funkce mi chybí na rytm, doufám že to v nakym updatu pridaj
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Jeste jedna skryta fce na Digitaktu. Podrzet Fill+YES. Lockne Fill mod, nemusi se tim padem drzet. Coz pri podrzeni TRK + krouceni parametry udela jeste vic srandy )
    VANJA
    VANJA --- ---
    A objevil jsem (pro mě) novou funkci, když člověk driží tlačítko TRK a kroutí s nakym parametrem, tak clovek upravuje vsechny zvuky najednou, coz se hodi pri LIVE hraní například.
    to se mi libilo a je takova hodne pouzivana funkce na MODEL:SAMPLES (i cycles), a on to umi i Digitakt. pohoda.
    VANJA
    VANJA --- ---
    tvl vytáhl jsem Digitakt ze skříně, a ať žije Digitakt! :)))) je s tim mnohem vic srandy nez se Syntaktem
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: hotovo, dal :D
    VANJA
    VANJA --- ---
    tak hlasim ze jsem nad Syntaktem uz taky zlomil hůl :)))

Zvukově docela omezená věc. Asi by pomohlo kdyby k tomu byla dodaná výživná zvuková banka, což se ale nestalo.
    S větším úsilím z toho člověk dostane pár dobrých zvuků, ale občas jsem měl problém s tim aby to hrálo všechno dobře dohromady z toho stereo vystupu.
    Jako vyloženě blbý to nejni, ale nevim... za tu cenu spis nicmoc. (ale koncept organizace zvuků na UI mi je sympatičtěší než na Digitonu)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    WTK: to jo, koukal jsem na to ciste pocetne... 8+4... chci nejakej groovebox asi k doplneni k octatracku, k celejm trackum a smyckam... nebo na doplneni "tupyho" kopaku...
    ale asi me nebavi ta digi kopakova synteza, kterou kdyz obejdu na analog casti, prijdu o dual vco, kvuli kterymu jsem to vlastne chtel nejvic...
    mel jsem predstavu machine drum syntez... proto me "mene nez na cycles" vlastne desi...
    a to co je tam z rytmu... pro me je dulezitej ten noise a dual vco... a ten kdyz pouziju... tak ten zbytek me asi vlastne nebavi...

vlastne je to pockem typu syntez osekana cycles, s lepsima obalkama a s filtrama na fx...
    doplnena analogem pro kterej je tam "tak malo casu a tolik chuti"...

samply tam pridavat nemusej... pokud pridaj syntezy...
    pokud ne... pak at pridaj samply :) - klidne jen prehravat... ne samplovat...
    cycles/samples/rytm, pak by to zas bylo zajimavy jinac :)

mam v ruce 20ku a tohle si nekoupim...
    sere me ze jsem prodal ten digitone a drzim se si ho nekoupit zpet... :D

ale asi zaplatim dfam, a mozna pridam crave...
    na edge asi pockat nevydrzim...
    WTK
    WTK --- ---
    GREGOR_PRIDE: to je spis mysleny aby to ty dva digi doplnovalo, nez nahrazovalo. nerek bych ze tam budou pridavat neco jako samply, dokud nebudou chtit odepsat digitakt
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    včera jsem tomu dal o neco vic a rozumim ti ...
    ovb jsem nejel vubec, topi to! - vcera kdyz jsem to vypnul a posouval, i jsem se lekl...

ale je to vlastne hrozne osekany... nebo omezeny...

digital tracky nemaj hajtku, ani noise, ani tom...
    mozna vlastne ani ty analogy nemaj tom ...
    da se neco takovyho vykroutit asi z toho digi fm synthu, ale najednou z toho vylezlo jak moc je to (ted) dalsi "model" a jak malo je to rytm...

tech 8 hornich by si zaslouzilo vic syntez, nebo samply...

prodal jsem digitakt a digitone, a myslel jsem ze tohle mi je vymahradi, ale ne...
    ted ne... tim ze to je digital, predpokladam, ze tam veci muzou pribejvat, ale obavam se ze uz ted davam pass...
    VANJA
    VANJA --- ---
    tvl a brutálně topí, to chci videt az venku bude 35 stupnu (ironie)
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: no tvl docela používám Overbridge a našel jsem během pár hodin už několik bugů.
    jako je clap to má v pohodě, jinak nevim. :D (hmm trochu prehanim)
    Kdyby to umělo hrat k tomu co to umí i samply, tak asi supr, ale zatim z toho odvařenej nejsem...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    mel jsem syntakt zaplej zatim asi jen 3-4hodky, ale asi jsem zamilovanej...

...do ted sis na chalupu vzdycky musel vzít aspoň 2 elektrony... ted si tam budes chtít vzit syntakt a jeste jeden elektron...
    **ale syntakt staci :)

mimo performance padu a scen to umi to co mi chybelo po prodeji rytmu...
    a co bylo "dlouhý" připravit na digitaktu

digitakt to taky zastoupi, ale... to vybirani kitu...tvoreni kitu, nahrani a pak z toho udelat seq... takze jsem casto skoncil a 909/808 a cau delal jsem kopaky...
    tady... te ta synteza zbavi ty nutnosti neco vybirat... jak kdyby to bylo spis o tom tvoreni, nez o technicky priprave

zitra si me booknul na cely den, tak snad mi rekne jeste vic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam