• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    Diskuze ohledně vybavení švédského výrobce hudebních nástrojů, typy, tricky, OS updates, patches, samples, bug fixes etc...
    rozbalit záhlaví
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: To ja vubec nevim
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    GREGOR_PRIDE: dík koukal jsem konečně na nějaký videa a taky mi to přijde že to je to co chci .... Ten BlackBox taky asi dobrý ale zdá se mi to titerný a na nějaký akčnější hraní efektovani složitéjsi .... Vlastně by to bylo to nejrozumnější koupit si jeden dobrej stroj ať pak nebrečím a nechci hned další .... Myslím že pak v kombinaci s Abletonem by mi to asi mohlo nějakej čas stačit...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: Pokud ty loooy mas do 4, mozna 8baru (ted si nejsem jistej kolik ty novy masiny digitaktu umej max)
    Pak bys mohl pouzit i digitakt, za predpokladu ze se vejdes delkou(bary ) a kapacirou loopu (ram 96, nebo 64 mb)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: Urcite octatrack,
    Ta masina muze bezet aniz by bezely sequencery v tracich, a pokud mas ty stemy správně narezany, muzes je pak startovat a stopovat jako clipy v abletonu...
    To pokud bys to chtel jako 8stopej 1radkovej(1ablen scena) ableton...

Dlouhy samply umi orehravat z extra rychly sd karty az 8x 1gb wavu... (v kazdym tracku az 1gb wav)

Pokus chces samply editovat, musis si vystacit s nejakyma 96mb ramky...

= podle typu TRACKU, kterej na masine zvolis, muzes bud prehravat delsi veci lrimo z karty, nebo "mit editační funkce/prehravani prave resamplovanych veci z ramky, ale s omezenou pameti"
    TMH
    TMH --- ---
    BRUTOL: na stemy imho jako odpalovac loopu asi ani jedna, max octatrack ci ted v omezeny mire digitakt… spis koukni na 1010 music Blackbox…
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    Čus poraďte která z těchto mašin by byla vhodná k tomu abych si tam naházel stemy a pak s nima nějak pracoval... Zatím mám jen daw a BS2....
    M0R
    M0R --- ---
    GREGOR_PRIDE: jo, ta možnost zařazení reduxu před nebo za filtr dává dobrý možnosti... spolu s hrubym timestretchingem vzniknou textury jak rašple :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: A co mas nastaveno ve win jako zvukovku, kdyz tam je ten AR
    VANJA
    VANJA --- ---
    prosimvas. Dotaz ohledne AnalogRytm Overbridge

kdyz to pripojim ke kompu, tak mi nejede zvuk z Windows. (Ableton pak normálně hraje)
    U Digitaktu to nedelá.

Nevíte někdo kde je chyba, nesetkal jste se s tim?
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: rytm to treba taky ma, ze tam je na to extra button a pak presne zmacknes track a on se opakuje... ale nedela to do rytmu :D musis se trefit...
    OTZ
    OTZ --- ---
    GREGOR_PRIDE: nojo, ja jsem debil :D na beatsepu je to ze zmacknes repeater a pad, zkousel jsem to stejne. nejak mi nedoslo, ze to musi bejt i zapsany v seq..dik :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    GREGOR_PRIDE: Aspon ai myslim ze to neumi,

Retrig das kroku pri drzeni toho kroku + sipka nahoru, pak zapnes a nastavis jak rychle a jak dlouho to retriguje...

Jestli to jde pustit necim zmacknout, jak si myslim ze jsi to chtel pouzit... Si myslim ze neumi...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: K tomu fillu... Pleteš si fill a retrig
    Fill jsou krokynvbsequenceru ktery maji na TRG page nastavenou podminku fill - hraje po zmacknuti fill... nebo -fill, kdy naopak nehrajou pri stisknutem fillu...
    Retrig muze mit jakykoli krok, at je fill nebo 13% nebo x:x...
    To co asi zkousis - stisknutím fillu a track retriggovat sample... To digitakt neumi

To druhy ti nefunguje protoze proc co rucne preinstalovavas? :) ty mas nejajy lepsi ovladace, nez ktery to samo nastavi...? Co to je za ovladace? Coze?
    OTZ
    OTZ --- ---
    jdu s tim sem, Digitakt OS 1.50 ale ne/delalo to co ma uz predtim:

FILL mi porad nefunguje. resp. zapne se, rozsviti se vsechny 4 page diody (v modu one pattern cycle i latch), ale odezva zadna, at v sekvenceru je nebo neni zapis, at mackam trig nebo ne...naopak to ten kterej track pri zmacknuti trig 1-8 ztlumi. recording ofc vypnutej..tak si rikam wtf?

a ve Windows nerozumim jedny veci..v OB modu se nainstalujou proprietarni ovladace od elektronu, pohoda, funguje OB, DT standalone, monitoring, vsecko. v modech audio+midi/midi se tam nacpou MS ovladace a kdyz je rucne chci preinstalovat,
    widle hodi hlasku ala. "mozna to s timhle ovladacem nebude fungovat..". a taky ze ne..nechapu.

ted mi jde hlavne o tuhle webapp https://electric.kitchen/crunch/elk-herd/

na ty druhy obrazovce se v zadnym modu neukaze DT jako MIDI device a MIDI porty to rozpozna jenom v OB modu. kdyz je nakliknu, management se spusti, samply z drive+ se nactou, muzu je prochazet, najit duplikaty etc. ale kdyz prepnu na projekty a dam fetch, tak vyskoci loading bar, zustane stat a tim to hasne, nic dalsiho uz to nedela..

ano mam posledni verzi OB, ano mam pripojenej DT USB kabelem (dokonce originalnim :) primo do portu, ano mam porty prepnuty do USB modu..na jinym kompu jsem to jeste nezkusil, asi to provedu dneska. Win10 Pro x64, aktualni, chrome taky.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    WTK: Tj mno... Tamy jsem trochu meh z toho
    WTK
    WTK --- ---
    GREGOR_PRIDE: rytm je nejakej zazdenej, ani to druhy lfo se neobtezovali a to uz budou skoro dva roky
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    Dobry je to, ja jsem je trichuu zkousel s nwjakym dlouhym loopem a asi byl moc dlouhej, protoze jsem se nedostal na plyny přehrávání celyho samplu, ale byl jsem schopnej ho dostat do stavu kdy hral spravne ac preskakoval vetsi casti samplu (průběh prehravani samplu na displeji nejel uplne plynule od zacatku do konce, ale postupne v samplu skakal a vzdy neco prehral)...

CO NIKDE NEPISOU A CO ME HROZNE POTĚŠILO, KDYZ JSEM "NASEL"

RECORD LENGHT na sampling strance
    A na druhym filtru, přidali efekt Redux... Bit redukci... Takze control all a redux nahoru a onanie

A pak tam je na stejnym miste jeste prepinac, kterej rika jestli jde ten druhej filtr PRE nebo POST hlavní filtr...
    Pri filtrovani jako takovym jsem neslysel moc rozdily pri pre/post A PAK MI TO DOSLO... Ten REDUX... Ten v tu chvili je bud PRE, nebo POST hlavni filtr...
    Uzasna vec za me...a okamzite ji potrebuju na Digitonu, nemam strach ze neprijde a verim, ze prijde i na syntakt...

Lehce doufam v implementaci do rytmu...
    Idealne samozrejme do te vezre kterou zrovna budu mit :')), protoze pro mk1 se bojim, ze ty masiny jsou uz "moc"...
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    DT je ted absolutne uzasny, inspirativni a vsestrany device!
    M0R
    M0R --- ---
    nový mašíny jsem vyzkoušel a jsou super
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    PRHD: Co za nej chces? V jakém stavu, klidne pm
    Diky
    PRHD
    PRHD --- ---
    Když je to s tím novým frmwarem tak nadupaná mašina..
    Neměl by tu někdo zájem o digitakt, než to hodím na bazary..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam