• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    SQARE
    SQARE --- ---
    Podělim se o svý myšlenky na který se nikdo neptal))

Ten Elektron je hrozná nemoc :D Octa mám dlouho a bez něj se neobejdu, Digitone jsem měl, super, ale poslal jsem dál, A4 jsem měl, výborný, ale poslal jsem dál. Na liveset nebo produkci si z většiny vystačím s Octatrackem. Mám možnosti sekvencovat různej gear, tahám to i na akce, ale pak se stejně v půlce setu přistihnu že kroutim jen na OT a dohraju to na něm a nic mi nechybí.
    Ale… přepadaj mě hříšný myšlenky, představuju si co by šlo všechno dělat s tí Heat +FX. Nesdílím ten hate, kterej některý gearheads okolo toho výří, příjde mi nabitej. Ale nezapojoval bych to za Octa, čili z main out, ale hezky přes cue out, aby se dal každej kanál posílat zvlášť a mít pod kontrolou hlasitost dry a wet signalu u každýho zvášť. Tvl, to by bylo ultimátní! Jedna ze slabejch stránek (i když tak slabý mi to nepříjde) octatracku je kvalita efektů. Ale s tímhle propojením s octa to bude super věci, v podstatě můžeš získat místo 8 tracků každý o 2 efektech získat 8 tracků o nějakejch 10(?) efektech a to se vyplatí Horste. Na crossfader namapovat volume jendotlivejch sebdů a můžeš crossfaderem zajebávat super, dropy, glitche atd. Já osobně v tom prostě vidím upgrade octatracku)) Fuu. No měli na to dát taky crossfader)) ale má to ty 2 vstupy Control In, takže externí crossfader/modular/sustain pedal, a máš už hodně popiči modulací po ruce..
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: Nezkousel jse, ale vlastne by se mi tohle moc hodilo, zkusim a dam vedet...
    Podle toho mechova videa to neni nic extra...dam vedet, az...
    OTZ
    OTZ --- ---
    funguje nekomu uspesne tohle? https://electric.kitchen/crunch/beta31/elk-herd/ ..Transfer se ma jeste co ucit :) viz. Dave Mech:

Project & Sample Management: Elk-Herd || Digitakt Tutorial #9
    https://youtu.be/P0NfvNJ6JM0?list=PLeTRqMtO-jBITNNy0l7Jq7WF1hPVZ7ddk

me se to povedlo rozchodit jenom tak napul.. :/
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    ANGLAN: zavolej mi, nechci se s tim vypisovat...

jde, ale...
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    Ahoj. Heledte, nevim jestli to dam do spravnych slov, ale mam dotaz.. mozna by mi tu nekdo dokazal poradit.

Rad bych Keystepem 37 zadaval noty do sekvenceru na model:samples i model:cycles... Keystep jde do Samples, apak to jde do Cycles. Kdyz mam na Samples zapnutej Midi THRU, tak muzu zadavat noty do obou, ale nefunguje sync ze Samples do Cycles (nefunguje zmena patternu, start/stop a bpm. Kdyz prepnu Samples midi na OUT, tak sync funguje, ale nemuzu zadavat noty z keystepu do Cycles...

Jde to vubec udelat? mam neco spatne prepnute? pripadne se na to vykaslu, prehodim poradi stoju a necham keystep zadavat noty jen do cycles... ale rad bych do obou. Je nejakej zpusob?
    dikes a sorry za lama dotaz
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    POHODAVOLE: Zacal jsem pouzivat jeden a zjistil ze vbkombinaci s loopovanim na ot staci jedna
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGOR_PRIDE: skoda, chtel jsem ti napsat, at das vedet, az na oba neco nahrajes :)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    ... ty 2 cycles byl prestrel, nechcete nekdo jeden?
    7900,- uplne novej kytary.cz
    zaruka standart koncak..
    POHY
    POHY --- ---
    GREGOR_PRIDE: A nebo Win+R a `mmsys.cpl`
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: Bud se ti to sere do toho sonarworksu, nebo se to pere nekde ve windows, ovb je pak az bud v te apce, nebo pri pouziti jejich vsti...
    Cili pokud se tam sere to audio zarizeni AR tak tim disablovanim, bys to mel vyresit
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: cilem je aby mi Overbridge nemrdal do zvukovky :))) jedu normalne analogem do mixaku, zvukovku do toho vůbec tahat nemusim. Pouzivam to jen na editaci zvuků.
    Dobre diky, ted to mám odpojený, ale urcite zkusim pozdeji ;)
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: A cilem je aby sis hral v ovb app, ale lezlo to z rme?

Dej win+r a napis control, dej enter
    Mel bys mit ovladaci panely, v tom okne, vpravo nahoře se ujisti ze koukas na male/velke ikony a nemas zobrazeny kategorie...

Pak najdi zvuk /zvukove zarizeni...
    V tomhle zvukovym panelu na prvni zalozce mas zvukove vystupy wdm... Najdi tam (po pripojeni) AR a dej na jeho vystupy pravym tlacitkem zakazat (disable)

Tim ho vypnes pro windows a nebude se ti nikam srat - pokud neni cilem naopak mit zvuk z nej
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: ne tka v tom Overbridgi (pouzivam standalone) si muzes vybrat kam to ma hrat. Tak tam jsem dal nikam a doufal ze az to priste pustim ze to nebude kravit, a furt se to samo vraci na nakej vystup.

jo jasne si to odklonit nekam jinam na jinou zvukovku. zkusim. Ja to jeste jedu prez Sonarworks, tak nevim jeslti to nekraví jeste něco s tim.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: Co znamena disablovat driver, dat none, kde? V abletonu?

Tam mej asi tu RME, to spis zni jak, kdyz se ti prepne ve windows, ze pouziva zvukovku toho AR...

Porovnej jakou mas ve windows (ne v abletonu) vybranou zvukovku a jakou ma sample freq bez a s pripojenym AR

Pokud jsi ve W10, tak dole klikni na repracek a tam budes mit vyber aktivnich zvukovek, tam bys mel drzet RME aby ti hrali windows pres wdm drivery (obyc win driver pro media)... Resp RME verzi wdm driveru...

Ve W11 taky kliknes ma repracek, a pak vedle slideru hlasitosti znova na repracek, a tam je pak vyber aktiv zvukovek
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    VANJA: Když pripojis AR tak prestane hrat jina zvukovka, aha...
    Hmmm premejslim
    VANJA
    VANJA --- ---
    GREGOR_PRIDE: RME HDSPe Raydat.
    kdyz si pustim neco v prehravaci (AIMP), tak to hlásí nakou hlášku s 48kHz a nehraje to. Ale RME se tváří jakože jede furt na 44,1. Je tam nějakej vakl v tomhletom.
    Jo a ještě když se snažim ten audio vystup z Overbridge nějak disablovat, nebo tam dat do kolonky driver NONE, tak to chvili hlasi ze neni driver, a pak to samo zas prepne na tu zvukovku, takze to disablovat nejde.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    BRUTOL: No, bacha at nevypadas jak ja treba...
    BRUTOL
    BRUTOL --- ---
    VEX: ten mě taky samozřejmě láká ale vidíš jak to se mnou je :)))) dám si ještě ted měsíc čas a pak něco koupím .... ale dostanu darem ještě jeden starší macbook tak uvidím co zvládne ... Sice bych pak vypadal jako ajtak nějakej ale to je asi jedno... :)
    VEX
    VEX --- ---
    BRUTOL: akai Force jsi zkoumal?
    TMH
    TMH --- ---
    BRUTOL: Go eurorack :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam