Ahoj, používáte někdo na Digitaktu Program Change? Jde mi to, aby Digitakt uměl přes MIDI přehodit preset na externím syntezátoru (v tomto případě Microfreak). Prostě když načtu Song v song mode, kde je dejme tomu 10 patternů, tak aby se mi automaticky v Microfreaku načetl i příslušný preset (v tomto případě hraný live, takže v patternech pro něj nejsou žádné noty).
Nějak mi to totiž nefunguje. Když si na MIDI kanálu v Digitaktu aktivuji kanál 6, na kterém je Microfreak, dám tam BANK 3 a PROGRAM 50, což odpovídá uloženému presetu, tak se mi sice tyto údaje uloží s patternem a projektem, ale při znovu načtení to s Microfreakem nedělá nic. Což je divné, když jsem to volbou Program na Digitaktu ručně vybral. Když do patternu zapíšu na Midi kanál parametr bez noty (žlutá), tak to taky nic nedělá. Nějak nedokážu přijít na to, jak to zprovoznit. Položky Parametr change a Parameter change channel v menu mi vedly leda k tomu, že se preset na Microfreaku mění pokaždé při změně patternu, ale vyvolává zcela jiné presety, a vždy to jde nahoru jen pojednom a stále stejné, ať nastavím cokoliv - změním pattern, preset se zvýší o jeden nahoru. Změním pattern na nižší, to samé udělá preset. To asi k něčemu je, ale zrovna tohle nepotřebuju :)