• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TMHElektron: Magic Music mashines!
    WTK
    WTK --- ---
    SUN_VU_KUNG: sem to taky zkusil a asi tam fakt bude nejakej casovej nesoulad. nejjedodussi mas asi si nadelat ty zluty locky, pak dat aspon o krok delsi len na trig strance a func doleva posunout celou sekvenci o krok zpatky
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    jo, už chápu, právě že používám trigless, žluté. V sekvenceru digitaktu žádné červené triggery nemám. Možná by stačilo ty žluté triggery mikroposunem dát o trochu dřív, aby to změnilo parametr chvilku předtím, než přijde trigger z OXI.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    WTK: co je trigless lock? Možná něco dělám blbě. V Oxi mám multitrack sekvencer (8 sekvencerů v jednom), naklikám si v něm v jedné lince třeba kopák. Ten jde do Digitaktu a odpaluje ho. No a pak si v Digitaktu dám REC a se stisknutým FUNC tam naklikám žluté triggery. A na nich potom změním parametry, např. aby mi jeden krok rozkřápl kopák bitcrusherem nebo mu změnil tune a podobně. Když stisknu příslušnou klávesu, kde ten žlutý trigger je, tak se ta změna provede, ale když ji pustím, tak jede čistý sampl kopáku. Prostě tam nemá trigger v digitakt sekvenceru, ale jde to zvenčí.

U delších zvuků to celkem funguje, chtěl jsem tím třeba měnit slice number, aby mi "play head" skákala po slices podle paramter locks s tím, že trigger posílá OXI. V nejhorším zkusím ty CC, ale nechce se mi do toho.
    WTK
    WTK --- ---
    SUN_VU_KUNG: na trigless lock ti to nefunguje? jinak cc na slice number bude 20, parametry tam maji pevny cc podle pozice, u src 16-23, nezavisle na machine.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Neexistuje nějaký trik, jak udělat, aby parameter locks fungovaly na externím triggeru? Resp. ony fungují, ale ne na krátkých zvucích :/ Řídím Digitakt přes OXI (vyhodnotil jsem si, že ty editační možnosti a přehlednost jsou pro mě lepší, než sekvencer digitaktu), ale rád bych používal parameter locks pro nějaké ovlivňování samplů. Přes CC se mi to moc dělat nechce (a asi těžko bude CC třeba pro slice number nebo tak něco), a LFO mi přijde taky tak trochu přes ruku...
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    We Need To Talk About The Elektron Situation
    https://www.youtube.com/watch?v=OwDnqdO2R8o
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    WTK: To je fajn, me se libej ty choky, ty chci na D2ky
    WTK
    WTK --- ---
    nice

Syntakt levels up. OS 1.40 introduces Twinshot - a dual sample player machine offering a playful and versatile complement to Syntakt’s existing digital and analog possibilities. And that’s not all. This OS also brings a range of features that offer extra fun, more control, deeper sound design, and greater personalisation. Explore Track Layering and Track Choking, Filter Pan, Control All Config, Prepare Mutes, Snap on Parameter Locks, Key Tracking, and lots more.
    .
    We also wanted to dispel any lingering rumours: there are no plans for a Syntakt II. Digitakt II, Digitone II, and Syntakt stand as the Digi Trilogy as we see it. Syntakt continues to grow, and OS 1.40 is its next step forward.
    .
    So if the sonic metropolis of Syntakt has been calling to you, there’s never been a better time to visit. Find out more & download: https://bit.ly/3MWWgRu
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    NEWS: Syntakt is getting a SAMPLE MACHINE!
    https://www.youtube.com/watch?v=os5VnPJqXbc
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    OTZ: díky, zkusím se na to ve volné chvíli podívat, mám pocit, že když jsem tam tu subbanku vyplňoval, tak se vůbec nic nedělo, ale zkusím to pořádně ještě jednou.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..sice dost pozde, ale prece :D
    OTZ
    OTZ --- ---
    SUN_VU_KUNG: ..takovyho cteni :D takze strucne, ANO SUBBANKA TAM BYT MUSI (je uplne jedno jestli to prijemce tzv. umi nebo se to jenom jinak jmenuje), hodnota 0-127, jestli tam mas X zprava neni kompletni a prijemce ji neprecte. kazda jedna BANKA obsahuje 128 subbank, kazda jedna SUBBANKA obsahuje 128 programu (presetu/patternu/kitu etc.). takze jestli ma mirofreak 384 (?) presetu, je to subbanka 1 program 1 az subbanka 3 program 128. sam si to muzes otestovat pri stopnutym seq., kdyz na DT na midi track nastavis kanal a pokroutis knobama C a D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Hele, tak jsem to zkusil a tím to určitě není. Microfreak je připojený přímo na digitakt přes 5kolík a je to úplně stejné. Když udělám jeden žlutý trigger s program change na ten preset, který chci vybrat na Microfreaku, tak se neděje nic. Když před něj zapíšu druhý žlutý trigger s třeba jen o jedno číslo nižším presetem, tak je začne vybírat v pohodě, i když třeba mezi tím vyberu encoderem na Microfreaku cokoliv jiného. Vůbec nechápu, proč to tak je, ale je to jediné, co mi teď funguje.
    GREGOR_PRIDE
    GREGOR_PRIDE --- ---
    OTZ: To si ted eikam taky, ze to je to usb-c midi, ze se to tam mozna zpozdi
    OTZ
    OTZ --- ---
    SUN_VU_KUNG: tje divny..jeste me napada jestli ta PCh zprava pres ty 2 uzly nenabere takovy zpozdeni, ze uz je na zmenu pattternu pozde, proto to reaguje az na ten 3. step... zkus DT s MF propojit naprimo DIN 5kolikem
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    OTZ: Ano, to jsem udělal - na prvním patternu songu jsem zapsal na MIDI A tracku (kanál 6, na kterém mám nastavený Microfreak) žlutý trigger bez repetice, kde je program lock banka (tuším 3) a program (třeba 52). Subbanku jsem nevyplňoval, protože Microfreak nemá subbanky a i když jsem tam nějaké číslo dal, tak to nic nedělalo (nebo to musí být vyplněné? Pokud jo, tak ale jak?).

Problém byl, že to prostě nic nedělalo, když jsem změnil preset ručně na Microfreaku na něco jiného, tak tenhle trigger to nenahodil na nastavenou hodnotu. Nestalo se nic.

Nicméně, pak jsem náhodou udělal tři tyhle triggery hned za sebou s tím, že první byl to, co chci, druhý měl jiné číslo programu, a třetí opět to, co chci, takže to jakoby přeplo třikrát program, a pak už to funguje, za všech okolností se nahodí ten správný, i když to rozhodím encoderem Microfreaku a vyberu něco jiného. Vůbec nechápu, proč to tak je, ale funguje mi to. Vzhledem k tomu, že první patterny stejně nehraju, tak mi nevadí, že k přepnutí programu dojde až na třetí notě prvního taktu.

Microfreak je připojený přes MIDI 5kolík do CME splitteru a do něj jdou MIDI z CME routeru, do kterého jdou MIDI přes USB-C z Digitaktu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    SUN_VU_KUNG: :D delas to nejak blbe, pokud chces mit konkretni program change zapsanej v tom kterym patternu na MIDI tracku, musis ho zapsat do sekvenceru tzn zlutej nb cervenej trigger s PL..

a NIKOLIV, Arturia nema zadnou specialitu, Program Change funguje u vseho stejne. I ten BSII sice jakoby nema banky, ale pri prepnuti na pattern 128+ se v ty zprave cislo banky zmeni +1, bo 7bit..

ta zprava Program Change je komplet takhle:

cislo kanalu, banka/sub banka (CC0+value/CC32+value), program (ProgramChange+value)

aka:

15:28:58.002 RECEIVE ENDPOINT(Elektron Digitakt) TYPE (CONTROLCHANGE) CHANNEL (8) DATA1(0) DATA2 (3)
    15:28:58.002 | RECEIVE ENDPOINT(Elektron Digitakt) TYPE (CONTROLCHANGE) CHANNEL (8) DATA1(32) DATA2 (6)
    15:28:58.002 | RECEIVE ENDPOINT (Elektron Digitakt) TYPE (PROGRAMCHANGE) CHANNEL (8) DATA (1)

OTZ
    OTZ --- ---
    SUN_VU_KUNG: jj presne tak, tuten globalni program change posila/prijima cislo kanalu, banky/sub banky (CC0/CC32+value)+programu (ProgramChange+value) pri zmene/prepnuti patternu podle mustru, teda podle poradi/pozice (napr banka B pattern 8 na DT =pattern 136 na Microfreaku = banka C pattern 8 na Korg ER-1 (4 banky po 64 patternech) , takze bys ty patterny musel mit pripraveny/serazeny na vsech masinach stejne..s nejakou pili a soustredenim se to asi da, ale zname to.. :))

taky jsem resil jak to posilat primo z PL/triggeru, a jde to :) dokonce per step, jedinej parametr co nejde locknout je channel. u tebe to sacuju na dve moznosti, bud mas nejak divne nastavenou dylku patternu na DT (change lenght vs master lenght), takze to tam treba ani nedojede (podmineny trigs a probability tady hadam nemas:) NEBO mas na Microfreaku nastaveny prepnuti patternu AZ po potvrzeni zmacknutim toho Preset knobu..ke?

kazdopadne DT posila ty zpravy i pri toceni knobem (MIDI track A-H, patricnej kanal, knob D na strance SRC), na test by to melo stacit.

ty si jako prvni pripoj ten DT (prip. i Microfreak) pres USB ke kompu (nebo tlf pres USB OTG/BLE) a tam si pust appku co monitoruje MIDI zpravy (treba Protokol od Hexleru, vynikajici :D a na vsechny OS stolni i mobilni), nastav si na DT MIDI pres USB i DIN a pak uvidis jestli to ty patricny zpravy posila nebo ne atd...

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SUN_VU_KUNG: Hm, tak to vypadá, že je to nějaký bug Microfreaku. Protože teď jsem zkoušel Program Change s Basstation II a i když ta nemá banky, ale jen jednu sadu presetů, tak je Digitakt měnil žlutým triggerem s příslušnou hodnotou PCH úplně v pohodě, i když jsem preset pak hned změnil přímo na Basstation.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    GREGOR_PRIDE: No, tak se s tím patlám už zase asi hodinu a popravdě mě to začíná fakt srát. Tak banální věc a prostě ne a ne a ne. Zdá se, že když jsem na Digitaktu nastavil bank 3, subbank X, Program 50 a udělal jsem žlutý trigger na první notu v patternu, tak pokud posunu nějaký parametr (bank, program) někam jinam a tím vyberu v Microfreaku jiný preset, tak jak dám Play toho patternu, tak patch v Microfreaku skočí na ten, co potřebuju. To je v pořádku a to asi funguje jak potřebuju. Nicméně, pokud změním patch pomocí encoderu na Microfreaku, na nějaký jiný, dám Play a čekal bych , že to skočí jako v předchozím případě, tak se neděje nic. To vůbec nechápu. Jako by byl rozdíl, jestli patch změním Digitaktem, nebo přímo na Microfreaku. Asi ještě zkusím připojit úplně jiný nástroj a zkusit, co to dělá tam. Vůbec bych se nedivil, kdyby Arturia měla zase nějakou svoji debilní originalitu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam