na facebooku jsem tedy vypsal post, ze jako jsem ochoten nejaky weekendovy den udelat vyuku Linuxu pro ne uplne lamy, pripadne pro hodne lamy... ohle je text, co jsem tam dal, kdyz by nekdo mel zajem pomoct, nebo mel nejake konstruktivni napady,...
Tak a jeste jednou CZ: Vsimnul jsem si, ze by se mozna nekomu hodil nejaky training ohledne Linuxu, takze, kdo by mel zajem, napiste se pod tenhle nebo Eng post, pak domluvime kdy a jak.
Kazdopadne:
- na installaci kaslem, to uz dneska je jen point&click [i kdyz...]
- uvod do architektury, rozdil mezi Windows and Linuxem, rozdil mezi Linuxem a jinymi Unixy [treba MacOSX]
- zaklady BASH - commandline je tvuj kamarad a neni to nic moc tezkyho, jen vedet kde zacit
- zaklady toolu, ktere zprijemnuji praci a najdes je v kazdem Linuxu
Pokud by byl zajem, muzem pak udelat dalsi session s nejakyma pokrocilostma. Ucilo by se na jedno PCcku a nejakych Raspberry PI [ci jinych Pi-ckach], klidne i na vlastnich notebookach, to je fuck.
EDIT: ne neni to pouze pro cleny, co se casu tyce, byl by to jeden nejaky weekendovy den; zodpovedna osoba: Tomas Overdrive-Spider Petru; mozna pomuze id Jiří Dron Sléžka [mozna ;]