• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    Klub pro všechny, co investují nebo si půjčují peníze prostřednictvím P2P půjček jako Zonky, Benefi, ....

Kde investovat:

Zonky
    - v současnosti asi nejznámější - www.zonky.cz
    - skupina na FB: https://www.facebook.com/groups/224906947847241/?ref=bookmarks
    rozbalit záhlaví
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZYAN: asi tak,taky jsem to zatim oddalil kvuli korune. Ale v cr je to s p2p bida
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    ZYAN: dik za update od insidera :) Ja prave zvazuju registraci a shromazduju informace.. Mam zonky s portfoliem tesne pod 7%, na mintosu bych s buyback mohl mit kolem 10 %..

Co tak bondora, savingstream? Ma nekdo informaci, jak to tam ted funguje?
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    PSYKO: Ano, úvěrů není tolik jako dříve, ale není to tak hrozné jako na blogu.
    - Minulý měsíc byly měsíční a se zárukou za 17% v GEL, ale nyní zmizely. Snad se zase objeví.
    - Jsou nějaké za cca 14% bez záruky v EUR
    - A kupa okolo 11 %v EUR se zárukou

Ale vzhledem k blížícímu se konci intervencí CNB omezuji investování do EUR (Resp. neinvestuju v EUR další peníze) tákže mi to ani nevadí.

Furt je to lepší než klikací závody na Zonky s nulovou zárukou.
    Na Mintos mám odhadované roční zhodnocení cca 17% a na Zonky 12%.
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    ZYAN: a co noveho na mintosu? Cetl jsem, ze to jde dolu kopcem... https://winpes.cz/pobaltske-p2p-portaly-me-zacinaji-zlobit/
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    LINKOS: ano
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    mate nekdo mintos?
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    CERMINEK: na PC jí nevidím, ale přes Zonkoida ano a musím jí odklikat.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    ZYAN: Captcha by snad, co tak vím, neměla být aktivní. Byl to pokus, který nevyšel.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Díky za rady. Už se mi podařilo stihnout jednu 20 sec. půjčku, bylo to náhodou ( zrovna jsem aktualizoval tržiště a skočilo to tam, ještě než piplo zotify). Zotify používám, ale i tak často už tu půjčku nestihnu. Zonkoid mi také přijde jako dobrý nástroj, jen capatcha zdržuje.
    TRAZE
    TRAZE --- ---
    ZYAN: pouzivej tohle: http://zotify.cz/
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    da se vubec do toho jeste realne dostat? sem se zkusil regnout 2 mesice zpatky a porad sem cca na ~2800 miste (puvodne 3200) ... takze tak za rok a ctvrt? :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    ZYAN: Resim to rucne. Minutovy pujcky stiham, pod minutu jak kdy.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Zkouším zonky, dneska se objevily dvě zajímavé investice, A a D.
    Oboje zmizely za 30 vteřin, to nejde stihnout ručně.
    Jak to řešíte? Automaty?
    GOR
    GOR --- ---
    DED: Já mám kromě Zonky ještě Mintos. Posoudit kvalitu z hlediska jestli to bude fungovat, jestli to celé neskončí v černé díře nemám jak posoudit. Mintos funguje na jiném principu, půjčuješ sice na konkrétní úvěry fyzickým osobám nebo firmám, ale mintos je jen zprostředkující platforma, dlužníkům půjčují ještě třetí osoby. (představ si, že bys přes zonky půjčoval Essoxu a ten by půjčoval spotřebitelům). Navíc ty půjčky co nabízí Mintos jsou už těm konečným příjemcům půjčeny a ty je v podstatě refinancuješ.

Co se týče rozhraní, mně osobně připadá celkem přehledné a co je pro mě hlavní, jde si nastavit roboty na základě velkého množství kriterií a u některých půjček nabízejí 100 % buyback (je-li půjčka více jak 60 dní po splatnosti), ten buyback lze nastavit jako kriterium u robota. A to prosím půjčky kryté buyback nesou klidně 13 %. Další velká výhoda oproti Zonky je sekundární trh, zatím jsem na něm nic neprodával, takže nemám představu o likviditě, ale vzhledem k praktické absenci investic s diskontem se zřejmě cokoliv s malým diskontem prodá velmi rychle.

Další výhodou oproti zonky je množství investičních příležitostí. U Zonky je problém diverzifikovaně investovat i blbejch 20 tis. Kč, chceš-li úrok 10+ %, na Mintosu je množství volných půjček ohromné.

BTW prostředky na investiční účet se mi SEPA platbou z Fio banky povedlo připsat na investorský účet rychleji než v Zonky (!), evidentně totiž připisují peníze na investorské účty v momentě, kdy jim přijde platba a ne až o půlnoci.

Velká nevýhoda je samozřejmě kurzové riziko a spready, byť ty se dají zmenšit přes transferwise, v momentě kdy CZK/EUR spadne třeba na 24,5 přijdeš o roční zhodnocení.

Kdybys se chtěl na Mintosu registrovat, můžu ti poslat referenční odkaz. Díky němu dostaneme ty i já navíc 1% z tebou investovaných prostředků. Odměna se počítá z investic 3 měsíce od tvojí registrace.
    DED
    DED --- ---
    nasel jsem tohle srovnani svetovych p2p platforem - kam investujete vy penize (krom zonek) na tehle urovni? tak nejak z toho nejsem posoudit kvalitu (objem ano) dane platformy, jak je user friendly a tak veci kolem.. s cim mate pozitivni zkusenosti? diky

http://www.p2p-banking.com/wp-content/uploads/p2p-lending-volume-07-2016.png
    FLAD
    FLAD --- ---
    ANDREEJ: Tento příspěvek je pahýl.
    ANDREEJ
    ANDREEJ --- ---
    Tak ono je dobrý do p2p jsou dobré investice.

,

ELINAA
    ELINAA --- ---
    Tyto půjčky jsou dobré, ale ještě lepší, když stojíš na druhé straně aty jsi investor :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    LINKOS: jasně chápu, i když inflace je nějakých 0,3% a při těchto úrocích je minimálně pravděpodobnost neplatiče. Ale rozumím co mi říkáš =o)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LISTIKUS: protoze pro me to je malo. Pokud tobe to vyhovuje je to v poradku. Kdyz takle pujcim 100k dostanu 5k,to je sakra malo. A to nepocitam inflaci, neplatice atd.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    LISTIKUS: Mno nebude asi první, ani poslední, kdo vyloženě jde po zisku bez ohledu na riziko :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    CERMINEK: no já je taky využívám pro zastabilizování porfolia a proto se ptám proč by do toho nešel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam