• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    FLAD
    FLAD --- ---
    LINKOS: Proto rikam, ze musis lovit v sekundarnim trhu. Ja mam jeste Zopu, ale ted s tema zmenama uvidime, co s nima bude.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FLAD: bondora uz umoznuje jen automat. Benefi prestava investovat do pujcek a nekdy od podzimu bude pres nej mozno investovat do neceho jineho.

Co pouzivate krom zonky za platformy a jake mate zkusenosti?
    DYNK
    DYNK --- ---
    Zonky ted zavadi moznost, ze investor muze doporucit zadatele o pujcku. Jeho zadost pak bude prednostne zpracovana. V pripade zajmu o vyuziti tehle cesty jsem k dispozici v poste (jsem investor).
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    REFLEX: JJ myslím, že to má tak ve stanovách, že si musí sehnat peníze za 7 dní a když ne tak máš smůlu (ale myslím, že většina málo úročených stejnak vezme zonky pod svá křídla)
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    DYNK: Je to tak, maximálně dva dny. Atraktivnější jsou ještě úvěry s kratší dobou splácení, tak do dvou let, ale při tomto objemu se to stejně dřív nevybere. Takže s tím textem bych si moc nelámal hlavu .)
    DYNK
    DYNK --- ---
    REFLEX: Myslim, ze to nedavno zkratili na dva dny. Co tam viselo dyl, to uz stejne nikdo moc nechtel.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    LISTIKUS: jasne takze max tyden?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    REFLEX: předpokládám, že tam bude vyset celých 7 dni a zbytek dotáhne Zonky samo. Bude to příliš malý úrok, aby se to stačilo vybrat celé, natož rychle
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Nevite za jak dlouho se naplni pokud si zadam uver na Zonky? Bude to na 300 000,- a urok 3,99%

Asi podle zajimavosti textu predpokladam :]
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    btw vy co pouzivate ty zahranicni, jak to tm byva s danema? u zonky je jakysi prehled toho co mas zdanit a dani se jen "zisk", jak se u tech zahranicnich prokauzje kolik byly "naklady"? nejak podle vypisu z uctu?
    nebo taky davaji ty prehledy a nejak se odecita rozdil kurzu?
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    tak jsem kromě Zonky založil i saving stream ), který se mezitím přejmenoval na lendy. Když to srovnám s klikacími závody na Zonky, tak na lendy není problém obsadit půjčky s 12%, i když to zabere 2-3 dny. Pohyb libry může výnosy pokazit, ale beru to spíš jako zábavu, uvidíme.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FLAD: vsak my to vime,ale prezentuje se to jinak
    FLAD
    FLAD --- ---
    LINKOS: Jak to? Vzdyt to bylo celou dobu financovany PPF, dokonce to maj i na strankach? Jediny, co se meni je osoba ve vedeni.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DREEK: a tak tim se to asi definitivne vyradilo ze "sdilene ekonomiky" a alternativci zaplakaly
    DREEK
    DREEK --- ---
    Zonky bude nově provozovat Home Credit. Novým šéfem půjčkové platformy se stane Novák | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    http://byznys.ihned.cz/...jckovou-platformu-zonky-obmeni-se-i-sef-projektu-tvaruzkovou-nahradi-novak
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZYAN: asi tak,taky jsem to zatim oddalil kvuli korune. Ale v cr je to s p2p bida
    FLAD
    FLAD --- ---
    PSYKO: Bondora se da, ale ne na automat, ten ti bude cpat Spanelsko a ruzny podivnosti. Pokud mas cas jednou denne nebo max. za 2-3 dny projet sekundarni trh a vyzobat si, co chces, tak kolem 15% p.a. das. Jo a musis prezit ten jejich dementni filtr, co presne neumoznuje nastavit nejlepsi parametry.
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    ZYAN: dik za update od insidera :) Ja prave zvazuju registraci a shromazduju informace.. Mam zonky s portfoliem tesne pod 7%, na mintosu bych s buyback mohl mit kolem 10 %..

Co tak bondora, savingstream? Ma nekdo informaci, jak to tam ted funguje?
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    PSYKO: Ano, úvěrů není tolik jako dříve, ale není to tak hrozné jako na blogu.
    - Minulý měsíc byly měsíční a se zárukou za 17% v GEL, ale nyní zmizely. Snad se zase objeví.
    - Jsou nějaké za cca 14% bez záruky v EUR
    - A kupa okolo 11 %v EUR se zárukou

Ale vzhledem k blížícímu se konci intervencí CNB omezuji investování do EUR (Resp. neinvestuju v EUR další peníze) tákže mi to ani nevadí.

Furt je to lepší než klikací závody na Zonky s nulovou zárukou.
    Na Mintos mám odhadované roční zhodnocení cca 17% a na Zonky 12%.
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    ZYAN: a co noveho na mintosu? Cetl jsem, ze to jde dolu kopcem... https://winpes.cz/pobaltske-p2p-portaly-me-zacinaji-zlobit/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam