• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    znate nekdo https://www.bondster.com/cz/jak-to-funguje ? ted jsem to nove objevila
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    PSYKO: jsem si to nahodil a dobry, jen nechapu klic k obarveni nekterych radku na modro v Available Loans
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Zonky chce vetsi reklamu a nema na ni & zaroven ho trapi ze musi doplacet nejmene rizikove pujcky, takze si vytahnete penezenky:

TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    LINKOS: bud investujes v korunach a zisk dostavas v korunach nebo v eurech a pak zisk dostavas v eurech. muzes investovat i v obojim klidne, problem je ze ty pujcky v korunach tak vicemene nejsou
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FRONEMA: a kdyz investujes v korunach jak se to prepocitava na eura v kterych vyplácí pujcku,nebo jak je tohle.
    Nejaka doporuceni ohledne mintosu?
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    PSYKO: jojo libra, dneska zase zářez..

jj já to znám a používám taky, ale napsal jsem si i vlastní věc protože jsem chtěl mít ty filtry pod kontrolou, navíc mě to třeba notifikuje do mobilu pokud je volná půjčka ve který nemám zainvestováno.. což teď moc není problém, půjček se tam válí hromada, ale třeba ještě měsíc zpět tam těch volných tolik nebylo.

btw nevíte proč se tam toho na tom sekundáru najednou válí tolik? je to sice dobře když chce člověk něco rozinvestovat, ale na druhou stranu to dost výrazně zhoršuje likviditu.
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    TYCHOVRAHE: pro tento ucel existuje doplnek do chromu/firefoxu.. pouzivam to asi mesic ke spokojenosti.. co me trapi vic je klesajici libra.
    Lendy browser extensions - "filter loans" and "my loans" | P2P Independent Forum
    http://p2pindependentforum.com/thread/7539/lendy-browser-extensions-filter-loans
    1. "filter loans":
    With lots of features, this extension helps you buy loans. It sorts the loans based on remaining terms, hides the bad loans, highlights the good ones, and even opens a new buying window when a loan you want to buy becomes available.

2. "my loans"
    With this script, it's easier to study your loans portfolio.
    The original loans page doesn't show LTV, interest rate or size of the loan, for example. Now you have all these and others columns and they are all sortable.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    TYCHOVRAHE: za nevýhody bych spíš označil investice v GBP a dost nepřehledné tržiště - nelze filtrovat a řadit, kvůli čemuž jsem si musel napsat vlastní prográmek na tento účel.

Jinak kromě Lendy a zmíněného Mintosu (který taky můžu jenom doporučit), tak minoritně invsetuju ještě na Twino(EUR), FundingSecure(GBP), Swaper(EUR) a rozjíždím teď i Viainvest a RoboCash, obojí EUR
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    FRONEMA: ad lendy: na sekundarnim trhu muzes do pujcky investovat libovolnou castku. navic je tam toho vyrazne vic nez na primaru - takze ja ve vysledku investuju pouze na tom sekundaru.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LINKOS: Ja mam ted cerstve jeste Mintos a Lendy.
    Mintos zatim vypada vyborne. Spousta pujcek, autoinvest, buy backy, snadny posilani korun na ceskej ucet a dalsi veci.
    Lendy jsou na pujcky ruceny nemovitostma. Nevyhoda je, ze minimalni investice je 100 liber.

Kdybyste se odeme chteli nekdo nechat nareferovat, tak na https://www.mintos.com/ muzete pri registraci zadat jako promo kod WM2UM6 a dostanete procento z investovany castky zpet.
    A https://lendy.co.uk?a=47461827 kdyz tam zainvestujete vic nez 1000 Liber tak dostanete 50 zpatky
    FLAD
    FLAD --- ---
    LINKOS: Proto rikam, ze musis lovit v sekundarnim trhu. Ja mam jeste Zopu, ale ted s tema zmenama uvidime, co s nima bude.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FLAD: bondora uz umoznuje jen automat. Benefi prestava investovat do pujcek a nekdy od podzimu bude pres nej mozno investovat do neceho jineho.

Co pouzivate krom zonky za platformy a jake mate zkusenosti?
    DYNK
    DYNK --- ---
    Zonky ted zavadi moznost, ze investor muze doporucit zadatele o pujcku. Jeho zadost pak bude prednostne zpracovana. V pripade zajmu o vyuziti tehle cesty jsem k dispozici v poste (jsem investor).
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    REFLEX: JJ myslím, že to má tak ve stanovách, že si musí sehnat peníze za 7 dní a když ne tak máš smůlu (ale myslím, že většina málo úročených stejnak vezme zonky pod svá křídla)
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    DYNK: Je to tak, maximálně dva dny. Atraktivnější jsou ještě úvěry s kratší dobou splácení, tak do dvou let, ale při tomto objemu se to stejně dřív nevybere. Takže s tím textem bych si moc nelámal hlavu .)
    DYNK
    DYNK --- ---
    REFLEX: Myslim, ze to nedavno zkratili na dva dny. Co tam viselo dyl, to uz stejne nikdo moc nechtel.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    LISTIKUS: jasne takze max tyden?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    REFLEX: předpokládám, že tam bude vyset celých 7 dni a zbytek dotáhne Zonky samo. Bude to příliš malý úrok, aby se to stačilo vybrat celé, natož rychle
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Nevite za jak dlouho se naplni pokud si zadam uver na Zonky? Bude to na 300 000,- a urok 3,99%

Asi podle zajimavosti textu predpokladam :]
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    btw vy co pouzivate ty zahranicni, jak to tm byva s danema? u zonky je jakysi prehled toho co mas zdanit a dani se jen "zisk", jak se u tech zahranicnich prokauzje kolik byly "naklady"? nejak podle vypisu z uctu?
    nebo taky davaji ty prehledy a nejak se odecita rozdil kurzu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam