• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    Klub pro všechny, co investují nebo si půjčují peníze prostřednictvím P2P půjček jako Zonky, Benefi, ....

Kde investovat:

Zonky
    - v současnosti asi nejznámější - www.zonky.cz
    - skupina na FB: https://www.facebook.com/groups/224906947847241/?ref=bookmarks
    rozbalit záhlaví
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LEF:
    zonky
    LEF
    LEF --- ---
    KOC256: a o jake platforme pises?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jsem si nainstaloval appku a akorat me sere kolik tam je peknych pujcek na rozumnou dobu a i kdyz do sekundy zareaguji, tak je komplet v prdeli...

Na to asi lidi maji stroje ze, takze normalni rukodelna prace nema sanci :(?
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    FRONEMA: Bondora je již pár let stabilní, osobně mi ale mnohem vyhovují portály s buyback garancí kvůli nižší fluktuaci.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Kdo mate bondoru? Jak moc ji muzete doporucit?
    LEF
    LEF --- ---
    HANT: zatim s bb byly do 10% takze 9 bych rek ze ok.
    HANT
    HANT --- ---
    LEF: Takze bys ten autoinvest doporucil nastavit na min. 9% u pujcek s buybackem a cekat? Nebo mas vypozorovana ruzna procenta u ruznych poskytovatelu?
    LEF
    LEF --- ---
    HANT: jo to mas pravdu. ale vetsinou kdyz se nalejou nove uvery tak ten prvni den a nekdy i dopoledne druhy den se da jeste neco zobnout. nebo nastav auto invest a je to. pohledavky se tam davaj min 1 mesicne a kdyz se z vetsi casti prodaji tak se dolejou dalsi.
    HANT
    HANT --- ---
    LEF: Ja se na Bondsteru registroval nedavno, ale je tam jen 6 pujcek s buybackem a uroky 5-7%. Tipuju, ze to rychle vykoupi autoinvest strategie?
    LEF
    LEF --- ---
    CERMINEK: zkus se podivat jeste na Bondster, je to podobne MINTOS krome sekundarniho trhu, ale zase tam jsou jine moznosti vystoupeni z pohledavek. zatim maji malo poskytovatelu uveru, ale pomalu se to zlepsuje. ja mam zainvestovano s buybackem a prumernym vynosem 9%pa, coz si myslim ze je slusny a lepsi nez zonky.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    LINKOS: jop zrovna zkoumám rentiero, které propagují :) Jsem to otevřel po dlouhé době. Z P2P jedu zatím jen Mintos a Zonky...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CERMINEK: oni se budou chtit zamerit na jinou oblast investic...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    CERMINEK: Tak beru svůj dotaz zpět:

"Od 1.3.2017 společnost Benefi a.s. neposkytuje nové úvěry a není možné investovat do půjček.
    Ostatní služby pro investory a zákazníky, kteří čerpají půjčku fungují beze změn."
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem, jak se tváříte na Benefi? Investujete tam někdo? Zjistil jsem, že tam jsem registrovaný, ale zatím pasivní. Přemýšlím, zda tam nezkusit zainvestovat...
    DYNK
    DYNK --- ---
    KORINKOWICZ: Zivnostnik podava vzdy jen jedno DP, ve kterem uvede vsechny prijmy. Prijmy z podnikani uvadi v priloze c.1. Nevidim duvod se registrovat jako spolecnost (pokud to vubec v tomhle pripade jde), ale mozna mam jen malou predstavivost:)
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Když jste živnostník, dává vám z pohledu přiznávání příjmů větší smysl se na Mintos registrovat jako jednotlivec nebo jako společnost? Laicky mi z toho vyplývá, že pokud bych tom měl v rámci ŽL, bude mi zisk z investic navyšovat daně a zálohy, ale bude mi stačit jedno daňový přiznání. Jako jednotlivec bych naopak asi musel řešit dvě daňový přiznání, ale zase by mi to nenavyšovalo podnikatelský příjmy.... Nebo je to ještě úplně jinak? :)) Jak to řešíte vy?
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    FRONEMA: není potřeba, jen se do příslušného řádku napíše souhrnný zisk.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FRONEMA: pokud se nemýlím, tak ne. ale je potřeba je archivovat...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CERMINEK: Ano, ja vim. Ja jsem se ptala na to, jestli je potreba tyhle prehledy prikladat k danovemu priznani nebo ne.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FRONEMA: Zonky posílá report k daním emailem
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Co vsechno je potreba dokladat k danim? staci jim secteny zisky v danych polickach na priznani, nebo chteji jako nejakou prilohu i nejake vypisy? Pripadne co na nich ma byt? nektere servery poskytuji aspon pekny report se souhrnem, ale jiny maji jen dlooouhou tabulku jednotlivych pujcek...

pokud by to bylo relevantni tak to budu posilat datovkou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam