• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Lidé půjčují lidem...

Do 5ti sekund od publikace zainvestovalo 42 investorů.

MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Pro každýho je zajímavý něco jinýho, na Zonky jsou i lidi, kteří invesují jen do půjček s ratingem A++ a lepší... Pokud ti Zonky nevyhovuje, zkus použít Mintos, i tam máš půjčky v CZK, ale někde kolem 8% p.a. bez BB, navíc je jich tam celkem nedostatek, takže i s autoinvestem se ti na účtu válí prachy, nebo případně v zahraničních měnách (osobně mám EUR, PLN a GEL - ten ale jen tak na zkoušku)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS:
    bavim se o tech zajimavych...

Ty co se tam vali asi nikdo z jistych duvodu nechce...
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    MVEK: https://zotify.cz/stats graf "Suma úspěšně zainvestovaných úvěrů [Kč]"
    KOC256: bylo málo, 2 roky zpátky nebylo do čeho investovat, dneska se tam válí desítky úvěrů na tržišti...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    pousteli pomalu, bo je malo pujcek. sam jsi to zminil...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Mně tedy taky vrtá hlavou, které půjčky musí nakonec dofinancovat. Asi tedy ty první áčkové... Mně zatím přišlo, že je spíš nedostatek klientů na půjčení si. Nemluvě o tom, že pak nevím, proč tak pomalu pouštěli nové investory.

Ale zkusím to zotify, protože jinak jsem nic v ratingu C a horším nechytil asi rok...:-)
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Je to možný...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS: Tam to je asi nucene ze serveru. Bylo by divne ze by desitky aplikaci si stahovaly informace proaktivne.
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Záleží, jak rychle se to obnovuje. Zotify se obnovuje každých 0,3 vteřiny. U aplikace to určitě tak časté nebude kvůli výdrži baterie.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Taktez. Asi to ma proti pc zpozdeni.

KOC256
    KOC256 --- ---
    Hned pri notifikaci na tlf.

KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS:
    Takze to asi tak uplne vselek neni...
    Je to pekna souhra moznosti a technologii...
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Pracuju s počítačem, takže mám při práci zapnutý zotify (rss čtečky se mi neosvědčily) a jsem přihlášený na zonky, abych se po prokliku ze zotify nemusel přihlašovat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS: A to to resis proste tak ze vecer u vinka se podivas co pribylo a nebo mas notifikace v browseru a cas to resit kdykoliv hned?
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Za tenhle rok jich mám 26 participací do 24 měsíců a 57 do 36 měsíců z nějakých 260 participací...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS: No ale treba se vubec nedostanes k pujckam s trvanim do dvou let.
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: A do čeho se snažíš investovat? Já jedu ratingy od A+ po D a problém mám tak jedině, pokud je půjčka pod 30 - 40 000. Jinak žádný problém nemám, investuju ručně, bez robota, přes web proklikem ze zotify.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LISTIKUS: Kdo vyuziva pribeh? Chci investovat jako clovek a po dvou sekundach od zverejneni je investice uz plna...

Kde jsou ti lide?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    GHORMOON: Trapnej? v čem? Investor, který využívá příběh pro rozhodnutí kam bude investovat své peníze furt bude fungovat a tento druh investor má stále možnost výběru.

Je to stejné jako investiční fond. Ten je již také předfinancován a investor z řady běžných lidí dodávají peníze až expost. Někdo se řídí historii, někdo seznamem firem v portfoliu etc.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GHORMOON: od lidí to přece je pořád, například Petr Kellner půjčuje hodně aktivně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam