• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Má být nějaký systém předrezervací participace, bylo to na workshopu, ale netuším jak to bude fungovat, jestli jako autoinvest s tím, že to člověk musí ručně potvrdit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MRAKY: Dneska mi dosem mail ze bude nekdo ze zonky v Ostrave a budou vykladat o “zrychleni” zonky. Tak treba neco reknou.

Jinak api zavirali a captcha atd. a zase to rusili. Myslim ze je neco nuti to mit otevrene.

Co myslis “rezervaci”?
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOC256: jak dlouho ta api budou otevrena. ty zvesti o nejakych rezervacich nevypadaji moc dobre... nemate nekdo nejake detaily? na moje dotazy podpora odpovedela, ze nevi prodrobnosti...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jsem to vyřešil, tak, že jsem si napsal robota. Zotify autoinvest nevyhovující... musel bych přenechat asi 90% výdělku, abych se dostal na slušné pořadí autoinvestu. Notifikace fajn pro zábavu.

Nějaký robot z GITu mi za dva dny nechytl nic a to jsem zkoušel jak nějakou 4.x verzi, tak 5.0 alfa která měla být extrémně rychlá...

Aktuálně robotem stíhám investovat na cokoliv co si dám do filtru.

Třeba do https://app.zonky.cz/loan/298412 bych stihl zainvestovat 8x (8 nových kompletních načtení...). Kompletně zainvestována byla za 12 sekund. Což je ještě slabší kousek.

Kdyby se chtěl někdo přidat tak dejte vědět.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS:
    Tak dneska sedím u PC a toto funguje. Je to cca o 0,5 - 1,0 s rychlejší než mobil. Chce to trochu grif, ale už se dají chytat i středně zajímavé poptávky.

Díky!
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KOC256: moc ne, jestli někdo má milion a je ochoten ho investovat na Zonky, tak se nijak neliší od toho co tam investuje po 100 měsíčně. Pořád je to investor z řad lidí
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS:
    ok, ok Já to zatím moc nestudoval. Z občasného nabití se chci překlopit do stavu, že s tím začnu "vyjebávat"... Tak se koukám dále... :)
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Když se podíváš na zotify, tak v TOP50 je na 1. místě institucionální investor (2,8 mld), investor na 50. místě má zainvestováno 2,8 mega, aktivních investorů (tj. aspoň 1 participace měsíčně) už je přes 12 000.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LISTIKUS:
    Neni, ale z tech lidi... by me zajimalo jak to je dale rozlozeno mezi investory... Jakoze zda to jsou hobici a nebo profici. Tj, zda treba z tech 0,5mld nebi 0,3 od TOP100 lidi (spise subjektu).

Je vice srozumitelne kam mirim? :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KOC256: paretovo pravidlo? Teď mi není jasné kam míříš? Když vezmu info jen z netu, tak v roce 2017 zonky půjčilo 1mld. a od lidí šlo pul mld. Tedy 50% kapitálu co půjčuje Zonky pochází od lidí. To není špatný ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LISTIKUS:
    by me zajimalo jak tady (ne)funguje paretovo pravidlo :)

Jakože jestli většinu drží pár lidí/subjektů...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KOC256: Hele a není snad na investorovi zda se rozhodne číst příběh nebo ne? To Zonky neovlivní (resp. není důvod, aby to dělal), ale dává tu možnost, že můžeš svojí rozhodnutí o investování postavit na příběhu, zda to uděláš nebo zvolíš jinou strategii je jen na tobě.
    Ale stále tam máš základní logiku a to, že lidi poskytují část kapitál a nikoliv, že celý kapitál pochází z korporátu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TWARR: Neřekl bych že mám problém, jen nejsem typický investor, a zaujalo mě právě to že lidé půjčují lidem. A vlastně nekomentuji, že to je úplně jinak. Cele…
    TWARR
    TWARR --- ---
    KOC256: prosim te, proc s tim mas porad takovy problem. ze reklama neodpovida realite?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS:
    Tak jasně. To o lidech a příbězích je jen PR KEC! Pokud to někdo myslí jen trochu vážně, tak vždy jsem jen o dobré ratingy...
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Ani to nemusíš umět, několik robotů je volně k dispozici na gitu, případně placený robot na zotify. Prostě se s tím smiř, investoři, co mají na zonky řádově miliony prostě nemají čas investovat ručně.
    Radši to nestihnu teď, než abych jako dřív dokola vyplňoval CAPTCHU a pak měl stejně smůlu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Kolik z nich si přečetlo dojemný příběh o vybavení domácnosti.
    Jasně mohu dělat to samé, pokud to umím. Jen mi to přijde vtipné...

Toto není o lidech ale o strojích... Je to jak na burze a serverovna ideálně hned v tom baráku, ...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Lidé půjčují lidem...

Do 5ti sekund od publikace zainvestovalo 42 investorů.

MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Pro každýho je zajímavý něco jinýho, na Zonky jsou i lidi, kteří invesují jen do půjček s ratingem A++ a lepší... Pokud ti Zonky nevyhovuje, zkus použít Mintos, i tam máš půjčky v CZK, ale někde kolem 8% p.a. bez BB, navíc je jich tam celkem nedostatek, takže i s autoinvestem se ti na účtu válí prachy, nebo případně v zahraničních měnách (osobně mám EUR, PLN a GEL - ten ale jen tak na zkoušku)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS:
    bavim se o tech zajimavych...

Ty co se tam vali asi nikdo z jistych duvodu nechce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam