• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nevim presne co ze stonky je to dulezite cislo...
    Spousty grafu ale nic moc me to nerika...
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    LEF: Taky nutno dodat, že na Bondsteru investuješ tak do 1 - 2 společností, takže když ti ACEMA krachne, tak máš hovno. Já používám Mintos a Zonky, na Mintosu mám v EUR a PLN mezi 12-13% s BB, na Zonky mám aktuálně 10,4% p.a. (dle Stonky, podle Zonky 11,3% p.a., ale ten výpočet je divnej)
    LEF
    LEF --- ---
    TYCHOVRAHE: no tak to je docela hnus :-(
    tohle je opravdu tezky podprumer v P2P investovani. Jen pro rychle srovnani treba s BONDSTEREM, kdy je vynos 5% pa a je garance odkupu pri prodleni 60 dni (to je z pohledu investora to nejbezpecnejsi investovani). Pokud bych sel do zahranici, tak tam je to jeste lepsi (ano nutno priznat menove riziko, ale i s tim se da pracovat).

Tak bohuzel muj nazor na ZONKY se jen prohlubuje.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    LEF: jsou tam už přes rok docela vysoké poplatky, třeba u toho D je to 5% PA. Dále se počítá s nějakým default ratem, takže ten očekávaný výnos jde dolů, viz tabulka níže.

Já tam neinvestuji právě od zvýšení těch poplatků, takže se můžu jen domnívat že lidi tam furt investují třeba právě kvůli měně, jazykové bariéře, diverzifikace atp...

LEF
    LEF --- ---
    TYCHOVRAHE: tak ta me jako investora zajima az v druhe nebo treti rade. kolik teda pripada z takove pujcky investorovi.

jelikoz tam neinvestuju tak nemam poneti, jen se domnivam ze ty vynosy jsou nzsi nez je "bezne" u P2P investovani. pokud tomu tak je, nechapu motivaci investoru tam investovat a jeste k tomu tak komplikovane jak popisujete v prispevcich nize. je to jen "strach" z menoveho rizika?
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    LEF: ne, to je úroková sazba účtovaná dlužníkovi
    LEF
    LEF --- ---
    KOC256: rozumim tomu dobre, ze Deckovy uvery jsou s vynosem 19,9% pa?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS:
    tam se nedostanu, nemám FB
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS:
    oka možná juknu. Dík...
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Stonky ti vyhodnotí přímo tvoje portfolio do všemožných detailů, funguje to jako googlesheet na gdrive, jen tam nahraješ export z peněženky a export investic...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARMESS: Ja to klikal na zotify. Tam to je snad ok.
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    KOC256: Na vyhodnocení doporučuju Stonky (jelikož ten aktuální výnos na Zonky nedává smysl). V mém případ 10,4 p.a. po odečtení poplatku před zdaněním. Rozložení viz grafy.

KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak lepší než spořák u AB...

A ono mě to i baví no :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    $rating = array('D' => 19.99, 'C' => 15.49, 'B' => 13.49, 'A' => 10.99, 'AA' => 8.49, 'AAA' => 5.99, 'AAAA' => 4.99, 'AAAAA' => 3.99);

Beru jen D-B do 18ti mesicu a A do 12ti mesicu.

C je pokud dobře pročítám něco přes 5% p.a. čistého zisku. Vycházím ze ZOTIFY výpočtů...
    LEF
    LEF --- ---
    KOC256: za jaky urok (vynos) mas ty pujcky, taky me to zajima ;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LINKOS:
    nechapu otazku...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KOC256: kolik procent maji dat pujcky co mas u zonky?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    325830
    A, 11 měsíců, 20000
    vydržela 2 sec. Já se k investici procpal ve dvou cyklech :)

Snad toto ještě chvilku vydrží :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam