• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    To bez rizika je samozřejmě úsměvný:) Řekl bych že banka jim půjčí, ta firma dost roste a zdá se že úspěšně, poslední pobočka je přímo vedle velkýho sálu Lucerny a má dvě patra. Ono se to tváří spíš jako nejěkaj crowdfunding no. Já to stejně bral jen jako možnost utopit na rok pár tisíc a spíš z pozice toho, že tam rád chodim. Tak díky za odpovědi.
    LEF
    LEF --- ---
    87HIGHFLYER: ta smlouva je pomerne dost jednoducha. co se bude dit kdyz nebudou splacet? to budes pak sam vymahat? vis jake jsou s tim spojene naklady?

osobne mi to prijde na jednu stranu dobry napad, ze s enekdo snazi najit investory bez prostrednika ala zonky, bondster a podobne, na druhou stranu z pohledu investora mi to prijde taove nedotazene a rizikove.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    SAJAGI:
    87HIGHFLYER: To "bez rizika" mě spíš odrazuje. Harvardský fondy byly taky "bez rizika". :)
    I když ta Dhába si asi nedovolí pustit se do nějakejch podvodů a zpronevěr. Lidí jim tam chodí dost. Nezdá se, že by nevydělávali. To jim banka nepůjčí za míň?
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    87HIGHFLYER: Přijde mi trochu nestandardní, že nejdřív pošleš peníze a pak teprve dostaneš smlouvu. Nemluvě o tom "bez rizika" na jejich stránkách. Na druhou stranu Dhaba je relativně velká firma, tak jsou možná akorát lamy, co tohle neřeší.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Neuvažoval někdo o tomto? Je to dobrej nápad, špatnej nápad nebo jakej je to nápad?:)
    Investujte | Dhaba Beas
    https://dhababeas.cz/investujte
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nikde tam výnos 15% nevidím... :)

GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    KOC256: ugh sorry, sem ten tripplepost po sobe uklizel :D
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    LISTIKUS: a to pochopil ze kdyz na zonky nasypu do pujcek treba 50k, v prvnim roce se vrati 10k, tak platim 0, v druhem 10k, tak taky 0 az v sestem semi vrti neco navic tak to danim ... asi mi neco tezce unika :D
    taky sem pochopil ze tam mam kazdy rok napsat 10k nakladu a ne 50k v prvnim roce ... (btw mam je tam psat presne, nebo se to zaokrouhluje na stovky? i.e. muzu napsat prijmy 6999,52kc a naklady 6999,52kc? nebo tam napisu do obojiho 7000 a odectu si z investovanych penez 7000?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GHORMOON: Ja to pochopil z nejakeho webu stejne...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    GHORMOON: tak tenhle rok už tu ti na 0 nevyjde a dáš to do přiznání a začneš platit. Jen se asi úřednice začne zajímat že máš výnos bez nákladů a bude jí zajímat co to je.
    DYNK
    DYNK --- ---
    GHORMOON: Oni to tam na nekterych mistech popisujou trosku zmatene. Dulezite ale je nasledujici: "Kupříkladu na Mintosu sečteme Obdržený úrok, Obdržené poplatky z prodlení a Výnos z úroku při odkoupení zpět, což může být kupříkladu 558,89 + 17,42 + 125,16 = 701,47 EUR. To převedeme jednotným kurzem 25,68 na koruny, což dává 18 014 Kč. Tuto částku uvedeme v daňovém přiznání na řádku 38 a je hotovo."

Jinymi slovy v paragrafu 8 se nedani splacena cast pujcky, ale jen vynosy z ni (uroky atd).

Ta nevyhoda u nesplacene pujcky spociva v tom, ze v paragrafu 10 by clovek tou nesplacenou casti pokryl vynosy z jinych pujcek, ktere by pak nedanil (zapocetl by proti nim ztratu z te nesplacene pujcky). Tohle u paragrafu 8 nejde.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    DYNK: asi sem blbej ale prijde mi z toho clanku, ze kdyz je to podle 8, tak pokud z pujcky je zisk min jak 15% tak na tom kvuli danim prodelam, protoze nemuzu tu jistinu odecist? nebo to plati jen u tech co se nesplati?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    LISTIKUS: jsem osvc, ale byl to prvni rok.letos uz neinvestuju a jen vybiram (od ty doby co zmenili poplatky), ale predpokladam ze to porad vyjde 0

premejslim ze bych zkusil nejakej jinej web casem
    PULKA
    PULKA --- ---
    DYNK: Skvělej článek, díky moc udělám to podle toho.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Upřímně pokud jsi zaměstnanec, tak po tobě zas tak FU nepůjde, pokud ještě k tomu jsi na Zonky v 0 ( tedy investuješ to co jsi dostal včetně úroků) tak už je to stejně jen administrativní chyba na kterou nejspíše nikdo nepřijde. A v nejhorším řekneš že jsi vůl a zapomněl si a oni tě jen pokárají - kdyby za tohle měli dávat pokuty, tak by polovina živnostníků asi už zkrachovala a o velkých podnicích ani nemluvě. =o)
    DYNK
    DYNK --- ---
    GHORMOON: Ucelenej seznam to neni, ale treba tam najdes, co hledas. Je to nejobsahlejsi clanek, kterej jsem k tematu nasel. A hlavne v nem nevidim z laickyho pohledu kraviny (coz neni standard na dnesnim internetu) https://finlord.cz/2019/02/zdaneni-vynosu-p2p-%C2%A710-%C2%A78/

GHORMOON: Loni jsem se na to same ptal [ DYNK @ DANĚ a ÚČETNICTVÍ - jak na ně? Rady, tipy, zkušenosti se snížením daňového základu a navíc ještě účetní poradna. Novely ] a bylo mi odpovezeno, ze to nemam resit.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    jeste tam je ze nektere platformy jsou podle 8 a ne 10, je nekde uceleny seznam, ktere jak?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    jsem prave zjistil, ze sem tam tu kolonku loni nenapsal (ikdyz by mel byt vysledek 0), jak moc je to pruser? :D
    (tohle: https://4.bp.blogspot.com/...5OajhQqd7P7oHDGUAmwCLcBGAs/s1600/Screenshot%2B2018-01-25%2B14.56.58.png )
    DYNK
    DYNK --- ---
    PULKA: Tak to uplne neni. Nezalezi na tom jestli vkladas/vybiras, ale jestli investujes do participaci a dostavas nejake penize zpet (do zonky penezenky).

Zacni tim, ze si stahnes Zonky export pro dane a pak uz muzes jet podle navodu tady http://navodyprolidi.blogspot.com/2018/01/zonky-dane-dulezite-nize-uvedene.html
    PULKA
    PULKA --- ---
    Jak je to s daněmi ze Zonky pro podnikatele? Funguji nevybrane penize stejne jako nezsplscene faktury? Tj. pokud jsem fo zonjy jen penize vykládala, tak nic do přiznání nepridavam? Predem dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam