• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    Klub pro všechny, co investují nebo si půjčují peníze prostřednictvím P2P půjček jako Zonky, Benefi, ....

Kde investovat:

Zonky
    - v současnosti asi nejznámější - www.zonky.cz
    - skupina na FB: https://www.facebook.com/groups/224906947847241/?ref=bookmarks
    rozbalit záhlaví
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    TYCHOVRAHE: diky, to je obecně nej zdroj o kterém vím.
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    ETKAR: podělil by ses?
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    SIMPI: obecně reinvestuji protože je to součást dlouhodobého plánu ale dohledadal sjsem si aktuální hodnocení originators na jiném webu a některé vyloučil z auto investu.
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    vypadá to teď jako taková pyramida, když někdo investuje, poskytovatelé dostanou peníze a ty můžou zase vyplatit investorům :)
    taky minulý týden jsem měl PP něco kolem E200, tenhle týden najednou skočilo přes E300. achjo.
    GOR
    GOR --- ---
    SIMPI: PLN jsem vystrilel loni bez souvislosti s koronakrizi, bylo to motivovano agresivni retorikou klerofasisticke polske vlady - ze zkusenosti, o co se pokusili u OZE, jsem se rozhodl neriskovat. V te dobe jsem z EUR autoinvestu vyhodil Polsko.

Po odebrani licence uznevimkomu jsem dal pryc z autoinvestu Albanii.

S prichodem koronakrize jsem vypnul autoinvest.

U EUR jsem notne zredukoval pozici na cca 3/4 zisku a ted reinvestuju jednou za mesic rucne pouze mogo ( z vetsiny uvery zajistene ojetym autem, jde o pomerne stare kusy, ktere uz moc neztraceji na hodnote, navic pomerne stabilne vypadajici kapitalova struktura).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SIMPI: Stahuju
    LEF
    LEF --- ---
    SIMPI: reinvestuju. mam to jako delsi investice, nebojim se toho. beru ted spis z ackovejch raitingu a s BB za krasnych 16% pa. ze to chodi pomaleji je zpusobeno vypadkem cashflow u poskytovatelu. verim ze se to srovna.
    DYNK
    DYNK --- ---
    SIMPI: Reinvestice jsem zastavil v unoru. Rozhodnuti nesouvisi se soucasnou krizi, jen si delam poradek v portfoliu. Ted jsem koukal, ze mam v Pending Payments neco pres 400 EUR, kdyz jsem koukal naposledy cca mesic zpet, byla to asi polovina. Jsem docela zvedavy jakym smerem se to bude vyvijet.
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    mintos-reinvestujete, nebo stahujete?
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    teď je na mintosu podrobnější vysvětlení pending payments, celkem by to i dávalo smysl

Pending payments – everything you wanted to know - Mintos Blog
    https://blog.mintos.com/pending-payments-everything-you-wanted-to-know/
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    SIMPI: Něco psali o tom že je to nějakou chybou v API, pokud jsi investoval u Finko. Pak taky psali, ze nevyřízený platby se nově budou úročit ale až po 7 dnech, tak je možný že tuhle dobu budou někteří poskytovatelé chtít využít. A ano, pak je taky možný že je průser na cestě :)
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    Nějak se mi na Mintosu teď hromadí peníze v nevyrizenych platbách, máte to tak taky? Může to být signál nějakého potenciálního problemu?
    MATT
    MATT --- ---
    DORON: da se predpokladat, ze lidi zacnou mit problemy splacet.
    DORON
    DORON --- ---
    Taková otázka do placu - myslíte že aktuální situace (propad cen ropy a šíření corona viru) bude mít nějaký zásadnější dopad na P2P? Zejména mezinárodní jako je Mintos a pod.? Má smysl se snažit nějak reagovat?
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    ETKAR: prijem, ne zisk.
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    LINKOS: Zdanit musíš zisk nikoliv vybrané peníze. Více viz uvedený článek
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    MUXX: Jen abys měl kontext, tak HCI zrušil i expanzi Air Bank do Německa...
    MUXX
    MUXX --- ---
    Zonky do ciziny nepůjde. Home Credit zrušil expanzi | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/...trebitelske-uvery/412730-zonky-do-ciziny-nepujde-home-credit-zrusil-expanzi
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    LINKOS: Každý rok bez ohledu na to, jestli jsi vybíral nebo ne.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ETKAR: jen se zeptam, mam danit kazdy rok i kdyz jsem nic nevybral, pripadne tam jeste penize posilam a tudis jsem v podstate ve ztrate? Dani se penize stazene, nebo ty co jsou mi tam pripsany na ucet?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam