• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERMINEKZonky a P2P půjčky obecně
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Zonky přejdou pod Air Bank, stanou se dceřinkou banky - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/zonky-prejdou-pod-air-bank-stanou-se-dcerinkou-banky/
    PULKA
    PULKA --- ---
    PATRIKSIMA: funguje to tak, že máš peníze na svém účtu na degiru, oni zajistí stavbu a hlídání složení portfolia
    SHAOLIN81
    SHAOLIN81 --- ---
    Vsiml jsem si, ze se ted s temito aplikacemi docela roztrhl pytel. Ja treba pouzivam https://indigo.patria.cz/ Hlavne se mi libi, ze muzu posilat nebo vybirat penize kazdy tyden a do nekolika dnu je mam zpatky. Bez nijakych dodatecnych poplatku. Jednotlive aplikace jsem mezi sebou neporovnaval, ale asi vyzkousim i ty ostatni. U toho Indiga se mi libi, ze za tim stoji firma, ktera se investicemi uz dlouho zabyva (Patria). Fondee je par lidi, ale to taky nemusi nic znamenat.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CERMINEK: Já mám relativně nově fondee.cz, zpracovávají nákupy přes degiro, řeší za tebe investiční strategii a nákupy/prodej ETF. Vyjde to cca na to procento taky, ale já jako chápu, jak to funguje, ale nechci si portfolio sestavovat sama apod. A tohle mi přijde jako dobrej kompromis, stejně bych asi jinou platformu na investice aktuálně nevybrala.
    MARMESS
    MARMESS --- ---
    CERMINEK: Raději si investuji sám, vyjde to levněji, ale pro nezkušeného investora je to asi lepší, než to strkat do podílových fondů, co mu nacpe jeho bankovní poradce...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CERMINEK: Ja jsem ho zkoumal, ale nakonec jsem se tozhofl do nej nejit. Procento rocne mi prislo moc .
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj všem. Investujete někdo na portu.cz? Máte s tím nějaké zkušenosti?
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    Jj, taky dik
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    TYCHOVRAHE: diky, to je obecně nej zdroj o kterém vím.
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    ZAPLO05: teď se skoro vyplatí to vzít zpátky z těch eur
    ZAPLO05
    ZAPLO05 --- ---
    SIMPI: já teda jako stacuji k sobě, ale docela se bojím do budoucna vykyvu EUR>CZK...
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    ETKAR: podělil by ses?
    ETKAR
    ETKAR --- ---
    SIMPI: obecně reinvestuji protože je to součást dlouhodobého plánu ale dohledadal sjsem si aktuální hodnocení originators na jiném webu a některé vyloučil z auto investu.
    SIMPI
    SIMPI --- ---
    vypadá to teď jako taková pyramida, když někdo investuje, poskytovatelé dostanou peníze a ty můžou zase vyplatit investorům :)
    taky minulý týden jsem měl PP něco kolem E200, tenhle týden najednou skočilo přes E300. achjo.
    GOR
    GOR --- ---
    SIMPI: PLN jsem vystrilel loni bez souvislosti s koronakrizi, bylo to motivovano agresivni retorikou klerofasisticke polske vlady - ze zkusenosti, o co se pokusili u OZE, jsem se rozhodl neriskovat. V te dobe jsem z EUR autoinvestu vyhodil Polsko.

Po odebrani licence uznevimkomu jsem dal pryc z autoinvestu Albanii.

S prichodem koronakrize jsem vypnul autoinvest.

U EUR jsem notne zredukoval pozici na cca 3/4 zisku a ted reinvestuju jednou za mesic rucne pouze mogo ( z vetsiny uvery zajistene ojetym autem, jde o pomerne stare kusy, ktere uz moc neztraceji na hodnote, navic pomerne stabilne vypadajici kapitalova struktura).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SIMPI: Stahuju
    LEF
    LEF --- ---
    SIMPI: reinvestuju. mam to jako delsi investice, nebojim se toho. beru ted spis z ackovejch raitingu a s BB za krasnych 16% pa. ze to chodi pomaleji je zpusobeno vypadkem cashflow u poskytovatelu. verim ze se to srovna.
    DYNK
    DYNK --- ---
    SIMPI: Reinvestice jsem zastavil v unoru. Rozhodnuti nesouvisi se soucasnou krizi, jen si delam poradek v portfoliu. Ted jsem koukal, ze mam v Pending Payments neco pres 400 EUR, kdyz jsem koukal naposledy cca mesic zpet, byla to asi polovina. Jsem docela zvedavy jakym smerem se to bude vyvijet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam