Pro mě osobně to je zatím velké zklamání, můj osobní pohled:
"Raidy" v gigamaxu jsou zatím prostě jenom nudné, není tam žádný prvek vyjma grafiky, nad kterým bych řekl: "Wow, ta nová věc je super."
U "jedničky" se dalo argumentovat: "Je to nejlehčí, co čekáš." No, ukázalo se, že u "trojky" to je prostě to samé, ale mnohem, mnohem delší a vlastně jenom stereotypně klikací nuda, kterou zpestří snad jen možnost přehodit pokémony.
Z pohledu už existujících pokémonů mi přijde zavedení gigamaxu JEN pro nově chycené jako velká chyba.
Vzhledem k tomu, že se má rozšířit gigamax časem na velkou část pokémonů (neoznámeno kterých se to bude týkat), tak pokémon, kterého máte z dřívějška 100 % (hundo), je tedy pokémon dřívější generace, tzn. není určený do gigamaxu. Co s ním? Dosud byste ho expili a teď? Víte, že to je ztráta candy, které budete potřebovat pro hundo s možností gigamaxu.
Teď prostě víte, že pokémoni budou ve skupinách: vhodní na PvP, schopni gigamaxu, a vše ostatní bude trash bez ohledu na procenta statů, tedy i hundo bez možnosti gigamaxu bude jenom pozlátko ve sbírce, které nebudete expit, protože by to bylo na úkor možnosti expit gigamaxí verzi téhož pokoše.
tak nějak to cítím, čistě osobní pohled na věc