• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)

    Harmonogram spuštění EET

    1/12/2016  zákon v platnosti! Ubytovací a stravovací služby
    1/3/2017 Maloobchod a velkoobchod
    1/3/2018Ostatní činnosti vyjma těch v poslední fázi, například svobodná povolání, doprava, zemědělství
    1/6/2018Vybraná řemesla a výrobní činnosti

    Narážky a vtipy v rozumé míře povoleny.

    O co jde

    Elektronická evidence tržeb spočívá v tom, že je evidována každá platba a zákazník obdrží od obchodníka účtenku s unikátním kódem. Postup bude takový, že nejpozději při uskutečnění evidované tržby odešle obchodník datovou zprávu prostřednictvím internetového připojení na server Finanční správy, kde budou informace uloženy, a bude vygenerován unikátní kód. Tento kód bude ihned odeslán zpět obchodníkovi na jeho koncové zařízení, které jej vytiskne na účtenku. Každý den půjde řádově o miliony operací, jedná se tedy o poměrně revoluční krok.
    rozbalit záhlaví
    ENDER
    ENDER --- ---
    MIREILLE: protoze spadnou do dph a budou danit zisky.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MIREILLE: protože bude muset odvádět daně
    MIREILLE
    MIREILLE --- ---
    ENDER: Proč by měli zdražovat o 20-30 % při zavedení EET?
    BURAN
    BURAN --- ---
    ATOMIKS: mozna ze zamestnanci muzou kratit dane, ale zavedenim EET jim zadna nova povinnost a nova moznost saknce pri pochybeni nevznikne. proto take dost zamestnancu rika, ze na EET nevidi nic spatneho, ale zadneho zivnostnika jsem to jeste rikat neslysel.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    mě stejně příjde, že pokud zákazník platí kartou, je EET zbytečné
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ENDER: hele já tu sice štěkám proti EET, ale zároveň si myslím, že platit daně je v úplným pořádku a stát má jejich řádné placení vymáhat za použití adekvátních prostředků.
    co se týče oblíbené hospody, tak třeba čas od času chodím do jedné a tam účtenky vydávají už dlouho. ve zbytku jsem to vlastně nikdy neřešil.
    každopádně mě Buran mírně nepotěšil svou hláškou "pozdravuj v práci", kterou si minimálně vysvětluji jako poukazování na nemožnost zaměstnanců krátit daně. z toho důvodu vyzývám k zavedení EET, aby Buran pozdravoval z finančáku .o) ...
    ENDER
    ENDER --- ---
    ATOMIKS: takze uz se tesis az v tvy oblibeny hospode zdrazi o 20-30%?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    tak z mého pohledu zaměstnance je EET dobrý nápad, přeci jen patřím do druhé nejvíc daněné skupiny hned po hazardním průmyslu .o) ...
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    Ahoj Bureši!
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: takze pracujes nekde na urade, a budes EET zpracovavat?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BURAN: dotkne se mě EET neboj. Tohle je přesně ten důvod proč se nechci bavit tímto způsobem. Protože tvá reakce nevede ke konstruktivní debatě, ale jen k tomu za každou cenu si prosadit svojí pravdu. Tuhle debatu můžu vést s kde kým. Jak jsem říkal tady jsem čekal něco jiného.
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: hm jasne. To vypada, ze koho se EET nedotkne budes predevsim ty. Pozdravuj v praci! ;-)
    ENDER
    ENDER --- ---
    vcera jsem stravil asi 2 hodiny debatou o eet s hospodskym a vysledkem je absolutni snaha se vyhnout placeni dph, protoze to by extremne zdrazilo vse co prodava.. takze bude pravdepodobne zase delat nejakej trik, aby si ponizil obrat..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BURAN: sorry ale nechci vést tuhle debatu. Kouknu jsem sem v domnění, že tu získám nějaké informace. Není mým účelem remcat o tom kdo je ten špatný.


    ATOMIKS: nechci aby můj život byl EET. Jak jsem uvedl, umím si představit i jiná řešení. Jen mi tohle nepřijde tak šílené, abych kolem toho dělal hysterii a kdyby se mi to krajně nelíbilo, tak bych šel a zkoušel bych to změnit (přijde mi to pro mě racionální reakce).
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    LISTIKUS: tak já to mám v životě tak, že když mi někdo řekne, abych skočil, tak se nejdřív podívám kam a proč. jinak jestli Ty chceš aby tvůj život byl EET, tak ti to samozřejmě neberu. ale nutit se do toho samého (zvlášť z důvodu nějaké nábožné představy o skokovém zlepšení státní správy) nenechám.
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: prosimte a ty jsi zivnostnik/podnikatel? Jestli ano, v jakem oboru?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ok, nebudu se zde hádat o to jak se dostat do politiky nebo zda má EET smysl a kolik administrativy přinese.
    Jsem spíš toho ražení, že když chci aby můj život byl nějaký tak hledám cesty aby takový byl než si stěžovat jak je svět krutý a jaký jsem chudák. Krom vést tuhle debatu je cesta do pekel a nikomu rozhodně nepomůže.

    Jako jinde i tady jsem narazil na par příspěvku, které jsou trochu mimo. A často některé domněnky vyplývají z neznalosti/ nevědomosti problematiky a zbytečně přispívají k hysterii.

    Tedy se upřímně vzdávám debaty na témata zda si nechat uříznou pravý nebo levý palec.
    BURAN
    BURAN --- ---
    ATOMIKS: jo super dalsi moznost jak neco posrat a vyslouzit si pokutu/flastr...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    BURAN: nezapomeň se registrovat, není to jen o nákupu nějaký mašinky. administrtivně ti určitě přibude povinnost spravovat si certifikát a nedopustit jeho vypršení.
    etržby - elektronická evidence tržeb
    http://www.etrzby.cz/cs/pred-zahajenim-evidence-trzeb
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SUK: kromě toho si nějak nepamatuju, že by někdo (ANO) měl zavedení EET ve volebním programu...
    SUK
    SUK --- ---
    LISTIKUS: Ty si asi fakt nerealnej, nejakej trollbot? Zkus mi vysvetlit sve predstavy, jak se dostat do politiky a neco zmenit. Fakt me to zajima. Idealne jeste do toho listopadu, nez zacne tahle sracka platit.

    ... jedno reseni samozrejme znam, je to tzv Zemanovo Nedemokraticke Reseni ;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    LISTIKUS: docetl jsem se vetsinou velice obecne informace. Udaje o trzbe - vic jsem se nikde nedocetl (ano manualy pro vyvojare jsem necetl).
    Mozna je to jednodussi nez jsem psal. To ale nemeni nic na veci, ze je to dalsi cinnost navic, ktera je pro mne neoduvodnena (jsem zrejme ten jediny zivnostnik v CR ktery nekrade a priznava vsechno, tudiz mi vadi i ta presumpce viny) a zatezujici. K nicemu mi to nepomuze. Nic mi to neulehci. Tudiz je to krok uplne opacnym smerem, nez by se v moderni a technologicky vyspele spolecnosti predpokladalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam