MIREILLE: Ok rozumím. Ale pokud firma již dneska má řidiče, které vybírají peníze tak již musí nějakým způsobem vydávat stvrzenky. Pokud to již firma děla teď, tak často má již pokladnu který EET umí, protože je napojena na internet. Popřípadě je možnost odeslat data později po přípojení na internet. Tedy zaškolování by mělo být v minimálním rozsahu. Certifikáty jsou již dneska běžně používané a musíš platit za různé SW a tedy nejedná se o něco extra nového a majetek zařazuješ i bez EET.
Nechci tvrdit, že to je jak mávnutím proutku, ale stát bude vydávat neustále nové zákony protože se tržní prostředí furt mění a tedy se nevyhneš se neustále nevzdělávat a získávat si informace. Ani u zavedeni KH finační uřád nerozdává pukuty jak na běžícím pase ale nechává podnikatelům dobu na to si zvyknout.
Já se s tím taky musím babrat a vytvářet různé prezentace pro klienty, ale tohle už jsem dělal i pro jiné věci, s kterými stát přijde a bude přicházet.
A upřímně, dělal jsem hodně projektu a nikdy není správná doba na nic. Pokaždé se něco pokazí, to je život a nevyhnutelné překážky když zavádíš něco nového.
Pohybujeme se v prostředí, které se neustále mění, nejde proto mít stabilní pravidla ale neustále je přizpůsobovat. Třeba jednou EU přijde s tím, že všude budou stejné účetní předpisy a zase se budeme znovu učit. A třeba tento směr vede k tomu, že dnešní učetnictví již nebude potřeba protože si stát zjistí informace elektronicky a online a podnikaní tím bude snažší a průhlednější.