• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    H_U_N_T_E_R: Tam kolega prej psal 6 dotazu a dostal odpoved na 3 (prumerne cekal asi 1.5 mesice na odpoved).
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    TUILE: zkusil bych napsat přímo na finančák, ať se snažej, když vymejšlej p*čoviny. Navíc tam mají krásnej formulář na otázky k metodice http://www.etrzby.cz/cs/kontakty
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TUILE: Zeptam se ti v praci az prijedou z prezentace (takze asi zitra). Ale co jsem tu tak zachytil, tak EET se posila ve chvili, kdy klient zaplati (takze ve chvili, co se to pripise na airbnb). A ano tohle je presne jeden ze zadrhelu na ktere upozornujeme at si u svych dodavatelu zjisti. Proste budes potrebovat, aby jsi od Airbnb dostala zpravu ve chvili co probehne platba, protoze v tu chvili musis evidovat a vystavovat doklad (ktery napriklad poslat emailem).
    TUILE
    TUILE --- ---
    SOLDIK: jasny, diky za nazor. ja se snazim cist ruzny clanky k tomu a prave v tom nemam absolutne jasno.
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    TUILE: jak to mam vedet? ja jen pisu jak to je v manuale, jak mi to pretlumocila i ma ucetni.
    TUILE
    TUILE --- ---
    SOLDIK: a teda v jaky chvili to mam do eet poslat? kdyz se pripisou na ucet airbnb (tedy ja k nim nemam zadny pristup, sluzba z nich jeste neco ukroji, muze se stat, ze mi je vubec neposle nebo posle az treba za rok, az hosti prijedou) a nebo v momente, kdy na uctu pristanou me?
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    KEPASO: vsechny transakce vyjma primeho prevodu z uctu na ucet podlehaji eet.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    BURAN: neni to stejny, zalezi na ceste, jakou ji penize prijdou. pokud to chapu dobre, inkasuje penize od airbnb a to prevodem z uctu na ucet, takze eet se na ni nevztahuje. kdyby ji ale airbnb poslal penize pres paypal, uz musi resit eet.
    BURAN
    BURAN --- ---
    ONDRA_99:
    ok, takze dodavatele nepotrebuju, pokud jsem schopen si EET naprogramovat sam.
    diky za informaci! :*)
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    ONDRA_99: mě přišlo přišla příčetná nějaká dotace na EET od Evropské unie, to by se to podnikalo.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BURAN: Ale defakto jde o zaplaceni podpory (upravy kodu v pripade zmeny posilani, pomoci pri reseni problemu), pokud si je tohle clovek schopen zajistit v dostatecne kvalite sam, tak neni nutne si na to zadnou reseni kupovat. Jen to chce kriticky zhodnotit, jestli ty zchopnosti clovek ma (jak casove, tak programatorske znalosti).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BURAN: Jo a jinak to 1000 mesicne jsem bral jako 'rozumne' maximum vcetne internetoveho pripojeni pro hospodu ktera treba ted net ani nema (ale je to dano tim, ze nevim jaka je cena internetoveho pripojeni napric republikou). Za samotne EET mne osobne prijde pricetna cena tak do 250 mesicne.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BURAN: neni u tohodle pripadu reseni prevest ten eshop do zahranici?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BURAN: ak je mozny, ze nekdo udela reseni pro worpressu (jako plugin). Pak jen musis si dat pozor aby jsi aktualizoval v pripade, ze se zmeni zpusob posilani (snad to nebude casto, v testovacim rezimu menili strukturu dat uz asi 3x, pry ale jen drobne upravy, co rikal kolega). Takze nutne dodavatele nepotrebujes, jestli mas neake programatorske znalosti (dostatecne na to si v pripade problemu/zmeny poradit do 48 hodin), tak jsi v pohode. Z technickeho hlediska se (zjednodusene) jedna o poslani xml dat na jejich server a zpracovani xml odpovedi, takze pokud mas eshop, tak uz ted pouzivas vsechny technologie co potrebujes.
    BURAN
    BURAN --- ---
    ONDRA_99: napr muj eshop neni od nikoho, udelal jsem si ho sam na wordpressu s pluginama. Easy. S tim je ted ovsem konec, ze? Bez dodavatele eshopu se tedy neobejdu pokud chci pokracovat. Nebo ano?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BURAN: Tak to zalezi od koho mas ten eshop, tak je to o doprogramovani funkcionality do nej, nepotrebujes dalsi system nutne. Nevim jak je na tom paypal (snad dobre), ale je potreba aby ihned jakmile probehne platba dal tomu eshopu vedet, protoze EET se musi posilat neprodlene a uctenka v danem pripade poslat mailem.
    BURAN
    BURAN --- ---
    Kolik muzou byt naklady pro lidi s malym eshopikem, ktery prijima platby vyhradne pres PayPal (protoze 98% zakazniku je ze zahranici) a ma mesicni prijem 10-15 tisic? Je pro ne nejake reseni? Platit 1000 mesicne za nejaky EET system je prece uplne bizarni.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SARF: Tak jako jestli neco nepriznavali, tak ale to neni omluva zejo (jestli ted nepriznava vsechno, tak je to podvnodnik a i diky nemu se povedlo tenhle system prosadit). Jinak jako ty mesicni naklady (ciste financne na soft a net) tak hrozny nebudou (hadam, ze do 1000 mesicne se musi vejit kdekoli snad, nevim jak je to v ramci CR s cenama 'rozumneho' pripojeni, ale 1000 mesicne je 233 jidel cca coz je neco pod 8 denne, takze pohoda). Ale blba je ta byrokraticka (hlavne pro ty, co ted zadny system nemaji) cast prace.

    Ale to se bavime jen o restauracich zejo. Hotely ulevu mit nebudou na pravidelnych nakladech, obchody a podnikatele v tech dalsich vlnach taky ne.
    SARF
    SARF --- ---
    ONDRA_99: no na jídle za stovku ten rozdíl dělá 4,30 Kč, což nevím, jestli je dostatečná kompenzace, plus doteď hospody taky vydávaly jídlo s sebou v 15% sazbě, takže velká hitparáda to není, jestli budou muset všechno přiznat, což zatím nedělali ... docela mě překvapilo, že u nás v blízkým okolí se otevřely v poslední době /kdy už EET byla na stole/ dvě nový hospody, já bych se na to v dnešní době vykašlal /obě teda taková trochu vyšší kategorie, ale žádná Modrá kachnička/.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SARF: Tak zase realne by ta cena nemusela jit o tolik nahoru, protoze v restauraci se ted danilo 21% a jak tu bylo zmineno, tak se bude danit 15% (takze vlastne o 6% zisku navic). Ale spis jim nezavidim tu casovou narocnost (hlavne tem, co jedou papirky).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam