• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUK:
    Ti studentíci už dneska takto podnikali na IČO a odváděli daně? Jen občas něco nepřiznali že?

    A nebo to bude fungovat úplně stejně, protože to žádné podnikání nebylo a prostě to byli týpci co si koupili "lepší" tiskárnu a ostatní k nim chodili jen tisknout?

    Fakt tu posíláš jednu perlu za druhou.
    SUK
    SUK --- ---
    Kazdopadne, dneska jsme resili, ceho vseho se to dotkne. Studentici na kolejich vybirajici korunu za papir pri tisku si musi poridit pokladnu. Konecne chapu, kde se vezme tech nekolik miliard!
    SUK
    SUK --- ---
    ONDRA_99: Dobre no. Takze znovuvyuzit uctenky jen u dostatecne duveryhodnych lidi. Odeslat jen nevyhozene "odkazy na uctenky" ovsem pujde i dal :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SUK: Tim, ze nebude sedet cas. Ale presne protoze je nemalo podnikatelu, co nad podobnyma srackama premysli, tak mel Babis pudu pro to, aby tohle schvalil.
    SUK
    SUK --- ---
    ONDRA_99: A to je prave to ono - jak se na to prijde, kdyz kazdej zakaznik dostane uctenku (a klidne i na papiru), ale treba nebude aktualni ale nejakou platnou z minulosti.
    URZA
    URZA --- ---
    KOC256: Plať si čím chceš a jak chceš. Třeba kartou ze které karetní společnost sebere prodejci 2-5%, peníze mu vyplatí až za měsíc a občas třeba vůbec. O tobě si ukládají informace o každém nákupu a ty pak můžou použít na co chtějí..

    Já dám prodejci radši hotovost, kterou dostane hned a nikdo mu z ní neukrajuje neoprávněný procenta. On mi za to poskytl něco co pro mě má větší hodnotu než ty koruny - např mi uvařil a naservíroval večeři, když jsem byl hladový, takže jsem rád že můžu tu dvoustovku vyměnit za dobré jídlo. Co on s tou dvoustovkou udělá je na něm.. jestli z toho pošle něco Babišovi nebo VISE, může klidně, ale nevidím důvod proč by se měl někdo do naší transakce takto cpát pokud o to já ani on nestojíme.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    URZA: To je argument nebo jen vzlyknuti?

    Ja si rad vyberu platbu kartou a nebudu si hrat na pozera co radeji pobezi do bankomatu, aby ukazal jak vyzraje nad systemem...

    Aneb LOL!!!
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SUK: Tak prujde se na to ve chvili, co nekdo tu "randim" uctenku zkusi overit u financaku (to ma resit ta loterie), nebo pokud das tu uctenku kontrolorovi.
    SUK
    SUK --- ---
    Ted premyslim jak to jeste ojebat. Povinne je vzit uctenku - ale nemuze byt povinne si ji nechat.
    Dale je tu moznost rozdavat "odkaz na uctenku". Listecek s QR na web, kde bude opravdova uctenka.

    Takze predam listecek s uctenkou zakaznikovi, vedle ktereho lezi nahodou kos na papir. Kdyz uvidim zakaznika vyhodit "uctenku", bouchnu do storna. Kdyz si ji da do penezenky, tak se platba odesle a vygeneruje na web uctenka. Ojebano!

    No a pak my na festaku bysme treba mohli udelat univerzalni uctenky. Pivouctenka/klobasouctenka s poradovym cislem s uctenkou "dohledatelnou" na webu (kde se bude zobrazovat nejaka random uctenka). Odesle se jich jen 1/10. Ojebano!

    Nebudem to takhle delat samozrejme, nicmene se zeptam - prijde se na neco takoveho?
    URZA
    URZA --- ---
    KOC256: Ty to máš nějaký pomatený...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOC256: Tak "duvod" je, ze se bali ze se to jinak nestihne (=> zaplatili hodne penez kamaradovi za sitakou analyzu) a ze se "usetri" 400 milionu rocne. Realny duvod je, ze kdyz to dali IBM, tak nemusi prozradit kolik jim dali (bez souteze)

    Mimochodem jeste dnes to nefunguje spravne, obcas se evidovana platba u nich ztrati. Jejich odpoved je, ze to jeste nemaji funkcni a ze "do 1.12. Na to sereme, pak budeme chyby resit".
    KOC256
    KOC256 --- ---
    URZA:
    ale tím omezíš jen sebe... ty rebele! :)

    TOFI:
    To mi připomíná studium na vysoké škole, kde všichni chtěli psát JAVA a C# a porofesoři říkali, to umí deska každý, ale platit zlatem vám budou pokud budete ovládat nějaký jazyk jako COBOL ve kterém běží staré (ale funkční) bankovní systémy a nikdo to nyní nechce jen tak vyhodit... :)

    ONDRA_99:
    Jako vývojář ale asi víš, že někdy se to tak musí udělat a je to i rozumné. Jen pokud se to napíše bez vysvětlení, tak to může lajkům znít skandálně... - samozřejmě konkrétní důvod nevím proč to je takhle, ale dokážu jich pár vymyslet...

    KALISNIK:
    níže jsi mi dal paleček dolů a v článku je napsáno přesně to samé... :) Odkazuje se tam na bouřku = nesmysl.
    URZA
    URZA --- ---
    SARF
    SARF --- ---
    LUKEH: například pan Ťok jich našel sedm!
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    URZA:
    HONCKA:
    což ve výsledku znamená menší obejm nákupů, menší zisky z DPH, menší zisky podnikatelů a tím menší daně od nich...ale tady se válejí na ulici miliardy že ano.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SARF: jsem zvedavej, jakej bude povik, az jim dojde, ze vetsina hospod, kde sulili na danich to slo na to, aby ceny se drzely na nizke urovni a ne o vetsi zisk, tak po zavedeni EET ty dane se nezaplati ze zisku hospodskyho, ale z jejich kapsy
    URZA
    URZA --- ---
    SARF: njn česká závist to je druhá věc.. nejhorší je že ti lidi, kteří nejvíc závidí a jsou ochotní podporovat populisty, kteří jim naslibují hory doly, jsou vždy ti, kteří na všechno nejvíc doplatí. Firmy si nikdy neodečtou daně ze svýho zisku ale přidaj je do ceny zákazníkovi.
    SARF
    SARF --- ---
    URZA: no srát na hlavu ... jak se to vezme. Většina lidí EET vítá - jsou to zaměstnanci, který platí větší daně než živnostníci a funguje tam v Česku oblíbená struna závisti - jen ať si na buržousty Babiš došlápne, když my platíme takový daně a oni ty miliony výnosů někam schovávaj. O tomhle svědčí to, že ANO má pořád největší podporu. Až jejich oblíbená /či na vsi jediná/ hospoda zavře nebo kvůli EET zdraží, tak se jim to líbit přestane.

    A co se týká živnostníků, tak jsem zaznamenal, že hospody /některý/ mají mít ve čtvrtek protestně zavřeno ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam