• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    O víkendu jsem byl u svého automechanika a ten mi zdělil že nemá 20K na el. kasu a že na starý kolena kdy rozumí svému oboru což je automechaničina se rozhodně nebude učit pracovat s počítačem, že mu do teď stačila tužka a papír. Stejně mi to udělal bez papíru a já jsem byl spokojen. Chápu že 55 letý mechanik který vživotě nepotřeboval počítač se na stará kolena bude pořizovat PC do garáže a učit se klikat na myš...
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    SA213: jo to chápu, ale takhle to je prostě "obětujeme ty nejmenší aby ty větší nekradli".
    TOFI
    TOFI --- ---
    Všetci kradnú? Teď to teprve začne, Andreji | Svobodné fórum
    http://svobodneforum.cz/vsetci-kradnu-ted-to-teprve-zacne-andreji/
    SA213
    SA213 --- ---
    TOFI: Babiš teď rád navštěvuje podnikatele, tak jestli je to nějaký konkrétní lokál, tak by se na to třeba podíval. Možná by mohl začít tím, že mu to moc nesedí, jak zde bylo řečeno. (@NEVADA)
    SA213
    SA213 --- ---
    ONDRA_99: Ano, spousta podnikatelů nyní kope a hází vše na EET. Zatím jsem nikde nevdiděl, že by psali o snížení daně, to ne.. Jen jak je to "zasáhlo".
    SA213
    SA213 --- ---
    LUKEH: "Kdyby to platilo jen na větší", tak je musíme nějak rozlišit a když to uděláme podle odváděné daně, tak se nedozvíme, jestli odvádí "vše".
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    ONDRA_99: je to tak, takové ty hospůdky v chatových osadách a podobně to vykosí slušně, už teď to dělaj za nula a ještě do toho investovat a strachovat se že dostanu pokutu...kdyby to platilo jen na větší firmy/skutečné podnikání tak s tím nemám problém.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    JORIM: Bohuzel ted bude dost lidi svuj konec hazet na EET. Nebo budou restaurace "kvuli EET" zdrazovat. Smutne na tom je, ze tu opravdu jsou male hospudky (nebo mali podnikatele co to delaji po vecerech jako hobby prilepseni) pro ktere je to dost penez navic, ale prijde mne, ze nejvic "rvou" ti ostatni...
    JORIM
    JORIM --- ---
    TOFI: Hm... Nájem sežere 1/4 tržeb, 3000 měsíčně za inzerci... Musel bych samozřejmě znát konkrétní situaci té kavárny, ale troufnu si říct, že to nebyla EET, co ji položilo.
    TOFI
    TOFI --- ---
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Při platbě záloh na sociální a zdravotní pojištění v uvedené výši je nereálné, aby dotyčný platil zároveň daň z příjmu 1.530,- Kč měsíčně. Z velké části mu to pokryje základní sleva na dani.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    TOFI: no, tak nějak to přesně je:)))
    TOFI
    TOFI --- ---
    SARF
    SARF --- ---
    „Vzkaz Ježíškovi: Čert vem Babiše!" Stovky lidí demonstrovaly na Václavském náměstí proti EET - Seznam Zprávy
    https://www.seznam.cz/...t-vem-babise-stovky-lidi-demonstrovaly-na-vaclavskem-namesti-proti-eet-7168
    URZA
    URZA --- ---
    ONDRA_99: Není to článek ale facebook post a není napsanej blbě, je napsanej dobře. Jen tys nepochopil o co v něm jde. Není o tom přesně vyčíslit jestli by se ten hardware dal pořídit za mega nebo tři a půl, ale o tom že těch 180 je nehoráznej tunel.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    URZA: Kdyz nekdo kritizuje tim, ze dela kalkulaci, ma ji delat poradne. Tim, ze strili visla od boku, coz tam dela, tak to akorat srazi jeho "odbornost"... o to mne jde, proste ten clanek je napsanej blbe.
    URZA
    URZA --- ---
    ONDRA_99: Ano četl jsem co jsi napsal a stále si nemyslím že to podstřelil, zejména s těmi "pro jistotu" stroji na analýzu. Nějak si nedovedu představit co by tam měli dělat aby to na to nestačilo. Nejsme v roce 2000. To co píšeš jsou naprosto běžné operace, které se řeší v každém druhém IT projektu a rozhodně na vyhledání záznamu z velké databáze nepotřebuješ stoje za desítky miliónů korun.

    Ty asi nechápeš smysl toho proč to psal.
    I kdyby ten jeho odhad byl podhodnocený, tak to může být podhodnocený třeba 2x, zatímco stát to přestřelil řádově tj 10x - 100x.
    Stát prostě nemá motivaci nic řešit efektivně jako komerční firma. To je ten problém. Nemá žádnou finanční zodpovědnost. Peníze si ukradne od lidí, tak proč by nekoupil to nejdražší co existuje byť je to nesmyslné a takovýto servery nepoužívá ani google, který dlouhý roky běžel celej na běžných počítačích.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    URZA: Cetl si co pisu? To, vo udelalo IBM je predrazene. To vo nakalkuloval ten "expert" je zase dost podstrelene. Neresi Hw delajici seriozni replikaci, veci okolo certifikatu, vyhledani libovolne uctenky v obri historii (ma se drzet tudim 3 roky kazda zaevidovana uctenka), ...

    Takze tenhle tvuj post je uplne mimo, rozporujes neco, kde se shodneme...
    URZA
    URZA --- ---
    ONDRA_99: Nemyslím. Každej kdo rozumí IT se musí chytat za hlavu. Ten server co tam vybrali naprosto nemá sebemenší opodstatnění. Tím by mohli hrát AphaGO a né ověřovat pár účtenek.

    Problém je že stát je naprosto mimo realitu, protože nemá žádný korekční mechanismus. Firma by zkrachovala, stát nám jen sebere víc na daních a pak to takto profláká.

    Jenže v 10ti serverech po 30 tisících se ty baráky, jachty a mercedesy neschovají no.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    URZA: Jako predrazene to bude, ale autor (na to jakejma "velkejma" projektama se chlubi) ty cisla ma hodne laxne spocitana. Dost dulezitych casu vynechal (neuvedomuje si), takze ty jeho cisla jsou zase podstreleny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam