• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    SARF
    SARF --- ---
    Ono nejde o to, kolik EET stojí, ale že stát na lidi a firmy nakládá pořád další a další povinnosti, v řadě případů jsou to věci, který má stát vyřizovat sám, ale svojí neschopnost si léčí na úkor poplatníků, a člověk si jednoho dne řekne dost, tohle nemám zapotřebí. Principielně ani nejde o samotnou EET ale o to, že pro řadu lidí je to prostě poslední kapka. A kecy, že kdo skončí nebo zdraží, tak přiznává, že nepřiznával, jednom lidi ještě víc nasere.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ONDRA_99: třeba má jenom takové informace, že to sežene jenom za 20k. pokud na pc nešáhne, jak je rok dlouhý, tak to asi nikde dohledávat ani nebude - tak max v letáku od lokálního zástupce nejakého elektrořetězce ... a víme, jak reálné ceny za funkčí hw tam najdeš.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    ONDRA_99: Nepřehání, on se ani nedozví o levnější technologii a stejně by jí nechtěl, protože mu to celý zhnusil Bureš všude ve zprávách a agent s teplou vodou ve špičatejch botách a oktávkou na leasing, kterej mu přijel nutit dotykačku jako jediný možný řešení.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NYKRUK: Ja jen reaguju na "zdělil že nemá 20K na el. kasu", proste 'prehaneji' aby to vypadalo hroziveji...
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    NYKRUK: Přesně
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    ONDRA_99: Ale tady vůbec nejde o to, kolik to stojí. Oni na to mají, ale staří lidé se to prostě nechtěj učit. Oni nepotřebují pro práci ani internet, všechno řeší přes telefon stylu nokia 5110.
    My to chápeme, protož enás ve škole učili pracovat s kompem nebo jsme se to naučili od toho, že jsme ho prostě měli. Oni neměli na základce ani kalkulačky, tak tady furt prosím Tě neobhajuj, jak je to hrozně easy.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PETRPEDROS: Jak rikam, vim, ze to bude blbe, EET sam nezastavam. Akorat me vadi, jak se vsude hlasaji vymyslene castky, aby to vypadalo hroziveji. Co se nakladu tyka, tak EET zas tak strasne nebude (byt pro male hospudky, ktere jsou spis komunitni klub, nez vydelecny podnik to bude blbe). Proste financne se da sehnat do 5000 porizovaci (coz ti pak vrati na dani, takze je to o tom tech 5 tisic obetovat na 'rok') a 500 mesicne (coz neni malo, ale neni to 'tragedie').
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    ONDRA_99: Řeším tady to že člověk který dělá svoje řemeslo určitě nebude chtít x dní "klikat" ať už na tablet nebo na PC nebo do telefonu protože má rozebraný motor a elektronice vůbec nerozumí, tolik. Takže pokud ty pracuješ jak je vidět s pc denně tak ti to asi tolik neublíží, ale člověk který nepřišel do styku s tabletem ani počítačem už to jde hůře. A to nemluvím o tom kolik náhradních dílů bude muset zadat do systému. Příjde mi že to nějak obhajuješ tenhle systém. Protože mezi námi pokud to jde bez papíru teď tak to půjde bez papíru i potom... Vůbec nic to nezmění jen obsluha systému atd.. stojí další prachy...
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    + mechanik opravující 10 druhů značek aut aby si dal do svého EET všechny položky které kupuje... XXX dílů na jedno auto mu asi chvilku zabere než zadá do systému všechny položky...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PETRPEDROS: Jako rozhodne ho chapu. Dobrou zpravou (alespon neakou) je to, ze to sezene urcite levneji, nez za 20k. A dokonce nemusi ani klikat mysi (delaji se apky na tablet), nez nabehnou mali podnikatele, tak budou ty systemy uz dobre vychytany. Takze to aspon bude jen 'neprijemne', coz je lepsi, nez nic.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PETRPEDROS: já už sem ve svém okolí něco podobného taky párkrát zaslechl, takže koncept: vyberem víc daní tím, že naplníme pracák lidma těsně před důchodem bude asi fungovat perfektně
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DOKKTOR: To nevím jak to bude dělat, rozhodně chápu že řemeslníci nad 50 se určitě nebudou učit klikat na myšku.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PETRPEDROS: takže pokud to doted dělal ofiko, tak od března už jenom bez papíru známým? chápu to správně? gratulki, andreji ;)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    O víkendu jsem byl u svého automechanika a ten mi zdělil že nemá 20K na el. kasu a že na starý kolena kdy rozumí svému oboru což je automechaničina se rozhodně nebude učit pracovat s počítačem, že mu do teď stačila tužka a papír. Stejně mi to udělal bez papíru a já jsem byl spokojen. Chápu že 55 letý mechanik který vživotě nepotřeboval počítač se na stará kolena bude pořizovat PC do garáže a učit se klikat na myš...
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    SA213: jo to chápu, ale takhle to je prostě "obětujeme ty nejmenší aby ty větší nekradli".
    TOFI
    TOFI --- ---
    Všetci kradnú? Teď to teprve začne, Andreji | Svobodné fórum
    http://svobodneforum.cz/vsetci-kradnu-ted-to-teprve-zacne-andreji/
    SA213
    SA213 --- ---
    TOFI: Babiš teď rád navštěvuje podnikatele, tak jestli je to nějaký konkrétní lokál, tak by se na to třeba podíval. Možná by mohl začít tím, že mu to moc nesedí, jak zde bylo řečeno. (@NEVADA)
    SA213
    SA213 --- ---
    ONDRA_99: Ano, spousta podnikatelů nyní kope a hází vše na EET. Zatím jsem nikde nevdiděl, že by psali o snížení daně, to ne.. Jen jak je to "zasáhlo".
    SA213
    SA213 --- ---
    LUKEH: "Kdyby to platilo jen na větší", tak je musíme nějak rozlišit a když to uděláme podle odváděné daně, tak se nedozvíme, jestli odvádí "vše".
    LUKEH
    LUKEH --- ---
    ONDRA_99: je to tak, takové ty hospůdky v chatových osadách a podobně to vykosí slušně, už teď to dělaj za nula a ještě do toho investovat a strachovat se že dostanu pokutu...kdyby to platilo jen na větší firmy/skutečné podnikání tak s tím nemám problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam