• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    SA213
    SA213 --- ---
    LUKEH: Neřekl bych že jde o obětování. Myslel jsem to tak, že pokud nebudou podmínky stejné pro všechny subjekty, bylo by složité stanovit, do které kategorie spadá. Pokud přizná jen polovinu a zařadí se tak do kategorie "bez EET", tak to celé bylo k ničemu.
    SA213
    SA213 --- ---
    SUK: Ano existuje řešení, kterému stačí pouze SMS. A pokud souhlasí zákazník s předáním dokladu přes SMS není ani třeba nic tisknout.

    PETRPEDROS: To jsou pěkné dramatické pohádky, jak má mechanik ponořené ruce v oleji a proto nemůže zmáčknout dvě tlačítka na mobilu. Když tu účtenku bude vypisovat na papír, tak si ty ruce taky musí umýt.

    Pivo sice neprošlo, ale snížení DPH ano, ale o tom nikdo z restauratérů raději nemluví.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    SA213: Ano, mechanik který opravuje vozidla si nevybírá dle značky, ale dělá co mu příjde pod ruku. Dal jsem jen příklad, ale pořád jsme u problému že musí vzít ten telefon a do něho "ťukat" klikat když má ruce od oleje... Neměl by se jen spíš soustředit na svou práci? Jen tak řecnický otázka.

    Jsem živostník a jen jsem uvažoval, jestli pan Babiš nekope jen za svůj osobní team, nebo v tom je opravdu nějaký přínos. Určitě jste si všimli jak mluvil o zlevnění piva a spíš mi příjde že po zavedení tohoto systému se zdražilo nejen pivo... Budem si muset kupovat jen lahváče protože velké firmy a řetězce ty to neohrozí, ale malé hospody nedejbože pivovary které budou muset zdražit. Díky tomu bude menší obrat lidi nebudou tolik nakupovat atd... atd... Jedno z druhým. Pokud se zdražilo točené pivo je to opravdu tragédie!
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    +taky kvuli reklamacim atd...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    SUK: chytra kalkulacka tiskne pouze cisla, nikoliv polozky. to se da dohnat treba paragonem, ostatne je to povinnost, pokud budes mit chytrou kalkulacku, tak musis vydat i druhy doklad, kde bude jmenovite napsane, co jsi nauctoval a poslal do eet.
    SUK
    SUK --- ---
    SOLDIK: Jinak jsem reagoval na to, že "mobilu je pošle do EET celkovou částku a vytiskne účetenku".
    SUK
    SUK --- ---
    SOLDIK: A pokud teda už bude mít takovou "eet kalkulačku s tiskárnou", tak co teda bude psát ručně? Btw, pokud je mi známo, tak na certifikáty pořád potřebuješ počítač. A na připojení k netu připojení k netu...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    SUK: ten paragon je do ucetnictvi ty hlavo :D kalkulacka je snad pripojena k netu a posila cisla...
    SUK
    SUK --- ---
    SOLDIK: A s tím paragonem budeš běhat na MF osobně nebo pošleš poštovního holuba?
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    SUK: na to staci fakt "kalkulacka" s tiskarnou a rukou vypsany paragon
    SUK
    SUK --- ---
    SA213: EET funguje přes SMS?
    SA213
    SA213 --- ---
    PETRPEDROS: "Mechanik opravující 10 druhů znček..." Do EET si všechny "XXX" součastky dávat nemusí. Jediné co potřebuje je odeslat celkovou částku. Pokud tedy na to má nějaký svůj systém nebo tužku a papír, tak u toho může zůstat a na mobilu je pošle do EET celkovou částku a vytiskne účetenku. A jestli pracuje s tak velkým množstvím značek a položek, tak asi nějaký ten počítač už mít bude.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BURAN: Tak to bezesporu.
    URZA
    URZA --- ---
    Tak to že EET povede ve výsledku k růstu šedé ekonomiky a nijak neovlivní výběr daní není žádná novinka. Na to existovali seriózní studie a empirická data ve světě dávno před tím než se u nás Andrejko dal na politiku.

    Takto to zrovna před pár dny v rozhovoru pro London Real Academy shrnul Andreas Aantopolous.
    "Black markets exists, because white markets fail to serve the need of people."
    Andreas Antonopoulos - LIVE
    http://www.youtube.com/watch?v=uPLODP_W2wg&t=49m



    BURAN
    BURAN --- ---
    ONDRA_99: imo nejvic vymyslena, z prstu vycucana, je castka 18mld.
    SARF
    SARF --- ---
    Ono nejde o to, kolik EET stojí, ale že stát na lidi a firmy nakládá pořád další a další povinnosti, v řadě případů jsou to věci, který má stát vyřizovat sám, ale svojí neschopnost si léčí na úkor poplatníků, a člověk si jednoho dne řekne dost, tohle nemám zapotřebí. Principielně ani nejde o samotnou EET ale o to, že pro řadu lidí je to prostě poslední kapka. A kecy, že kdo skončí nebo zdraží, tak přiznává, že nepřiznával, jednom lidi ještě víc nasere.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ONDRA_99: třeba má jenom takové informace, že to sežene jenom za 20k. pokud na pc nešáhne, jak je rok dlouhý, tak to asi nikde dohledávat ani nebude - tak max v letáku od lokálního zástupce nejakého elektrořetězce ... a víme, jak reálné ceny za funkčí hw tam najdeš.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    ONDRA_99: Nepřehání, on se ani nedozví o levnější technologii a stejně by jí nechtěl, protože mu to celý zhnusil Bureš všude ve zprávách a agent s teplou vodou ve špičatejch botách a oktávkou na leasing, kterej mu přijel nutit dotykačku jako jediný možný řešení.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NYKRUK: Ja jen reaguju na "zdělil že nemá 20K na el. kasu", proste 'prehaneji' aby to vypadalo hroziveji...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam