• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    SA213
    SA213 --- ---
    SARF: Je to (překvapivě) ze směrnice EU, kde se rozlišovalo poskytnutí služby a dodání zboží.
    SARF
    SARF --- ---
    SA213: spíš než úleva je to odstranění naprostý debility, která nikdy neměla vzniknout, a to byl rozdíl v DPH u jídel zkonzumovaných v podniku a jídel, který si někdo odnese v menuboxu.
    SA213
    SA213 --- ---
    BURAN: Ten kdo nevaří, tak podává aspoň nealko. Ono to nebylo myšleno jako oficiální kompenzace, jen jako další úleva. Oficiální kompenzace je 5 000 Kč na dani pro pořízení pokladny a tuto výhodu už má každý, koho se EET týká.
    BURAN
    BURAN --- ---
    SA213: protoze se to proste tyka jen nekoho. ten, kdo nevari, zadnou takovouhle ulevu nema. proto je to tak maximane vyhoda/drzhubne pro nejakou danou skupinu podnikatelu, ale urcite ne kompenzace nakladu za EET pro podnikatele v pohostinstvi.
    a spravne nechces mluvit o jinych podnikatelich nez restaracich, protoze ti utrou nos uplne.
    SA213
    SA213 --- ---
    BURAN: Mluvím nyní jen o restauracích a jejich stížnostech. Jde o šesti procentní úsporu na dani u jídel a nealkoholických nápojů. Čím to tedy není kompenzace ? Jedině pokud jde o někoho, kdo daně neplatil.
    BURAN
    BURAN --- ---
    SA213: proc by nekdo o snizeni DPH mel mluvit? je to snizene jen pro nekoho, a jen na neco. tedy se to neda povazovat za nejakou kompenzaci, v ktere souvislosti se to casto zminuje.
    SA213
    SA213 --- ---
    LUKEH: Neřekl bych že jde o obětování. Myslel jsem to tak, že pokud nebudou podmínky stejné pro všechny subjekty, bylo by složité stanovit, do které kategorie spadá. Pokud přizná jen polovinu a zařadí se tak do kategorie "bez EET", tak to celé bylo k ničemu.
    SA213
    SA213 --- ---
    SUK: Ano existuje řešení, kterému stačí pouze SMS. A pokud souhlasí zákazník s předáním dokladu přes SMS není ani třeba nic tisknout.

    PETRPEDROS: To jsou pěkné dramatické pohádky, jak má mechanik ponořené ruce v oleji a proto nemůže zmáčknout dvě tlačítka na mobilu. Když tu účtenku bude vypisovat na papír, tak si ty ruce taky musí umýt.

    Pivo sice neprošlo, ale snížení DPH ano, ale o tom nikdo z restauratérů raději nemluví.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    SA213: Ano, mechanik který opravuje vozidla si nevybírá dle značky, ale dělá co mu příjde pod ruku. Dal jsem jen příklad, ale pořád jsme u problému že musí vzít ten telefon a do něho "ťukat" klikat když má ruce od oleje... Neměl by se jen spíš soustředit na svou práci? Jen tak řecnický otázka.

    Jsem živostník a jen jsem uvažoval, jestli pan Babiš nekope jen za svůj osobní team, nebo v tom je opravdu nějaký přínos. Určitě jste si všimli jak mluvil o zlevnění piva a spíš mi příjde že po zavedení tohoto systému se zdražilo nejen pivo... Budem si muset kupovat jen lahváče protože velké firmy a řetězce ty to neohrozí, ale malé hospody nedejbože pivovary které budou muset zdražit. Díky tomu bude menší obrat lidi nebudou tolik nakupovat atd... atd... Jedno z druhým. Pokud se zdražilo točené pivo je to opravdu tragédie!
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    +taky kvuli reklamacim atd...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    SUK: chytra kalkulacka tiskne pouze cisla, nikoliv polozky. to se da dohnat treba paragonem, ostatne je to povinnost, pokud budes mit chytrou kalkulacku, tak musis vydat i druhy doklad, kde bude jmenovite napsane, co jsi nauctoval a poslal do eet.
    SUK
    SUK --- ---
    SOLDIK: Jinak jsem reagoval na to, že "mobilu je pošle do EET celkovou částku a vytiskne účetenku".
    SUK
    SUK --- ---
    SOLDIK: A pokud teda už bude mít takovou "eet kalkulačku s tiskárnou", tak co teda bude psát ručně? Btw, pokud je mi známo, tak na certifikáty pořád potřebuješ počítač. A na připojení k netu připojení k netu...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    SUK: ten paragon je do ucetnictvi ty hlavo :D kalkulacka je snad pripojena k netu a posila cisla...
    SUK
    SUK --- ---
    SOLDIK: A s tím paragonem budeš běhat na MF osobně nebo pošleš poštovního holuba?
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    SUK: na to staci fakt "kalkulacka" s tiskarnou a rukou vypsany paragon
    SUK
    SUK --- ---
    SA213: EET funguje přes SMS?
    SA213
    SA213 --- ---
    PETRPEDROS: "Mechanik opravující 10 druhů znček..." Do EET si všechny "XXX" součastky dávat nemusí. Jediné co potřebuje je odeslat celkovou částku. Pokud tedy na to má nějaký svůj systém nebo tužku a papír, tak u toho může zůstat a na mobilu je pošle do EET celkovou částku a vytiskne účetenku. A jestli pracuje s tak velkým množstvím značek a položek, tak asi nějaký ten počítač už mít bude.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BURAN: Tak to bezesporu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam