• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)

    Harmonogram spuštění EET

    1/12/2016  zákon v platnosti! Ubytovací a stravovací služby
    1/3/2017 Maloobchod a velkoobchod
    1/3/2018Ostatní činnosti vyjma těch v poslední fázi, například svobodná povolání, doprava, zemědělství
    1/6/2018Vybraná řemesla a výrobní činnosti

    Narážky a vtipy v rozumé míře povoleny.

    O co jde

    Elektronická evidence tržeb spočívá v tom, že je evidována každá platba a zákazník obdrží od obchodníka účtenku s unikátním kódem. Postup bude takový, že nejpozději při uskutečnění evidované tržby odešle obchodník datovou zprávu prostřednictvím internetového připojení na server Finanční správy, kde budou informace uloženy, a bude vygenerován unikátní kód. Tento kód bude ihned odeslán zpět obchodníkovi na jeho koncové zařízení, které jej vytiskne na účtenku. Každý den půjde řádově o miliony operací, jedná se tedy o poměrně revoluční krok.
    rozbalit záhlaví
    SENIN
    SENIN --- ---
    HONCKA: no ale my si ten krám neotevíráme, takže tohle všechno známe a ten servis nám na ty naše starý kasy už někdo dělá, takže zkušenosti máme

    ONDRA_99: ano představuješ si to lehce, ale ne fakt nemůžeš potraviny na několik dní zavřít a jet na dovolenou. Poučovat o zákoně fakt nepotřebuju.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SENIN: Kdyz ti ted nepujde kasa, zavres a neprodavas. Kdyz kvuli nefunkcnosti neodesles EET, tak ti muzou dat az pul mega pokutu. To je dost rozdil hadam.
    SENIN
    SENIN --- ---
    SOLDIK: nevím, platbu kartou bohužel zatím nepodporujeme
    HONCKA: tak to máš asi jako s kasou teď, pokud ti nejede, tak můžeš zavřít tak jako tak.

    Ale tohle já všechno vím, šlo mi spíš o zkušenosti s určitým systémem, i když dokud to neni ještě zprovozněný, tak ty zkušenosti nejsou.
    Jenže servis nemáš v ceně té licence, nebo co vim, tak prostě výjezdy se platí zvlášť. Jo oni Ti řeknou, že máš slevu, že máš zadarmo servis, ale když uděláš obrat nad 100 tisíc měsíčně.
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    SENIN: asi scifi, ale bylo by dobry, kdyby zacali lidi platiit kartou. pak ani eet neni potreba, je tak?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SENIN: pokud chces nejakej garantovanej servis, tak se mesicni poplatky platej vsude, u drahyho zbozi je to v cene.
    SENIN: nikde tam nepisou ze ti to opravi do 48hod
    SENIN
    SENIN --- ---
    ONDRA_99: ano na obchod s potravinama je to nepoužitelný, ale dík. To si samozřejmě zjistíme, spíš jsem chtěla poradit, jestli nemá někdo s něčím už zkušenosti nebo více nepátral a zkoušel něco.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SENIN: Maly reseni? Rozumime si dobre tim, co mysli Dotykacka jako mobilni reseni? To je tablet (velkej) s aplikaci, pripojenim bud pomoci simky, nebo wifi a k tomu bezdratova tiskarna.

    Jinak u ty registracni poklady bych si zjistil, jak se resi, kdyz se nepovede eet odeslat (co musi rodice udelat, aby to dodatecne poslali).
    SENIN
    SENIN --- ---
    ONDRA_99: protože je to na obchod s potravinama moc malý řešení, prostě by se to s tim nedalo zvládnout a stíhat.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SENIN: Proc neni mozna?
    SENIN
    SENIN --- ---
    jinak normální registrační poklady jsou s modulem EET, koukala jsem teď na http://www.obchodnitechnika.cz/Registracni-pokladna-pro-EET-Quorion-CR21LA
    SENIN
    SENIN --- ---
    ONDRA_99: díky na to jsem koukala. Mobilní verze bohužel pro maloobchodní provoz není možná.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SENIN: Zkus Dotykacku mne to prijde jako dobre reseni. S tlacitkama to neni, ale s tlacitkama jsem ja osobne nic nevidel.

    Pokladní systém pro večerky | Dotykačka
    https://www.dotykacka.cz/pokladni-system-pro-vecerky/
    Tady je "mobilni verze" za 4990 (to muzou pak dat jako slevu na dani) a zakladni cenu (bez skladove evidence a neakych rozsirenych funkci) je za 289 korun (pri mesicni platbe).
    SENIN
    SENIN --- ---
    Ahoj, řešíte tady, nebo někdo řeší a rád se podělí jakou kasu koupit pro malý obchod? Slíbila jsem, že se podívám na nějaké řešení a nechci to od O2, vodafonu atd. Rodiče maji malý obchůdek na maloměstě a jsou z toho docela špatný, vypadá to na docela velký výdaje a ještě některé společnosti chtěji platit za program měsíčně. Maji docela novou kasu s fiskální pamětí a teď si jí můžou vystavit, protože ta na to předělat nejde. Hlavně by chtěli něco s tlačítkama, jelikož jsou už starší. Díky za odpověď.
    AILAS
    AILAS --- ---
    SUK: Přiznám se, že nevím na kom tohle je, ale (když to přeženu) co když přijde slepý zákazník? Bude chtít účtenku v mp3? :-) (ber to jako odlehčení tématu)
    "Zákon o evidenci tržeb neupravuje formát ani způsob předání účtenky zákazníkovi. Podnikatel může vystavit účtenku v tištěné podobě, elektronicky (bez tisku a předat jí zákazníkovi např. prostřednictvím e-mailu), či jiným obdobným způsobem, který umožňuje zákazníkovi s účtenkou disponovat."
    Osobně (a neříkám, že je to správně) bych to ve městě řešil tím, že je tiskárna rozbitá. Pokud bude zákazník opravdu trvat na tištěné účtence (tuny věcí se tiskne naprosto zbytečně) tak bych ho požádal, ať se staví zítra a mezitím je vytiskl. Papírová účtenka není nutná ani na proplacení obědů a podobně.
    SUK
    SUK --- ---
    AILAS: Elektronicka uctenka je hezka vec, ale narazi to na odstavec v metodice, ktery rika, ze zakaznik MUSI byt schopny uctenkou disponovat. Takze tiskarnu potrebujes pro pripad, ze ti prijde kontrolor, zmrd, martan nebo duchodce, ktery nema e-mail, internet ani mobilni telefon.
    AILAS
    AILAS --- ---
    _OZZY_: Ty automaty budou mít asi výjimku, ale to hádám. Fakt nevím.
    Nicméně třeba papírové účtenky nejsou povinné - ačkoliv každý mluví o drahých a kvalitních tiskárnách a kdesi cosi. Zákazník ale může dostat třeba i elektronickou účtenku. Na mail, někde z odkazu atd... už ten první odstavec z toho webu je pěkná blbost ani jsem nechtěl číst dál :-) (to jen k tomu webu)
    SUK
    SUK --- ---
    _OZZY_: U nas jsme par veci z evidence "vyradili" prave proto, ze to ma mincovnik, na ktery se to snad nema vztahovat. Takze clanek mi clanek pripada jako bullžid.
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    AILAS: ja na to narazil na FB, jinak to nectu... Nicmene by me zajimalo, jak mi bude automat na jizdenky tisknout uctenku (ano, tisknout umi, takze technicky to asi pujde, ale...).

    Tohle jsem nasel na webu financni spravy:
    Vznikne povinnost evidovat tržby a vydávat účtenky v případě, že v rámci svého podnikání budu využívat mincovní automaty?
    Standardnímu režimu evidence tržeb by neměl podléhat prodej zboží nebo služeb v samostatných prodejních automatech (tedy automatech nepřipojených k síti a nevybavených tiskárnou). Jde o jednu z výjimek, kterými zákon zohledňuje specifické podmínky podnikání, které evidenci ve stávající podobě technicky neumožňují. Netýká se to však všech „automatů“ – např. samoobslužné pokladny v supermarketu evidenci tržeb podléhají.

    // nektere mincovni automaty umoznuji i platbu kartou, takze k siti pripojene jsou a tudiz by mely vydavat i uctenku.
    AILAS
    AILAS --- ---
    _OZZY_: Tyhle nesmysly fakt někdo čte? Tyhle tendenční články z tohohle webu jsou jak na zaručený (ale tentokrát opravdu) elixír mládí...
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    Jakub Černý: Prodej jízdenek v metru končí. Kvůli EET | Svobodné fórum
    http://svobodneforum.cz/prodej-jizdenek-v-metru-konci-kvuli-eet/

    "Všetci kradnú" - a kdyz vsetci, tak vsetci, stat nevyjimaje!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam