• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    2MEK
    2MEK --- ---
    SARF: Pockej, ale co by pak delali vsichni ti urednici, kdyby to bylo takhle jednoduchy?
    SARF
    SARF --- ---
    KOC256: já bych si boj proti daňovým únikům ze strany státu představoval takhle:
    - totální zjednodušení účetnictví a předpisů vůbec
    - jedna sazba DPH, jednotné inkasní místo
    - rovná, ale opravdu rovná daň /i tzv. pojištění je ve skutečnosti daň/, která by automaticky odbourala švarcsystém, protože by se nikomu nevyplatil
    - přijatelně nízké daně
    - a především, aby stát používal vybrané peníze ve prospěch komunálu a aby je politici nerozkrádali po stamilionech.
    Až budou splněny tyto podmínky /zejména ta poslední/ tak ať stát chodí a kontroluje a zavírá živnosti těm, kteří i za takových okolností budou chtít daně šidit. Zatím to vypadá jen že politici už všechno rozkradli tak musí utáhnout šrouby, aby zas bylo z čeho.
    2MEK
    2MEK --- ---
    KOC256: To je jedna perla vedle druhy.
    Jen je hodit svinim...
    BURAN
    BURAN --- ---
    To, ze ridice kontroluje policie na obsah alkoholu v krvi jen tak preventivne a bez toho, ze tento napr. zpusobem jizdy zavdal k podezreni, ze je pod vlivem, tak to je presumpce viny.
    Stejne jako EET, ktere kontroluje i ty podnikatele, kteri nikdy nepochybili a jsou poctivi.

    Ale to nekomu, kdo na EET byzbysu profituje, tezko vysvetlite, zejo KOC.

    SLICKYONE
    SLICKYONE --- ---
    nojo vod tedka prestanou podnikatele okradat stat, zamestnanci zamestnavatele a v bazaru nebudou stoceny tachometry.

    Realita je takova, ze proste spousta dodavatelu konci, nebo nemuzu sehnat urcite zbozi... Jinej dodavatel je zase v duchodu a nechce uz EET, radsi to polozi. Vsechno tohle ma vliv na moje podniikani a to sem jeste neudelal nic spatne!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Napíšu to bez okolků... Podnikání má svá pravidla (neřeším jestli jsou dobrá nebo špatná, ale jsou) a dokud budou podnikatelé, kteří se je budou snažit porušovat, tak budou snahy o to aby porušovat nešly.

    Takže někdo řekne že v Mostu někdo udělal zátah. Ale byl neoprávněný? Bylo tam všechno dle legislativy v pořádku? Mám to tedy vyhodnotit, že ti zlí úředníci tam udělali neoprávněnou razii a nic nenašli a nebo že tam našli spoustu "podnikatelů", kteří porušují zákon (=okrádají stát, =okrádají ostatní občany)?

    Osobně si nemyslím, že když někdo podniká, tak je spasitelem státu. Všechno má svá pravidla a ty by se měly dodržovat. Kdo není schopen mít takový model, který vydělává v zákonných mezích, tak ať jde pracovat jako zaměstnanec...

    ---

    Samozřejmě všechno není takto černobílé a uvědomuji si i spoustu souvislostí o tom jak optimálně se nakládá s prostředky atd. Ale to už úplně nesouvisí s tím co jsem napsal výše...
    EDISN
    EDISN --- ---
    ... nechtěl jsem tu rozvinout takovouto diskuzi, spíš jsem se chtěl zmínit o tom čeho si všímám, a jistě mohou být zajímavé postřehy ostatních co pracujií/prodávají s EET.

    Kupříkladu jsem slyšel o nějakém trhu někde asi v Mostě, že prý to tam kontroly brali jako zátah, fotili všechny prodejce a rozdávali pozvánky ke správnímu řízení, ale to mám jen z doslechu...
    SLICKYONE
    SLICKYONE --- ---
    je to smutny smiritt se stim ze kdyz podnikas ses jednou nohou v kriminale. Tak snad uz jen ten link na antiEET program nemate nekdo...radsi do posty dik.
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    lol
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    KALISNIK: Stat fiunguje protoze te sikanuje novyma a novyma nesmyslema v podobe nekolika kontrol. Parada a kolik bude teda dost?
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    TVL. Financové a celníci chodili na kontroly i před Babišem. Prohřešky trestali i před Babišem. I před Babišem vymáhali daňovou povinnost.
    Co je nový, že Babiš jim dal větší volnost v jednání, zavedl restriktivní politiku, jejíž součástí je i EET.
    Tohle nemá co dělat s StB. Že kontroly probíhaj je v pořádku. A vlastně je dobře, že je vidět, že aspoň v něčem stát funguje.
    To, že jde o zmrdskou politiku, která je podivná v implementaci, v důsledku zaškrcující, atd. atd. je jiná písnička. Ale to neznamená, že financové a celníci jsou jak StB. To je naprosto absurdní přirovnání, který jen ukazuje, že mluvčí naprosto netuší, která bije. Ale jasně. Vono to zní líp, než "nelíbí se mi, že stát vymáhá daňovou povinnost".
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SOLDIK:
    Tak a ted tu pletes pate pres devate...

    Nehodnotim, zda EET a dalsi mechanismy jsou smysluplne nebo ne. Celou dobu se tu bavime o fyzicke kontrole clovekem. Takze drzme se prosim tematu...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    KOC256: Ty si fakt blb. Kolik tech kontrol kurva jeste chces zavest? Eet, hlaseni, danove prizani a pak jeste preventivne osobni navsteva?

    Neodpovidej.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SOLDIK:
    Jaka vina? Chodi kontrolovat. Stejne jako te kontroluje policista na ceste ze nemas alkohol v krvi. Takze policie=STB? Dokonce me kontrolovali i na letisti kdyz jsem sel do letadla. Taky si mysli ze tam pasuji bombu a mam se rozcilovat ze ze me delaji teroristu?

    Divej omlouovat se nemusis. Staci kdyz smazes ty sve blaboly, pak smazu sve odpovedi a zapomeneme na to ze jsi proste prestrelil...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    KOC256: Chapes vubec co rikas? Presunci viny nemaji snad ani v Rusku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SOLDIK:
    pokud nekdo chce vytvaret zlodeje tak to bude mozna nekdo jiny nez ja... ja nikdy nize nikoho nenavadel na to jak podvadet a nebo jak se EET vyhybat. A prave proto ze jsou takovi, tak je treba to hlidat. A naopak hodnotim jako pozitivni, ze ty, kteri nepodvadi se kontrola nijak dotykat nebude. Proste nekdo prijde na cumendu nebo si da kafe a pokud bude vse OK, tak si zase odejde.

    Predstavujes si to trochu moc slunickove, ze nikdo nema duvod podvadet a tak zrusime kontrolory, kamery na krozovatkach a vlastne i policajty... Vsak nejsou treba... :)
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    KOC256: Populisticky vylizana je reakce tveho typu, "je to nove " a tak dal. Delat ze vsech potencionalni zlodeje je stbacke. Nazdar.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SOLDIK:
    to neni argument. to je reakce na tvuj inteligentni podnet.

    Cim jsou najednou kontrolori "jako STB", kdyz budou delat to co porad? Jak si to teda ty predstavujes? Mel by zavolat 30 minut predem ze prijde na kontrolu, aby se vsichni zacali usmivat a uctenku pribalovat rovnou s posledni polozkou nakupu? Tva zprava o STB mi prijde jen prostacsky populisticka... nic vic...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    KOC256: To je skvely argument, jako od Babise.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDISN:
    SOLDIK:
    Nechapu co tu honite za ducha ktery tam neni...

    HIKY:
    nekde psali ze to musi vytisknout a dat (primo podbidnout) zakaznikovi na misto, odkud si ji muze vzit. Bezne na vydejni misto kde pokladas drobne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam