• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SA213Elektronická Evidence Tržeb (EET)
    BURAN
    BURAN --- ---
    HONCKA: no bodejt. Stat na koureni urcite neprodelava :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HONCKA: Pocita se to tak jak se komu hodi. Vetsinu blbcu lidi zajimaji tabulky. Ale uz malokdo patra po tom z ceho vznikly. A proto jsou tak oblibene... jedna strana si je nejaky pripravi a druha zasne...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BURAN: to by me zajimalo, jak se to pocita, ze kazdej na neco umre, kdyz clovek kouri a umre na raka v 65 vs kdyz ten samej clovek nekouri a umre na raka v 85. Jestli to neni tak, ze kdyz clovek kouri, tak ta nemoc na kterou umre se pocita na vrum cigaram, ale v tomhle pripade je to pro stat bonus 20let za duchod + leceni x stareckejch nemoci za tech 20 let.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    I kdyby nakrasno koureni zakazali, myslite ze okamzite by byly nemoci z koureni vymyceny?

    Krom toho ze to zakazat nejde, na to jsou vsichni moc populiste... vsak jak dlouho jsme cekali na zakaz koureni v restauracich. Jen asi nikdo nedomyslel, ze si tak normalni clovek v lete nesedne na zahradku :( Snad to prijde na radu v dalsim kroku ...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BURAN: "Osobne souhlasim s nazorem, ze kdyby stat na koureni prodelaval, tak to proste bude ilegalni. Jako tvrde drogy."

    Tohle neni pravda. Stat "prodelava" na platech a nahradach poslancu a presto si to poslanci porad zvysuji. Koureni pro stat vydelecne nejspis nebude (tezko se to pocita presne, protoze neni lehke u vsech nemoci rict s jistotou, jestli ji zpusobilo koureni). Ale to, ze to neni ilegalni, nebo ze se to nezakazalo v restauracich uz driv je mimo jine ten, ze nemalo poslancu jsou kuraci. Ale predstava, ze by poslanci veci schvalovali podle toho, jestli je vydelecna, nebo prodelecna je moc krasna. Bohuzel vetsina poslancu hodne kouka spis na volebni zmenu volebnich preferenci danym zakonem.
    BURAN
    BURAN --- ---
    NECROMAN: hm, jako hezka stranka, ale na zacatku se pise, jak se vybralo 50mld Kc:
    "Zisk státu - daně za cigarety
    v ČR bylo vybráno na spotřební dani za cigarety 44,986 miliard Kč + daň z přidané hodnoty (DPH) ve výši cca. 4-5 miliardy Kč"


    a pak kdyz potrebujeme ukazat, jak stat na koureni prodelava, tak najednou je prijem jen 35mld Kc:
    "roční náklady ČR na léčbu kuřáků činí přibližně 80 miliard Kč, oproti tomu je příjem z daní tabákových výrobků pouze asi 35 miliard Kč"

    To mi na odepsani verohodnosti tohoto zdroje uplne staci ;)

    Osobne souhlasim s nazorem, ze kdyby stat na koureni prodelaval, tak to proste bude ilegalni. Jako tvrde drogy.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    HONCKA: Jen za předpokladu, že taková "hospoda" dokáže přežít jen ze štamgastů. Jestli chce tržit i od náhodných kolemjdoucích/jedoucích, tak těžko.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BURAN: náklady na léčbu nemocí, co jsou způsobené kouřením, jsou vyšší, než příjmy ze spotřební daně. Ale to už začíná být OT.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TOFI: nechapu, ze to resi takhle slozite, dit staci akorat hospodu zrusit, sundat cedule, dat tam misto kliky kouli, bzucak a kameru a proste otevrit akorat tem spravnym lidem, takhle to resi prave ty travni kluby
    SLICKYONE
    SLICKYONE --- ---
    NECROMAN: Třeba takový kluby kde se huli trava, nemaj ani jinou moznost, protože jinak uz na ne cekaj venku antikonfliktni tymy :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    NECROMAN: kdyby slo skutecne o ochranu zdravi, stat by omezil dostupnost tabakovych vyrobku, a ne jejich uzivani.
    Ale jelikoz ma stat z kazde prodane cigarety minimalne 3,- Kc, statu obchod s tabakem velmi vyhovuje, prodavat se to bude dal, ale budeme jakoze delat, ze jsme proti koureni.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SLICKYONE: neříkám, že EET je jednodušší než kalkulačka, ale že je jednodušší evidovat, než si "hrát" na klub, který je přitom hospodou.
    O kouření bylo již napsáno mnoho, ochrana zdraví je nadřazena přání zákazníka či hostinského.
    SLICKYONE
    SLICKYONE --- ---
    NECROMAN: V cem je prosimte jednodussi EET za 10 000 s internetem a mesicnim pausalem za servis nez kalkulacka za 25??
    A zahulit si vevnitr je kurakuv sen = nas zakaznik nas pan.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    "Data naznačují, že založení nové firmy mohlo být vedeno snahou zamaskovat před finančním úřadem skokový nárůst tržeb po zavedení EET"
    ..... to je zase chytrá dedukce finančního ředitelství... nárůst firem je proto, aby se nestali plátci DPH... takhle tržby rozdělí po rodině a prachy co by odvedli na DPH, jim zůstanou... s jejich rabaty takle můžou na jednu firmu ročně uspořit až 100.000 Kč
    Počet firem s vietnamským majitelem před spuštěním EET prudce vzrostl – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...pocet-firem-s-vietnamskym-majitelem-pred-spustenim-eet-prudce-vzrostl.html
    TOFI
    TOFI --- ---
    Číšníci z dýšek financují organizovaný zločin, myslí si poslankyně za ANO Lorencová - Živnostenské listy
    http://www.zivnostenskelisty.cz/...-financuji-organizovany-zlocin-mysli-si-poslankyne-za-ano-lorenco
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TOFI: schválně, kdy majitelé podobných "klubů" přijdou na to, že i s EET a bez kouření je provoz jednodušší, než podobné čachry s klubovými kartičkami.
    TOFI
    TOFI --- ---
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KOC256: Random firmy moc ne, nejvic zakazek ma kyslik... nahodou kellneruv... a v souctu je to docela vejvar.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    GIOMIKY: jj, hraje, KH je hrozna svinarna, babis vidi na ceny vsech koncernu v cr; delal sem pro firmu co mu konkuruje v plastech, pigmentech a hromade dalsich odvetvi a ten stret zajmu je jen tezko uveritelnej....
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    KOC256: ale i politici maji svoje loutkaře. pocinaje prodejem cukrovaru francouzum kteri si pak jen prevedli kvoty do francie a u nas to zavreli; jedina chytre provedena privatizace byla škodovka a i tam se kunda klaus snazil o kuponovku. afaik teda..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam