• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NIENNAPatchwork a Quilting
    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    DAGLU: Nestihla jsem zareagovat včas, tak aspoň dodatečně - rozhodně nepárat!!! Máš to moc hezky a pravidelně prošité. Na stroji (pokud nemáš speciální) to nebude takhle hezky vypadat. Akorát bych to prošila ještě o trochu víc :-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    A můžu hledat další projekt :-) Hledám nějaký pěkný jelly roll.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    JAJITA: Díky. Tak jsem to nechala, ušila okraj a jde do světa.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DAGLU: já bych to nechala, když už sis s tím dala tolik práce a navic to vypadá dost dobře ;)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Jdu pro radu, mam rucni prositi vyparat a prosit ve svu na stroji? Mam nazor jednoho cloveka, a nelibi se to rucni prositi. Diky za nazory.

    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Tak po prošití je deka pěkná, tady je moje předloha:
    http://aquilterstable.blogspot.cz/2012/07/a-taste-of-marmalade.html (na stránce jsou celkem neotřelé deky)
    Přiblížila jsem se víc vzoru, než u předešlé černobílé deky. Šířka bílých pruhů se dopočítala dle šířky následující řady
    čtverečků takže proporčně nešlo udělat chybu a to si myslím je ten rozdíl, celý to je čtverec a jinak to nešlo. U té černobílé jsem si dělala rozměry sama a podle toho to taky dopadlo.

    Jinak škoda, že se patchwork líbí převážně jen lidem, který ho šijí. Ty obdarovaní z toho až takovou radost většinou nemají. Moje zkušenost :-( Mě to taky víc baví šít, než abych to měla doma :-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Docela jsem prekvapena, ten patchwork je težší než jsem si myslela, hodne svu a kdyz se nesije uplne presne, tak to leti o nejaky ten mm a pak je to hodne videt. Jo jeste jsem šila nedavno přehoz přes stroj Ten se mi libí zatím asi nejvíc.

    A šila jste některa z trojuhelnicku, takove ty sestihrany, a jen z jednobarevnejch latek, to mě láká. Asi se šijí jen rovnostrany tr. Vedle sebe a pak se sešívají řady, ale to si jen myslim.

    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Je tu malo obrazku
    Šiju a těším se na výsledek. V úterý totiž bude odchazet kolegyne z prace na mateřskou, tak ji chci udelat radost. Ted zvažuju, jak to prošít, stale nemam kracejici patku, tak budu prošívat ručně.

    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    TRISSIE: spíš asi stroj vhodný ke quiltování - ať se nevyhodí spousta peněz za něco, co by stálo půl roku v koutě…
    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    NIENNA: Děkuji, prostuduju to!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LEOPARDACZ: a chceš šicí stroj vhodný ke quiltování, nebo speciální quiltovací stroj?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LEOPARDACZ: Skoro před rokem jsem vybírala nový šicí stroj... A získala jsem tyto informace...( Psala jsem to do šicího klubu...sem kopíruju ...z mobilu)

    _______________________________________

    Děkuju moc všem za odpovědi... vybráno, objednáno... :-)

    KIA: MOIRAIN: SUPER kontakty...díky moc holky fakt... odpověď přišla od obou a vzácně obdobná (tj. hodnocení více méně stejné - jiná slova). Takže jsem se dozvěděla, že:

    Pfaff nedoporučují - bývala to dobrá značka, ale už není... Navíc mnou uvedený kus už se pár let nedělá, takže to je nějaký zapomenutý skladový kousek a čert ví kde byl a co zažil... :-)

    Bernina - to je to nejlepší, co je na trhu. Ale aby to mělo to, co potřebuji + k účelu, který potřebuji je cena mimo můj dosah (pán velmi galantně napsal "než jste chtěla investovat" pravda ovšem je "než si můžu dovolit"...i mnou daná hranice je na hranici našich možností - podle mého spíš za...ale i "zázraky se stávají" aneb mám báječného muže, který mě i po deseti letech manželství umí šokovat a rozplakat štěstím). Jen pro vaši zajímavost - to co linkoval pán je kolem padesáti tisíc a výš... (pro zájemce dodám konkrétní link)
    STHENO: JAJITA: Bernina je super. Na kurzech jsem na ní šila. Dokonce na nějaké vysoké... Ale je to zcela mimo mé možnosti... Můžu o ní tak maximálně snít... stejně jako o mnoha jiných věcech... :-)
    JAJITA: Aurora se stále vyrábí...je to - prý - velmi oblíbený stroj - myslím, že se dá pořídit už od 46,5 tisíce Kč (ale to je myslím bez té laserové patky). Tady například je i s tou patkou... http://www.berninacentrum-av.cz/...rora-450-qe-s-bsr-patkou-sici-stroj-span-zauceni-zdarma-span.html (nejen já můžu snít, že ;-D )

    Elna "jsou Švýcarské stroje velmi dobré kvality s výborným příslušenstvím. Tyhle stroje se velmi dobře hodí právě na quiltování neboť mají dlouhé rameno a tím pádem se snadno dostanete i na velké quilty. Příslušenství které je ke stroji je velmi obsáhlé a pro šití patchworku dostatečné."

    A oba - opět svorně - uvádějí jako svůj nejoblíbenější Brother.
    "Brothery mám ze všech značek nejraděj, protože jsou spolehlivé, nekazí se a jsou uživatelsky velice příjemné na ovládání."
    "Můj nejoblíbenější je Brother ať už zmiňovaný NV 1300 nebo NV 1800Q jsou stroje s nejširšími možnostmi, velké rameno, vynikající osvětlení, precizní stehy, a jako jediný výrobce používá systém obdelníkového posuvu látky pro dokonalé podávání a posuv látky do boku což u patchvorku velmi dobře využijete."

    V rámci pátrání jsem při odhalení zmíněného Brother Innov is 1300 s quiltovací sadou zaplesala... byla to láska na první pohled...Jde do toho i zmíněný Bobbin work... Paní konkrétní model nezmínila (pán ty dva). Tak jsem se jí ptala konkrétně na tento model - odpověď:
    "Brother 1300 v kombinaci s Quilt setem je výborná volba. Ten Quilt set je přesně to, co mu běžně když není akce šíleně chybí. Umí už i široké stehy, mám ho osobně vyzkoušený – stroj je tichý, dobře se čistí a je opravdu silný – levou zadní zvládne i vysoké vrstvy."
    Neuvěříte, ale v rámci PPM 10 je momentálně akce na některé Brother šicí stroje - a na ten NV 1300 zrovna taky a k šicímu stroji je jako dárek přibalena ta (děsně drahá) quiltovací sada... :-)
    Nejpřehledněji asi tady: http://eshop.brother-czech.cz/ (sloupeček uplně vlevo pod menu - výčet akčních nabídek); má to více prodejců (někteří to naopak ignorují). I to jsem v případě zájmu schopná dodat (např. v Brně prima obchod; další v Prostějově).

    Takže po tom, co jsem přečetla na netu kde co, ptala se kde koho jsem se rozhodla, že to je láska dlouhodobá a trvalá a že do toho půjdu... :-)
    Těším se jak malá holka... a všem tady hrozně moc děkuju za pomoc... :-) Dám pak vědět, jak jsem spokojená... a jak mi to jde... :-)
    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    Požádali mě o spolupráci při navrhování vybavení šicí dílny pro zájmové vzdělávání dětí i dospělých. Je to z dotace EU, tak se můžu docela rozšoupnout :-) Můžete mi někdo doporučit quiltovací šicí stroj?
    Sama prošívám ručně, ale chápu, že to pro někoho může být hrozný opruz, tak by se šikovný stroj mohl hodit…
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: jo, do nádržky na aviváž.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: To zní super! To se dává do pračky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: normálně tekutý škrob z drogerie (v DM nemají, beru v Tescu) - ten, co se dává na záclony nebo na ložní :-)

    škrob obalí vlákna látky - normálně se to používá spíš na ochranu látky před nečistotami (že neproniknou do vlákna - proto škrobení utěrek, ložního a tak) - ale současně látka taky zpevní, takže hezky drží při šití, tolik se nevytahávají nitě a tak.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DAGLU: Hmmm, škoda...

    Tý jo, koukám, že vysrážení je hotová věda... :-) Budu bádat a pátrat, kdyby něco, tak napíšu (a zatím zůstávám u původního přístupu a doufám, že i k šití se časem dostanu).

    TRISSIE: HA, škrobení...o tom jsem už taky něco zaslechla... K čemu je to dobré a jak se to dělá? A co na to používáš?
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    NIENNA: prošívala, ale neuspešně, bez kracejici patky, to na moji Janomce fakt nelze. Stroj to neutahne, dela maly stehy, dlouhy stehy a klicky od horní nitě.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Zjištovala jsem to. Staci smocit do horke vody a vyndat a okamzite namocit do studeny, na metru a pul latky se to srazilo o 7 cm. Na 1,3 m to bylo 6 cm. U vyprani se to srazi mene. Ale kdo bude prat sam, tak mu staci si to vyprat na program, ktery pak budou prat vyrobek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: peru, bavlny (zvlášť na patchwork) dost často i škrobím, a nakonec je na 20-30 minut vrazím do sušičky (ne do sucha, to se pak nedají vyžehlit, ale aby zažily trochu teplotního šoku - zvlášť pokud výsledný výrobek hodlám v té sušičce taky sušit).

    u čistých umělin (na dětské kostýmy) podle nálady, většinou jo, ale když není čas, tak z toho šiju rovnou, ono na látkách typu umělý tyl nebo umělý samet se toho nemá moc co srazit (teda pokud to člověk pak samozřejmě neprožene vyvářkou...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam