• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NIENNAPatchwork a Quilting
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    No a blíží se Prague Patchwork meeting, tak i na něj odkaz... 31.3.-2.4.

    Aktuálně .:. Prague Patchwork Meeting .:. 11. mezinárodní výstava .:. 31. března - 2. dubna 2017
    http://www.praguepatchworkmeeting.com/cz-ppm-informace.php
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    A třeba někoho zaujme pobyt s šitím (původně známe jako "Plasy")
    Bellus - aktuality
    http://bellus-gallery.com/aktuality.php

    a tady ještě jeden (ale o tom jsem nikdy neslyšela, tak nevím, jaké to je...)
    http://www.quiltingdana.cz/index.php/Kreativn%C3%AD-dovolen%C3%A1.html
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DAGLU: Pozdě ale přece - rozhodně nepárat!! Je to pěkně prošité... A gratuluju... jde ti to úžasně rychle...
    DAGLU: No nevím... Mě se líbí a chci ho i mít doma a děsně mě baví ho šít... Ale mám kolem sebe lidi, co si ho rozhodně nechtějí ušít, ale hodně o to stojí...takže momentálně mám dloooouhý seznam toho, co chci pro někoho ušít ("na objednávku"), ale nějak nestíhám... doufám, že se k tomu brzo dostanu..MOC mi to chybí...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    po čase zas něco ušito :) ale prostě neumím fotit

    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    DAGLU: to byla rychlovka - v podstatě z nouze ctnost, neměla jsem moc času na prošívání, tak jsem zvolila háčkované motivy, a to prošívání pak mohlo být jen jednoduché :-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    LEOPARDACZ: tak já obdivuju ty háčkované středy, to bych dělala strašně dlouho
    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    DAGLU: mně se nestává, že by se to obdarovanému nelíbilo - 90 % reakcí je ve smyslu "jéžišmarjá, to fakt děláš ručně, no to by mě mohlo ohrát, to nemáš nic lepšího na práci?"
    Třeba přehoz - ubrus na obrázku jsem musela dvakrát zopakovat (v jiné barevnosti), tetě a kolegyni se líbila a přály si ji k narozeninám.

    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    DAGLU: proto šiju i prošívám hlavně ručně,to je absolutně přesné, případné drobné nepřesnosti tuto ruční práci šlechtí (pravila lektorka, u které jsem byla na prvním kurzu patchworku)!
    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    DAGLU: Nestihla jsem zareagovat včas, tak aspoň dodatečně - rozhodně nepárat!!! Máš to moc hezky a pravidelně prošité. Na stroji (pokud nemáš speciální) to nebude takhle hezky vypadat. Akorát bych to prošila ještě o trochu víc :-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    A můžu hledat další projekt :-) Hledám nějaký pěkný jelly roll.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    JAJITA: Díky. Tak jsem to nechala, ušila okraj a jde do světa.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DAGLU: já bych to nechala, když už sis s tím dala tolik práce a navic to vypadá dost dobře ;)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Jdu pro radu, mam rucni prositi vyparat a prosit ve svu na stroji? Mam nazor jednoho cloveka, a nelibi se to rucni prositi. Diky za nazory.

    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Tak po prošití je deka pěkná, tady je moje předloha:
    http://aquilterstable.blogspot.cz/2012/07/a-taste-of-marmalade.html (na stránce jsou celkem neotřelé deky)
    Přiblížila jsem se víc vzoru, než u předešlé černobílé deky. Šířka bílých pruhů se dopočítala dle šířky následující řady
    čtverečků takže proporčně nešlo udělat chybu a to si myslím je ten rozdíl, celý to je čtverec a jinak to nešlo. U té černobílé jsem si dělala rozměry sama a podle toho to taky dopadlo.

    Jinak škoda, že se patchwork líbí převážně jen lidem, který ho šijí. Ty obdarovaní z toho až takovou radost většinou nemají. Moje zkušenost :-( Mě to taky víc baví šít, než abych to měla doma :-)
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Docela jsem prekvapena, ten patchwork je težší než jsem si myslela, hodne svu a kdyz se nesije uplne presne, tak to leti o nejaky ten mm a pak je to hodne videt. Jo jeste jsem šila nedavno přehoz přes stroj Ten se mi libí zatím asi nejvíc.

    A šila jste některa z trojuhelnicku, takove ty sestihrany, a jen z jednobarevnejch latek, to mě láká. Asi se šijí jen rovnostrany tr. Vedle sebe a pak se sešívají řady, ale to si jen myslim.

    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Je tu malo obrazku
    Šiju a těším se na výsledek. V úterý totiž bude odchazet kolegyne z prace na mateřskou, tak ji chci udelat radost. Ted zvažuju, jak to prošít, stale nemam kracejici patku, tak budu prošívat ručně.

    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    TRISSIE: spíš asi stroj vhodný ke quiltování - ať se nevyhodí spousta peněz za něco, co by stálo půl roku v koutě…
    LEOPARDACZ
    LEOPARDACZ --- ---
    NIENNA: Děkuji, prostuduju to!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LEOPARDACZ: a chceš šicí stroj vhodný ke quiltování, nebo speciální quiltovací stroj?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LEOPARDACZ: Skoro před rokem jsem vybírala nový šicí stroj... A získala jsem tyto informace...( Psala jsem to do šicího klubu...sem kopíruju ...z mobilu)

    _______________________________________

    Děkuju moc všem za odpovědi... vybráno, objednáno... :-)

    KIA: MOIRAIN: SUPER kontakty...díky moc holky fakt... odpověď přišla od obou a vzácně obdobná (tj. hodnocení více méně stejné - jiná slova). Takže jsem se dozvěděla, že:

    Pfaff nedoporučují - bývala to dobrá značka, ale už není... Navíc mnou uvedený kus už se pár let nedělá, takže to je nějaký zapomenutý skladový kousek a čert ví kde byl a co zažil... :-)

    Bernina - to je to nejlepší, co je na trhu. Ale aby to mělo to, co potřebuji + k účelu, který potřebuji je cena mimo můj dosah (pán velmi galantně napsal "než jste chtěla investovat" pravda ovšem je "než si můžu dovolit"...i mnou daná hranice je na hranici našich možností - podle mého spíš za...ale i "zázraky se stávají" aneb mám báječného muže, který mě i po deseti letech manželství umí šokovat a rozplakat štěstím). Jen pro vaši zajímavost - to co linkoval pán je kolem padesáti tisíc a výš... (pro zájemce dodám konkrétní link)
    STHENO: JAJITA: Bernina je super. Na kurzech jsem na ní šila. Dokonce na nějaké vysoké... Ale je to zcela mimo mé možnosti... Můžu o ní tak maximálně snít... stejně jako o mnoha jiných věcech... :-)
    JAJITA: Aurora se stále vyrábí...je to - prý - velmi oblíbený stroj - myslím, že se dá pořídit už od 46,5 tisíce Kč (ale to je myslím bez té laserové patky). Tady například je i s tou patkou... http://www.berninacentrum-av.cz/...rora-450-qe-s-bsr-patkou-sici-stroj-span-zauceni-zdarma-span.html (nejen já můžu snít, že ;-D )

    Elna "jsou Švýcarské stroje velmi dobré kvality s výborným příslušenstvím. Tyhle stroje se velmi dobře hodí právě na quiltování neboť mají dlouhé rameno a tím pádem se snadno dostanete i na velké quilty. Příslušenství které je ke stroji je velmi obsáhlé a pro šití patchworku dostatečné."

    A oba - opět svorně - uvádějí jako svůj nejoblíbenější Brother.
    "Brothery mám ze všech značek nejraděj, protože jsou spolehlivé, nekazí se a jsou uživatelsky velice příjemné na ovládání."
    "Můj nejoblíbenější je Brother ať už zmiňovaný NV 1300 nebo NV 1800Q jsou stroje s nejširšími možnostmi, velké rameno, vynikající osvětlení, precizní stehy, a jako jediný výrobce používá systém obdelníkového posuvu látky pro dokonalé podávání a posuv látky do boku což u patchvorku velmi dobře využijete."

    V rámci pátrání jsem při odhalení zmíněného Brother Innov is 1300 s quiltovací sadou zaplesala... byla to láska na první pohled...Jde do toho i zmíněný Bobbin work... Paní konkrétní model nezmínila (pán ty dva). Tak jsem se jí ptala konkrétně na tento model - odpověď:
    "Brother 1300 v kombinaci s Quilt setem je výborná volba. Ten Quilt set je přesně to, co mu běžně když není akce šíleně chybí. Umí už i široké stehy, mám ho osobně vyzkoušený – stroj je tichý, dobře se čistí a je opravdu silný – levou zadní zvládne i vysoké vrstvy."
    Neuvěříte, ale v rámci PPM 10 je momentálně akce na některé Brother šicí stroje - a na ten NV 1300 zrovna taky a k šicímu stroji je jako dárek přibalena ta (děsně drahá) quiltovací sada... :-)
    Nejpřehledněji asi tady: http://eshop.brother-czech.cz/ (sloupeček uplně vlevo pod menu - výčet akčních nabídek); má to více prodejců (někteří to naopak ignorují). I to jsem v případě zájmu schopná dodat (např. v Brně prima obchod; další v Prostějově).

    Takže po tom, co jsem přečetla na netu kde co, ptala se kde koho jsem se rozhodla, že to je láska dlouhodobá a trvalá a že do toho půjdu... :-)
    Těším se jak malá holka... a všem tady hrozně moc děkuju za pomoc... :-) Dám pak vědět, jak jsem spokojená... a jak mi to jde... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam