• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NIENNAPatchwork a Quilting
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Mám ráda práci Jitky Chumchalové a vypadá to, že bude vydávat novou knihu...tak jen kdyby to někoho zajímalo... ;-)

    Tady její stránky a knihy, co "jdou za ní"
    JITKANITKA - Moje knihy
    https://jitkanitka.estranky.cz/clanky/moje-knihy/
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    PRDELOID: mráz ho má na stránkách s tím, že v e-shopu ho nemají... Tak je zkus obvolat - prodejny mají jiné věci než on-line shopy....(takhle jsem si už vytelefonovala hodné věcí, co na e-shopu nebyly)

    Bavlněné rouno š.228 cm | DůmLátek.cz - látky, metráž, galanterie
    https://www.dumlatek.cz/produkt/bavlnene-rouno-s-228-cm/
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    NIENNA: Praha co nejrychleji,tedy osobně
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    PRDELOID: Já ho třeba beru odsud (velká spokojenost)... Ale nevím, jestli to je to, co hledáš.... tak kdyžtak upřesni... :-)

    Vatelín bavlna, šíře180cm, silnější: 250g na m2 | Bernina Centrum Andrea Votrubcová | šicí stroje | látky | patchwork
    https://www.berninacentrum-av.cz/cz/e-shop/997281/c48058-vlizeliny-a-vateliny/vatelin-bavlna-sire180cm-silnejsi-250g-na-m2.html
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    PRDELOID: on-line / osobně - lokace?
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Ahoj, prosím kde bych honem rychle sehnal bavlněné rouno?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Na začátku ledna jsem byla na kurzu u Aji Votrubcové a kromě toho, že jsem si užila celý den šití (!!!), tak jsem odešla domů s taškou...
    Už s ní 14 dní chodím po světě a funguje suprově... ;-)

    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CYLAH: Ahoj...

    Není možné, že je to už tak dlouho - čtyři roky - ale kopíruju svůj tehdejší postup....

    ************************************************************
    [ NIENNA @ Šijeme si sami - šicí stroje, střihy, látky, techniky ]

    Ptala jsem se v šicím klubu a dostala jsem doporučení, kde se ptát od KIA, MOIRAIN...
    odpověď přišla od obou a vzácně obdobná (tj. hodnocení více méně stejné - jiná slova). Takže jsem se dozvěděla, že:

    Pfaff nedoporučují - bývala to dobrá značka, ale už není... Navíc mnou uvedený kus už se pár let nedělá, takže to je nějaký zapomenutý skladový kousek a čert ví kde byl a co zažil... :-)

    Bernina - to je to nejlepší, co je na trhu. Ale aby to mělo to, co potřebuji + k účelu, který potřebuji je cena mimo můj dosah (pán velmi galantně napsal "než jste chtěla investovat" pravda ovšem je "než si můžu dovolit"...i mnou daná hranice je na hranici našich možností - podle mého spíš za...ale i "zázraky se stávají" aneb mám báječného muže, který mě i po deseti letech manželství umí šokovat a rozplakat štěstím). Jen pro vaši zajímavost - to co linkoval pán je kolem padesáti tisíc a výš... (pro zájemce dodám konkrétní link)
    Bernina je super. Na kurzech jsem na ní šila. Dokonce na nějaké vysoké... Ale je to zcela mimo mé možnosti... Můžu o ní tak maximálně snít... stejně jako o mnoha jiných věcech... :-)
    Aurora se stále vyrábí...je to - prý - velmi oblíbený stroj - myslím, že se dá pořídit už od 46,5 tisíce Kč (ale to je myslím bez té laserové patky). Tady například je i s tou patkou... http://www.berninacentrum-av.cz/...rora-450-qe-s-bsr-patkou-sici-stroj-span-zauceni-zdarma-span.html (nejen já můžu snít, že ;-D )

    Elna "jsou Švýcarské stroje velmi dobré kvality s výborným příslušenstvím. Tyhle stroje se velmi dobře hodí právě na quiltování neboť mají dlouhé rameno a tím pádem se snadno dostanete i na velké quilty. Příslušenství které je ke stroji je velmi obsáhlé a pro šití patchworku dostatečné."

    A oba - opět svorně - uvádějí jako svůj nejoblíbenější Brother.
    "Brothery mám ze všech značek nejraděj, protože jsou spolehlivé, nekazí se a jsou uživatelsky velice příjemné na ovládání."
    "Můj nejoblíbenější je Brother ať už zmiňovaný NV 1300 nebo NV 1800Q jsou stroje s nejširšími možnostmi, velké rameno, vynikající osvětlení, precizní stehy, a jako jediný výrobce používá systém obdelníkového posuvu látky pro dokonalé podávání a posuv látky do boku což u patchvorku velmi dobře využijete."

    V rámci pátrání jsem při odhalení zmíněného Brother Innov is 1300 s quiltovací sadou zaplesala... byla to láska na první pohled...Jde do toho i zmíněný Bobbin work... Paní konkrétní model nezmínila (pán ty dva). Tak jsem se jí ptala konkrétně na tento model - odpověď:
    "Brother 1300 v kombinaci s Quilt setem je výborná volba. Ten Quilt set je přesně to, co mu běžně když není akce šíleně chybí. Umí už i široké stehy, mám ho osobně vyzkoušený – stroj je tichý, dobře se čistí a je opravdu silný – levou zadní zvládne i vysoké vrstvy."
    Neuvěříte, ale v rámci PPM 10 je momentálně akce na některé Brother šicí stroje - a na ten NV 1300 zrovna taky a k šicímu stroji je jako dárek přibalena ta (děsně drahá) quiltovací sada... :-)
    Nejpřehledněji asi tady: http://eshop.brother-czech.cz/ (sloupeček uplně vlevo pod menu - výčet akčních nabídek); má to více prodejců (někteří to naopak ignorují). I to jsem v případě zájmu schopná dodat (např. v Brně prima obchod; další v Prostějově).

    Takže po tom, co jsem přečetla na netu kde co, ptala se kde koho jsem se rozhodla, že to je láska dlouhodobá a trvalá a že do toho půjdu... :-)
    Těším se jak malá holka... a všem tady hrozně moc děkuju za pomoc... :-) Dám pak vědět, jak jsem spokojená... a jak mi to jde... :-)
    ****************************************

    Má spokojenost se šicím strojem přetrvává... A značce bych ráda zůstala věrná.
    V létě jsem měla díky TRISSIE možnost vyzkoušet overlock a byla jsem z něj unešena (a můj dobrý muž mě opět dohnal k slzám neb už u nás tento overlock bydlí a já jsem nadšená).
    A ke kulatinám za pár let si budu přát ještě jeden šicí stroj... Už jsem to konzultovala s LENKA Nej Šicí Stroje a vypadá to, že jsem vybrala dobře, s ohledem na to, k čemu ho potřebuju... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CYLAH: A teď jsem narazila na informaci, že do ubrusů je nejlepší Sakon.... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CYLAH: To teda fakt nevím!!!A přitom bych tak ráda šila (a tak moc bych to potřebovala pro zachování psychické kondice)....
    Pokaždé, když mi vyjde čast, tak už mi nevyjde energie a nebo je ho tak málo, že bych ze 30 minut využila 30 na rozložení a složení šití... :-(
    Připadám si fakt marná...
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    NIENNA: NIENNA: Moc děkuju za rady a tip na ten termolín :-)
    Výstavy jsem bohužel propásla, ale někdy bych opravdu měla na nějakou vyrazit. Pokusím se si to líp hlídat. Dlouho jsem tu nebyla, k patchworku jsem se pořád nedostala. Vždycky mi ta volná chvíle u šicího stroje vyjde na něco jinýho, co zrovna spěchá víc. Ale už se chystám připravit si vzor na něco menšího. Kam ten čas tak běží? :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CYLAH: Včera jsem se dívala na výstavě... a:
    Některé ubrusy byly jen top - spodní látka.
    Jiné v sobě měli takový tenoučký Termolin SLIM - 60g. To mi přišlo ideální... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: Tady je hezký text myslím.... :-)

    ************
    Je to  vrchní sešívaná vrstva,  výplňový materiál  a spodní látka. Tyto tři vrstvy se ručně, nebo na stroji  najednou prošijí méně či více ozdobnými vzory - další krásná tvořivá chvíle, která může trvat několik hodin, ale i měsíců... Na rubové straně tak vznikne jedinečná výšivka. Místa mezi prošitím nesmí být větší než otevřená dlaň, protože prošití není jen krásnou podívanou, ale hlavně zabrání namáhání švů mezi malými díly a tak prodlouží životnost celé práce. Navíc  vzor prošitím vystoupí a práce dostává třetí rozměr- hloubku, která je našim očím tak přirozená.
    NIENNA
    NIENNA --- ---


    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CYLAH: Ok, tak super... :-)
    CYLAH: Pořád přemýšlím, jak naformulovat odpověď...
    Určitě se dá udělat top - hodně tenký mezikus - spodní vrstva (takže hodně tenký sendvič) a z toho pak udělat povlak...

    Samozřejmě, že se dá top použít místo jedné strany deky (i bez podšití), ale strašně to snižuje životnost celé práce - protože prostě je to víc namáhané a méně zpevněné..Co jsem viděla takhle ušité (tj. top použit místo celého sendviče), tak to bylo vždycky k ničemu...

    Možná něco takového?
    Vatelín tenký | DůmLátek.cz
    https://www.dumlatek.cz/produkt/vatelin-tenky/

    Když jsem koukala na výstavách, tak mi přišlo, že tam skoro žádný vatelín není (a byl, ale takhle tenoučký - aby se to dobře prošívalo a nekrčilo).

    A jinak o víkendu jsou dvě výstavy...tak jestli se tam pojedeš podívat, tak se určitě dozvíš spoustu zajímavostí... ;-)



    CYLAH
    CYLAH --- ---
    NIENNA: To je nádhera, tak precizní! :)
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    NIENNA: Ahoj, vlastně jo, protože jsem se k tomu ještě pořád nedostala :))
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    A jinak - konečně jsem dokončila další projekt... Je to na přání, takže podle představ toho, kdo to bude mít... :-)
    Snad budu mít polštář i nafocený v interiéru...

    Tady jsou topy:


    A tady hotové povlaky... Na polštář 45cm x 45cm
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CYLAH: Promiň, je ten dotaz ještě aktuální?
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Prosím potřebovala bych se poradit. Dá se udělat patchworkový povlak na peřinu, aby nemusel být dvouvrstvý? Nebo aby byl hodně tenký, podobně jako normální látkové povlečení? Kdybych to sešila na overlocku, mohla bych to tak už nechat (jednovrstvé)? Nebo je potřeba každý patchwork podložit nějakou látkou? Díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam