• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SINSEMILLA: tyhle lego casaky by meli mit skoro v kazdy trafice
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HONCKA: časák je super nápad! to by mě nenapadlo, díky
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SINSEMILLA: https://www.ceskatrafika.com/Lego-Star-Wars-2-2018-casopis-hracka-d15643.htm + balík pokémon kartiček, ty kup v nějakém specializovaném obchodě se stolními hrami, jinak mužeš koupit předražený padělek
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    prosím vás, tři synovi spolužáci slaví spolu narozeniny, 8 let. jako tip od maminky jsem dostala Starwars nebo pokémoni, máte nějaký tip na přijatelné dárky s touto tematikou? jak byste to pojali, když kluci jsou tři? napadlo mě to nějak nabalíčkovat, že všichni dostanou něco stejného (balíček kartiček, postavičku do lega). Nebo nemáte prostě tip na nějaký výrobky :) díky moc
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SINSEMILLA: Nevim. Pockejme 20 let a porovnejme.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MAKROUSEK: to nejspíš ano, a? tím pádem čím víc jich dětem nacpeme a co nejdřív, tak co? budou určitě dobří uživatelé, to stoprocentně. dál ale v úvahách jít nemůžeš, protože nic jiného to neznamená a neimplikuje, jen že je bude umět používat.
    a ptám se, neuměl by je obstojně i třeba nadprůměrně používat, i když se k nim dostane třeba v deseti dvanácti letech? kdy bude mít rozvinuté abstraktní myšlení, bude umět číst, dost možná i bude umět anglicky, bude mít nějaké matematické vzdělání, bude trénován v logickém a analytickém myšlení?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    QUANTI: Pravda. Ale je pravdepodobnejsi, ze technologie bude vic, nez dnes, nez ze ji bude min :-).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAKROUSEK: můžeš s tím nesouhlasit, ale prd víš, co bude budoucnost :))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    REONA: Jak pisu - muzes s tim nesouhlasit, ale budoucnosti nikdo neutece :-).
    REONA
    REONA --- ---
    MAKROUSEK: Takový život bych pro své dítě asi úplně nechtěla. A už vůbec bych ho k tomu aktivně nevedla teda...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MAKROUSEK: Ehm - momentálně nemluvíš řečí mého kmene.o) Ale jo, známe se, takže vím, jak to myslíš.o)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SINSEMILLA: Tak vis jak, ve dvou letech umi tuknout na zviratko, ted ve ctyrech dohrava posledni stovku nepovinnych ukolu v Mario Odyssey, a kdyz mu clovek preklada, tak pari JPRG, takze tipuju, ze v osmi prejde na areny a ve dvanacti ho to prestane bavit, aby se v osmnacti necim takovym zacal zivit.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MAKROUSEK: jen pozor, rozhodně bych nedávala rovnítko mezi tím "ve dvou letech umí ťuknout prstíkem na zvířátko, když se ozve příslušný zvuk" = "ve 20 z něj bude programátor". to bychom museli být programátoři všichni. je to všechno trochu složitější.

MUFLONEK: nemůžu říct, že si s dětmi hraji doma, obě už jsou v institucích denně, pak se těší na sebe, já vařím a oni si hrají spolu. a protože jsem vždycky studovala a pracovala zároveň s dětmi (a to doma většinou), nemohlo to být tak, jsme doma a tím pádem ti dělám zábavu, takže u nás naopak "jsme venku, máš mou plnou pozornost", což je u nás prostě specifické
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAKROUSEK: tak samozřejmě, ale velmi pochybuju, že to bude kdokoli z těch, co tráví s tabletem deset hodin denně. A tím bych to uzavřela.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    REONA: jo, naše dostaly při čekání na transfer taky počítač s přednahranou Peppou, já to fakt neodsuzuju :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    QUANTI: No prave. Kazdy ma svou cestu. A kupodivu, pokud je mi znamo, tak brokolici zatim nas klucina nikdy nesnedl (pokud nebyla zamaskovana v polivce) a jede uz temer pet let presne dle tabulkovych percentilu. Vona priroda je mnohem vetsi carodejka, nez nejakych 5 milimetru sede hmoty mozkove. Uvidime ve dvaceti, kdo bude sedet u virtualni reality a kdo bude tu realitu programovat :-).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAKROUSEK: máš asi nějaký problémy se čtením :D já jim to nezakazuju, ale ku-po-di-vu, čím víc to mají, tím víc to chtějí. Když to schovám, třeba měsíc po tom ani nevzdechnou. A to, že se naučí rozhodovat, když budou mít k dispozici primárně lákavou interaktivní věc a k tomu "offlinové" hračky a knížky, to si děláš srandu, viď? To je asi jako kdybys jim dal k dispozici ke každému jídlu čokoládu / hranolky / zmrzlinu a čekal, že si zodpovědné vyberou brokolici :D výběr školky už vůbec no comment, sorry. Ve dvou letech by byl buď spokojený v každé, nebo má prostě fajn pocit z toho, že si ji vybral sám, takže "musí" být ok (anebo je to prostě náhoda).
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    QUANTI: Jak rika klasik: "Muzes s tim nesouhlasit a to je asi tak vsechno, co s tim muzes delat." Kdyz budes detem technologie zakazovat, akorat budou mit vetsi dopaminovou injekci kdyz se k nim dostanou, takze se na nich snadneji stanou zavislymi. Kdyz to maji od mala jako jednu z mnoha hracek, budou si moct vybrat, co budou chtit. Samozrejme to chce trochu verit, ze se deti dokazou samy rozhodovat. Pak z nich vyrostou lide, kteri nebudou rozhodnuti nechavat na okoli, ale budou se umet rozhodnout sami. Treba prckovi jsme ve dvou letech ukazali tri skolky, jednu si vybral a voila, je v ni uz druhym rokem stastny jako blecha.
    REONA
    REONA --- ---
    QUANTI: Hehe, jak já byla za tablety na letišti vděčná! ;) Ale to je samozřejmě extrémní případ a budiž mi připsáno k dobru, že je dostaly až po 4 hodinách čekání.

U nás tablet / telefon relativně jedou, ale dokud to holky samy od sebe odkládají a jdou si hrát, tak myslím, že problém nemají.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ja treba dceru v aute neslysim. ona sice furt neco mele, ale mam ji za zady a slysim jen zvuk. a ji to strasne vzteka.
    a na D1 ji dam cokoliv na svete, jen abych prejela do Olomouce a prezila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam