• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DISIMATipy na dárky a nákupy pro děti
    MUXX
    MUXX --- ---
    INUSHKA: asi pul rokem jsem to resil. Udelal jsem si seznam a kdyz se nekdo zepta co muze koupit za Lego, tak mu dam vybrat:
    Lego Classic 10692 Tvorive kostky
    Lego Classic 10693 Tvorive skladacky
    Lego Classic 10694 Tvorive skladacky
    Lego Classic 10696 Kreativni box
    Lego Classic 10698 Velky kreativni box
    Lego Classic 10703 Kreativni box pro stavitele
    Lego Classic 10704 Kreativní box
    Lego Classic 10712 Kostky a kolecka
    Lego Classic 10713 Kreativni kufrik
    + se hodi Lego Classic 10700 Zelená podložka
    Jinak moje dite ujizdi na Lego Elves dracich, ale jak rikas - neda se z toho moc postavit neco jinyho.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Malvína (v prosinci 6) projevila zájem o malé lego. Dosud máme jen Duplo. Dneska muž koupil dva malé balíčky za body z Alberta. Tchýně přišla s tím, že by jí lego koupila k Vánocům, což je fajn, ale nějak se ztrácíme v nabídce.
    Co je nejvhodnější pořídit jako nějakou "startovní" sadu? Aby to bylo zajímavé pro šestiletou holčičku, ale zároveň se z toho daly stavět různé věci, ne jeden domeček podle návodu.
    Díky.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Nechcete někdo obrovskou sbírku dřevěné vláčkodráhy? Více [ OFFERINGNABÍZÍM: Mega XXXXXL vláčkodráha! Krásný dárek pro kluky i holky / Praha 10 - Strašnice / 5900 CZK ]
    Kdyžtak mě smažte.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DA_NIELA: ďíval jsem se a je aplikace pod windows 10, takže by to mělo jít ovládat i přes notebook, případně pc s bluetooth s windows 10.

Kompaktní to určitě není, je to lego, ale předpokládám, že 10 letej kluk nějaký lego mít bude, tak by to nemusel být problém, ozobot je pěknej, ale obávám se, že ho to za chvíli omrzí
    MONI
    MONI --- ---
    DA_NIELA: Lego má taky roboty, jsou to řady Boost (pro začátečníky) a Mindstorms (pro pokročilé). Tohle https://www.alza.cz/hracky/lego-boost-17101-d5072285.htm resp. https://shop.lego.com/cs-CZ/Tvorivy-box-s-naradim-17101 je super sada.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    HONCKA: Tablet nemáme.
    Já bych si asi přála, aby hračka byla kompaktní a fyzicky blbuvzdorná.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DA_NIELA: jestli máte tablet, tak bych šel spíš do lego boost, kluk to má a dost si s tím vyhraje
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    VERONIKA22: Nésu z Prahy. V Brně znám jen Robotárnu a tu máme daleko. Obecně kroužky jsou u nás téma do Psychiky a mateřství nebo jiného klubu na mateřské povzdechy.
    Hraje Minecraft na code.org, Robotaniků má hotovou asi třetinu.
    Chtěla jsem dárek, no.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DA_NIELA: a co zkusit ho dát na kroužek programování aspoň pro začátek? Vím v praze o jednom kroužku....vlastně původně od jedné paní zde z nyxu. Kroužek je nejlepší na světě a už tam chodí i syn kolegyně z práce
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_NIELA: Deset je dost, mému bude osm a jako když se mnou musel na schůzi, vystacil si s tím, za mě to má velký potenciál, ale myslím, ze je potřeba s tím nějak soustavně pracovat a trochu to moderovat. My zatím tohle doma nerozvijime, jestli jo, tak s tim, ze to budou společne věci a bude to aspoň trochu mít hlavu a patu.

Anebo aspoň počítat s nějakou časovou společnou investici na začátku, kdy se někam dojde a pak už bude natolik pokročily a zahackovany, ze to bude rozvíjet sám s ta role rodiče se upozadí?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    SINSEMILLA: 10 roků.
    Přesně toho se bojím, že to skončí ve stylu "jezdí, zatáčí, hm, dobrý."
    Asi k tomu existuje spousta "projektů", jen jestli někoho doopravdy baví pracovat podle nich.
    Nebo jestli si dítě dokáže vymyslet samo, co s tím dělat, když ho provedu tím blokovým "programováním".

SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: “Se svou ženou” - proboha
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_NIELA: Nevím, jak to sem dat jinak z telefonu, jestli jsi na twitteru, zkus se zeptat tady - programátor, co se svou tebou vedou na vesnici kroužek programování

SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DA_NIELA: Pro jak staré? Delam na projektu s informatikou a kolegové to používají ve škole, Syn v první třídě chodil půl roku na kroužek, ale byl vedeny všelijak, tak ho to moc nebavilo a dával by přednost stavebnici kapla. Takže možná spis si rozmyslet, co s tím bude dělat, jestli by dostal nějaký materiály k tomu a tak, protože se bojím, ze bez vedení by to dopadlo stylem “jo jezdí mi to a umí to zatáčet po barvách a fajn nic moc”
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    A taky mi pořád leží v hlavě Ozobot. Máte ho někdo, hrajete si s ním?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Koupím neviděl to někde někdo za rozumné peníze? Na amazon.de to nemají :o(
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    diky za reakce, neobjednala jsem to, misto toho jsem vzala neco od utukutu, kdyz uz je to pry rodina z nyxu :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    COQUINE: tyhle "velký hračky" cíleně nepořizuji - o to víc si je užije v různých herničkách.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEBIEN: Přesně, v herně super, podlehla jsem s bylo to k ničemu, dala jsem je pryč před x a stále někde nacházím další zapomenuté
    ADD
    ADD --- ---
    COQUINE: Hlavne domu toho nikdy neporidis dost, aby to bylo zabavny. Kdyby na tom deti trvaly, sezen bazarovy balonky za odnos / cokoladu a dej jim to do ohradky, vany, detsky postylky. Zjistej, ze je to blbost a je lepsi jet obcas do Ikei. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam